Macaristan vize başvurusu 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • F.K 06 Nis 2021, 15:03
    Merhaba. Macaristan vize başvurusu 2021 hakkında bilgi almak istiyorum, yapmam gerekenler hakkında bana yardımcı olur musunuz? Bordo pasaportum sahibiyim. Arkadaşımla beraber seyahat edeceğiz onun da yeşil pasaportu var. Hangi tür vize başvurusunda bulunursak vize alırız?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Nis 2021, 15:03

    Merhaba. Macaristan’a seyahat etmeyi düşünen Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ülkeye giriş yapabilmek için Macaristan vizesi başvuru esnasında Macaristan’a seyahat düzenlemek isteyen kişinin pasaportunda geçerli Schengen vizesi varsa kişi Macaristan vize işlemi sırasında Schengen vizesinin geçerliliği boyunca muaf tutulur. Macaristan vizesi başvuru işlemini vizesi olduğu için yapmak zorunda değildir.

    Eğer kişi Yeşil Pasaport, Siyah Pasaport, Gri Pasaportu hamili ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahati için Macaristan vizesine başvuru yapması zorunlu tutulmaz. Macaristan Konsolosluğu kısa süreli seyahate ilişkin Macaristan başvurusunu doğrudan kabul etmez. Kısa süreli Macaristan başvurusunda bulunacak kişi, vize başvurusunu konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kuruma ve Vize Merkezine yapabilir. 90 günü aşan uzun süreli konaklama gerektiren seyahatlerde Macaristan’a vize başvuru yapması gereken kişi ile Türkiye’de oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşı Macaristan vizesine  başvurmak için Macaristan Konsolosluğu’na veya Macaristan Büyükelçiliği’ne direk başvuru yapmaları gerekir. Bundan dolayı Macaristan vize başvurunuz esnasında seyahat süreniz ve gidiş amacınız önemlidir.

    Ülkeye yapılacak yolculuğun amacına bağlı olarak başvuru yapabilir. Vize Macaristan vize başvurusunda bulunan kişiden yapacağı seyahatin amacına uygun evrak beyan etmesi gerekir. Macaristan’a seyahat etmek isteyen kişinin kısa süreli seyahati için gerekli olan vize başvurusunu konsolosluk aracılığı ile yapması mümkün değildir.

    Macaristan vizesine başvurmak için kişinin başvurusu Macaristan Konsolosluğu tarafından atanmış olan başvuru merkezi aracılığıyla yapabilirler.  Vize merkezi müşteri danışmanı tarafından size gerekli evrak listesi iletilerek takibi sağlanır. Yapacağınız başvuru esnasında ek evrak istendiği taktirde size vize merkezimiz tarafından dönüş yapılarak konsolosluğun birebir görüşme talebi iletilerek bilgilendirme yapılır.  Bu durumunda konsolosluğun atamış olduğu başvuru merkezinde görüşmeye gitmeniz gerekecektir.

    Macaristan vize başvurusu 2021 hakkında detaylı bilgi almak istediğiniz takdirde Vize Merkezi danışmanlarıyla 0212 970 05 79 numaradan iletişime geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp