Kanada vizesi nasıl alınır 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ö. Keskin 13 Şub 2020, 11:18
    Kanada vizesi nasıl alınır 2020 yılında başvuru sisteminde bir değişiklik var mı?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 13 Şub 2020, 11:18

    Kanada vizesi başvuru sisteminde 2020 yılı için bir değişiklik yapmadı. Kanada vizesine başvurmak için öncelikle Kanada Konsolosluğu’nun istediği evrakları hazırlamanız gerekir. İstenilen evraklar mesleki duruma ya da kişilerin öğrenci, emekli, ev hanımı, serbest çalışan olmasına bağlı değişiklik göstermektedir.  

    Kanada vizesi nasıl alınır 2020 başvuru formları

    Kanada vizesi için gerekli evraklar eksiksiz olarak hazırlandıktan sonra iki adet formun doldurulması gerekmektedir.

    Kanada Vizesi Başvuru Formu (Canada Application IMM 5257E);

    Başvuru formunda pasaport bilgileriniz, telefon numaralarınız, mail adresiniz, uyruğunuz, daha önce oturum vizesi alıp farklı bir ülkede kaldıysanız ne amaçlı olduğu ve hangi tarih aralığı olduğunu belirtmeniz gerekir. İkamet adresiniz, evliyseniz eşinizin bilgileri, ne zaman evlendiniz, daha önce evliliğiniz var ise hangi tarih aralığında olduğunu yazmanız gerekir. Kanada’ya gidiş amacınız aile ziyareti ise davet eden kişinin adı soyadı, akrabalık dereceniz ve Kanada’daki ikamet adresini mutlaka yazmalısınız. En son okuduğunuz okulun adı, adresi, hangi tarih aralığında okuduğunuzu da detaylı belirtmeniz gerekir. Çalıştığınız iş yeri unvanı, adresi ve yine hangi tarih aralığında çalıştığınızı, daha önce çalıştığınız yerler var ise onların da bilgilerini eklemelisiniz.

    Formun sonunda ise daha önce ret alıp almadığınız, askerlik yaptıysanız hangi ülke, nerede ve hangi tarih aralığında olduğunu belirtmelisiniz. Vizeniz olmadan yurt dışında herhangi bir ülkede çalıştıysanız ya da herhangi bir okulda eğitim aldıysanız başvuru formunda yazmanız gerekir. Kanada vizesine daha önce başvuru yaptıysanız ne zaman ve hangi sebeple olduğunu formda belirtmeniz gerekir. Ayrıca daha önce sağlık problemi yaşadınız mı, bulaşıcı rahatsızlığınız var mı, herhangi bir parti, vakıf, dernek ya da organizasyona üyeliğiniz var mı gibi soruların olduğu formu cevaplamalısınız. Herhangi bir yerde tutuklanıp, yargılandıysanız bunun sebebini yazıp açıklamalısınız. Formun çıktısını aldıktan sonra imzalamayı unutmayın!

    Aile Bilgi Formu (IMM 5707E);

    Kanada vizesine başvuru yapacak olan kişinin anne ve baba bilgileri, varsa çocuğunun bilgilerini içeren bir form doldurulur. Aynı zamanda aile bireylerinin doğum tarihi, hangi ülkede doğdukları, meslekleri ve adresleri forma yazılmalıdır.

    Kanada vizesi başvuru formları ile birlikte hazırlamış olduğunuz evrakları Kanada vize başvuru merkezine teslim etmeniz, parmak izi vermek için randevu almanız gerekir. Randevuya giderken Kanada Büyükelçiliği’ne 100 CAD, parmak izi bedeli için de 85 CAD ödeme yapmadan gitmeyin. Ödemeleri Kanada Büyükelçiliği sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Dosyalarınızı Ankara’daki Kanada Büyükelçiliği değerlendirip başvuru merkezlerine göndermektedir.

    Kanada vizesi nasıl alınır 2020 hakkında sormak istediğiniz her türlü konu için vize uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz. Bilgi için 0212 970 05 63 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi 

    Yüksel ERDİN

    Kanada vizesi nasıl alınır

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp