Macaristan Vatandaşlık İşlemleri 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • R. Y. 10 Tem 2018, 13:23
    Macaristan vatandaşlık işlemleri 2020 doldurulan başvuru formu prosedürü hakkında bilgi alabilir miyim? Başvuru formu nasıl doldurulmakta, detaylarını anlatabilir misiniz? Danışmalık hizmeti alırsam başvuru formunu siz mi dolduruyorsunuz? Gereken bilgiler nelerdir? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 10 Tem 2018, 13:23

    Merhaba, vatandaşlık işlemleri Macaristan başvurusu sırasında en önemli hususlardan birisi de formu doğru şekilde doldurmaktır. Form Macarca olmak zorundadır ve başka dillerde olduğu taktirde kabul edilmemektedir. 

    Vize Merkezi, Macaristan vatandaşlığı işlemleri konusunda hizmet vermemektedir. Vatandaşlık işlemleri Macaristan Konsolosluğu tarafından yapılmaktadır. Fakat form işlemi sırasında yardımcı olabiliriz. Sizden istenen evrak ve bilgilerin eksiksiz olması gerekiyor. Form işlemlerinizi yürütürken eksik veya yanlış bilgi beyanı form işleminizin yanlış ilerlemesine sebebiyet verir. Bundan dolayı Vize Merkezi müşteri temsilcimiz sizden gelecek bilgi doğrultusunda sizle iletişime geçerek formunuzu doldurur. Şahsi bilgilerinizin, adres ve iletişim bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olması gerekir. 

    Başvuru formunuzda bulunan maddelerin eksiksiz doldurulmasından sonra, vatandaşlık işlemleri sırasında, sizden istenen başvuru sahibinin orijinal doğum belgesi Macarca olmalıdır. Macarca olmaması durumunda Macarcaya tercüme ettirmeniz gerekir. Eski eş durumunuz varsa onun durumunu gösteren belge (ölüm veya boşanma belgesi gibi), evliyseniz evlilik belgesinin tescilli hali sunulmalıdır. Başvuru sahibinin ebeveynlerinin, doğum belgesi ve evlilik cüzdanı, başvuru sahibinin anne ve babasının geçerli veya süresi dolmuş Macar pasaportları, kimlik kartları ve askerlik durumunu gösteren belgeleri başvuru formuyla beraber vermeniz gerekecektir. Başvuru formunuzla birlikte istenen evrakları ilettiğiniz taktirde işlemleriniz doğru şekilde ilerler. Eksik bilgi veya eksik evrak olması durumunda olumsuz sonuçlanmasına sebebiyet verebilir.

    Vize Merkezi müşteri temsilciniz sizinle sadece form işleminiz için irtibata geçecektir. Form işlemleriyle ilgili belgeler için sms ve mail yoluyla bilgi verilecektir. Form işleminiz yapılırken eksik ve yanlış bilgi beyanı olmaması için sizinle iletişim halinde olunacak ve işlemleriniz bittiğinde size bilgilendirmesi Vize Merkezi müşteri temsilcisi tarafından yapılacaktır.

    Macaristan vatandaşlık işlemleri 2020 başvurunuzda form doldurma ve diğer detay konular ile ilgili her türlü bilgi almak için iletişim numaralarımızdan bizi arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Macaristan vatandaşlık işlemleri

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • F.K 16 Nis 2021, 02:28

    Macaristan vatandaşlık İşlemleri için Annem Macaristan doğumlu babam Ankara, ben de İstanbul’da doğdum. Annemden faydalanarak Macaristan vatandaşı olmam için ne yapmalıyım? Bu süreçte ne gibi bir hizmet alabilirim sizden? Sonuçlanması uzun süren bir işlemidir? İyi çalışmalar.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 16 Nis 2021, 02:31

    Merhabalar;

    Vatandaşlık işlemleri Macaristan için size yardımcı olmamız mümkün değildir. İşleminizle ilgili olarak şunları söyleyebiliriz. Doğumla gelen vatandaş için, ebeveyni Macaristan vatandaşı olan kişi otomatik olarak Macar vatandaşı olarak kabul görür. 1957’den önce doğmuş ise çocuk babası Macaristan vatandaşı ise Macaristan vatandaşı olabiliyor. Fakat o tarih itibariyle Macar bir anneden doğduysa vatandaşlığı kendi çocuğuna da geçirme hakkına sahiptir.

    Macaristan vatandaşlığı için işlemler için Avrupa sınırının vatandaşlık kavramı tarihsel olarak değişiminden ötürü belirli bir şahsın vatandaşlığının değerlendirilip incelenip işleme konulması oldukça karışık bir durum olduğundan dolayı, Vatandaşlık işlemleri Macaristan Budapeşte’de bulunan Macaristan İçişleri Bakanlığı vatandaşlık bölümü tarafından ele alınan özel bir işlemdir. Macaristan vatandaşlığı için işlemler için başka bir ülkeden yapılan başvuruda da Macaristan Konsolosluğu  tarafından Macaristan Başkonsolosluğu başvuru yapacak kişinin başvurusunu bu kuruma göndererek kurum tarafından yapılmasını sağlar.

    Bir kişinin, Macaristan vatandaşlığını şüpheye düşürmeyecek şekilde onaylayan 3 belgeden oluşur. Eğer hiç birisine sahip değilseniz Macaristan kökenli bütün başvuru sahipleri veya 1 Ocak 1972’den önce Macaristan’dan ayrılan ve o tarihten sonra Macaristan pasaportuna sahip olmayan kişi ilgili formu doldurarak vatandaşlık durumunun kontrolünü yapabilmektedir. Vatandalık işlemleri Macaristan için daha kapsamlı bilgiye sahip olmak adına neler yapmanız gerektiği konusunda konsolosluk yardımcı olacaktır.

    Vatandaşlık işlemlerinde başvuru bütün vize türlerinden değişik bir işlem ve yol izlendiğinden dolayı uzun süren bir işlemdir. Bu konuda da net bilgiyi Macaristan Konsolosluğu’nun danışma hattından öğrenebilirsiniz.

    Vize Merkezi olarak doğru bilgi almak adına bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Macaristan Vatandaşlık İşlemleri için size yardımcı olmayı çok isterdik fakat işlem alanımız dışında olduğundan dolayı başka vize türleri için başvuru işlem ile ilgili için Vize Merkezi’ni 0212970 0579 numaralı iletişim numarasından  arayabilir ve müşteri temsilcilerimizle irtibata geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp