Macaristan Öğrenci Vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • E. A. 06 Nis 2020, 17:09
    Macaristan’da bir üniversiteye kabul edildim. Macaristan öğrenci vizesi 2020 yılında kolay alır mıyım? Hazırlamam gereken evraklar nelerdir? Bu hazırlayacağım evraklar için sizden bilgi almam mümkün olur mu? Uzun süren bir işlem mi? Ücretlendirmesi nasıl yapılıyor? Uçak rezervasyonunu göstermem şart mıdır? Konaklamam üniversite tarafından karşılanacak. Onla alakalı belge sunmam gerekiyor mu? Bana yardımcı olur musunuz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Nis 2020, 17:09

    Öğrenci vizesi Macaristan için başvuru yapacağınız zaman dikkat etmeniz gereken durumlar söz konusudur. İşlemlerimizin tarafımızca yürütülmesi mümkündür. Bu süreçte size müşteri temsilciniz destek verecektir. Dikkat etmeniz gereken durumlar ise evrakların eksiksiz hazırlanması ve randevu gününe kadar tamamlanmış olmasıdır. Eksik bilgi eksik evrak sürecinizi olumsuz etkiler. Süreç olarak Schengen vizesinden daha uzun sürmektedir. 

    Macaristan vize başvurusu için bütün olumsuz düşüncelerinizi ortadan kaldırmak adına vize merkezi olarak yanınızda yer alıyoruz. Çıkmış olduğunuz bu yolda sizin pusulanız oluyoruz. Ücretlendirmeniz konsolosluk harcı, başvuru merkezi harcı ve Vize Merkezi danışmanlık ücreti olarak sizden rica edilir. Evraklarınızı hazırlarken sizden istenen evraklar bulunur. Bunlar arasında konaklam, uçak bilgilerin bulunduğu belgelerin sunulması zorunludur.

    Macaristan öğrenci vizesi 2020 yılı için gerekli evraklar nelerdir?

    • Seyahat dönüş tarihinden itibaren en 3 ay geçerli pasaport varsa eski pasaport görselleri
    • Başvuru Formu
    • Nüfus cüzdan fotokopisi
    • 2 Adet biometrik fotoğraf
    • Barkodlu SGK Hizmet Dökümü. Masrafınızı kendiniz karşılayacak iseniz kendi hizmet dökümünüz olmalı veya ebeveyn karşılayacaksa onun hizmet dökümü sunulmalıdır.
    • Macar üniversitesinden kabul mektubu sunulmalıdır. (ev sahipliği yapacak eğitim enstitüsünden)
    • Eğitim masraflarının ödendiğine dair belge (okul tarafından verilen ödendi belgesi banka dekontu)
    • İngilizce Mezuniyet Belgesi
    • YÖK tarafından düzenlenmiş kurallara uygun QR kodlu İngilizce-Türkçe öğrenci belgesi veya borkodlu Türkçe-İngilizce mezuniyet belgesi
    • Macaristan’da konaklama belgesi (hostel, otel veya ev sahipliği yapacak olan enstitünün yurt konaklama bilgisi, eğer ev kiralama durumu varsa tapu sözleşmesinin eklenmesi gerekir.)
    • Macaristan vize başvurusu için uçak rezervasyon bilgileri
    • Burs onayı veya kişisel sponsorun banka hesap dökümü + son 6 aya ait banka hesap geçmişi 
    • Zorunlu Sağlık Seyahat Sigortası
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği tüm aileyi içeren.

    Belirtmiş olduğumuz evraklarla birlikte Vize Merkezi’mize geldiğiniz takdirde başvurunuz bizim tarafımızdan yapılacak ve süreciniz müşteri temsilciniz tarafından takip edilecektir. Bu süreçte uzman ekibimizden almış olduğunuz hizmet sizin faydanıza olacaktır. Macaristan öğrenci vizesi 2020 için daha detaylı bilgi almak, planladığınız seyahati gerçekleştirirken önünüze çıkacak engeli ortadan kaldırmak için Vize Merkezi müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz. 0212 970 05 79

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • L.D. 21 Tem 2020, 22:58

    Macaristan’da bir üniversitede eğitim almak için kabul edildim. Macaristan öğrenci vizesi 2020 senesi şartlarıyla kolay alır mıyım? Hazırlamam gereken evraklar nelerdir? Bu hazırlayacağım evraklarla ilgili bilgi almak istiyorum. Uzun süren bir işlem midir? Ücretlendirmesi nasıl yapılıyor? Uçak rezervasyonunu göstermek zorunlu mu? Konaklama üniversite tarafından karşılanacak. Bununla alakalı belge sunmam gerekiyor mu? Pasaportumun bitmesine 2 ay kaldı, yeterli mi süre olarak? Bana yardımcı olur musunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 Tem 2020, 23:01

    Merhaba,

    Macaristan’a yapacağınız seyahat üniversite eğitiminiz için olduğundan öğrenci vizesi Macaristan başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Bu süreç için danışmanlık hizmetini dilerseniz Vize Merkezi aracılığıyla yapabilirisiniz. YÖK tarafından düzenlenmesi gereken kurallara uygun şekilde QR kodlu İngilizce Türkçe öğrenci belgeniz veya barkotlu Türkçe İngilizce mezuniyet belgesini, Macar üniversitesinden alınan kabul mektubunu sunmak mecburidir (ev sahipliği yapacak kurumdan). Eğitim masraflarının ödenmiş olduğuna dair belgenin de(okul tarafından verilen ödendi belgesi, banka dekontu)sunulması gerekmektedir.

    Bu süreçte alacağınız hizmet ödemesi ise konsolosluk ve başvuru merkezi harcı ödemesi ile birlikte vize danışmanlık ödemesi de dahil olmak üzere toplam 250 € belirlenmiştir. Macaristan uzun süreli öğrenci vizesi için konaklamayla alakalı Macaristan’da konaklama belgesi, hostel, otel veya ev sahipliği yapacak olan kuruma ait konaklama bilgisi, eğer ev kiralama durumu varsa kira sözleşmesinin konulması gerekmektedir. Ulaşım detayına ait uçak rezervasyon bilgisini muhakkak sunmanız gerekiyor aksi takdirde vize başvurunuz ret olarak sonuçlanır. 

    Pasaport süreniz başvurunuz için yeterli değildir. Bundan dolayı başvuru için yeni pasaport çıkarmanızı tavsiye ederiz. Pasaportunuz öngörülen yeterlilikte olmalıdır.  Evraklarınızı tarafımıza iletirken eski pasaportunuzu da yeni çıkarmış olduğunuz pasaportunuzu da evraklar içerisinde iletmeniz gerekir. Evraklarınız tarafımıza ulaştıktan sonra incelemesi yapılır ve eksiklerinizin temin edilmesi için sizinle iletişime geçilir. Eksiklerin tarafınızdan sağlanması için size uygun zaman bildirilir. Bu esnada randevunuz oluşturulur ve size mail yoluyla bilgisi verilir. Randevu gününde ise müşteri temsilcimiz eşlik etmektedir. 

    Macaristan öğrenci vizesi 2020 senesi güncel bilgileri için Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizle 02129700579 numaralı telefondan arayarak iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

    Saygılarımızla,

    Aysel GÜNDAY

    Macaristan öğrenci vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp