Macaristan öğrenci vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • ÖMER 10 Şub 2022, 15:02
    Macaristan’da bir üniversiteye kabul aldım. Macaristan öğrenci vizesi 2022 yılı işlemi için hazırlamam gereken evrak dökümleriyle ilgili bilgi almam mümkün müdür? İşlem uzun mu sürmektedir? Ücretlendirme kısmı nasıl yapılır? Uçak rezervasyonuyla alakalı belge sunmam zorunlu mudur? Konaklamam üniversite tarafından karşılanacak belge sunmam gerekecek midir? Pasaportumun bitmesine 1 ay kaldı, yeterli midir süre olarak? Bana yardımcı olur musunuz kolay gelsin iyi çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 10 Şub 2022, 15:02

    Merhabalar;

    Macaristan’a yapmak istediğiniz seyahat üniversite eğitimi olduğundan dolayı öğrenci vizesi Macaristan işlemi yapmanız gerekir. Bu süreçte danışmanlık hizmetini Vize Merkezi'nden alabilir. YÖK tarafından düzenlenmiş olan kurala uygun olarak QR kodlu İngilizce Türkçe öğrenci belge dökümünü Türkçe İngilizce mezuniyet belgesini, Macaristan'daki üniversiteden alınan kabul mektubunu sunmanız mecburidir (ev sahipliği yapacak kurumdan). Eğitim masrafının ödenmiş olduğuna ait belgeyi de sunmanız gerekir.

    Macaristan öğrenci oturum izni için alacağınız hizmet ödemesi Macaristan konsolosluk başvuru merkezi harcı ödemesiyle bize danışmanlık hizmet ödemesi de dahil olmak üzere toplam 350 € olarak rica edilir. Macaristan uzun süreli öğrenci vizesi için konaklamayla alakalı Macaristan’da konaklama belgesin, hostel otel ev sahipliğini yapacak olan kuruma ait konaklama bilgisi, eğer ev kiralama durumunuz varsa kira sözleşmesinin konulması gerekir. Ulaşım detayları alakalı uçak rezervasyon bilgisine ait belgeyi muhakkak sunmanız gerekir aksi takdirde vize başvurunuz ret olarak sonuçlanır.

    Öğrenci vizesi Macaristan işlemi sırasında pasaport süresi 1 ay kaldığından dolayı başvurunuz için yeterli süre değildir. Başvurunuz için yeni pasaport çıkarmanız gerekir. Pasaportunuz istenilen yeterli süreye sahip olmalıdır. Evrakınızı tarafımıza iletirken eski pasaportunuzu da yeni çıkarmış olduğunuz pasaportunuzu da evrak içerisinde iletmeniz gerekir.

    Macaristan öğrenci oturum izni evrak listesi tarafımıza ulaştıktan sonraki süreçte incelenerek eksiğinizi temin edilmesi adına iletişime geçilir. Eksiğinizin tarafınızdan sağlanması için size uygun süre bilgisi verilir. Bu zaman diliminde randevunuz oluşturularak size mail yoluyla bilgisi iletilir.

    Macaristan öğrenci vizesi 2022 yılı güncel detaylı bilgileri için Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizden 0212 970 05 79 numaralı telefondan arayarak bilgi alarak ilerleyebilirsiniz.

    Saygılarımızla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp