Kanada Oturum İzni ve Çalışma Vizesi

Kanada Çalışma Vizesi

Kanada’ya bir çalışma vizesi ile giderek Kanada’da yaşamak için ön şart, Kanadalı bir işveren tarafından hazırlanarak tarafınıza gönderilecek olan iş teklifi mektubuna sahip olmanızdır. Kanadalı işveren, yabancı uyruklu birine iş teklifinde bulunmadan önce işe almak istediği elemanı Kanada vatandaşları arasından bulamadığını yetkili Kanada makamlarına kanıtlamak zorundadır. Söz konusu çalışma izninin süresi 4 yıl ile sınırlandırılmış bulunmaktadır.

Kanada Çalışma Vizesi ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Kanada Oturum İzni Başvuru evrakları

Biometrik Fotoğraf
Kanada aile birleşimi vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar Kanada Konsolosluğunun belirlediği standartlarda olmalıdır, Kanada vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.

Pasaport
Kanada aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Kanada seyahati dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Kanada Aile Birleşimi Vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi.

Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği 
Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir.

Muvafakatname
Kişi 18 yaşından küçük ise, anne baba onaylı, orijinal belge

Kanada doğum belgesi
Kanada vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise 

Boşanma kararı ve Boşanma ilanı
Daha önce evlilik yapmış kişiler; yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanının tercümeleri.

Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı
Kanada’daki eşe ait oturma izni, Kişinin Kanada pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi

Dil bilindiğine dair belgeler
Basit ve yeterli seviye de dil bilindiğine dair belgeler (diploma, dil sınavı sertifikaları vb.)

Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği 
Kanada`da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler aşağıdaki evrakları başvurularına ek olarak organize etmelidir:

Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Her iki eşe ait) veya Kanada evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi.

Kanada Oturum İzni ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

Önemli Not:

Kanada Konsolosluğu, gerek görmesi halinde ek evrak talep edebilirken yine bu belgelerin tercümesini de isteyebilir.
 
Kanada Konsolosluğu, Kanada aile birleşimi vize işlemlerinde yukarıda bulunan belgelerin orijinal ve fotokopi olarak ibraz edilmesini talep eder.
 
Kanada Konsolosluğu, gerek görmesi halinde daha önceki eşlerin boşanma kararı ve ilanının evraklar arasında bulunmasını istediği gibi yine eski eşlerin olması halinde ölüm kayıtlarını da evraklar arasında görmek isteyebilir.

 

Yükleniyor...
KANADA OTURUM İZNİ VE ÇALIŞMA VİZESİ
İletişim
İstanbul
+90 (212) 970 05 63
Faks : +90 (212) 287 72 44
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 63
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 63
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 63
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2162
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5219
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com