Kanada Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • C. Günaçan 13 Şub 2020, 12:10
    Kanada vizesi için gerekli evraklar 2020 listesini verebilir misiniz? Hangi evraklar gerekli? Evrakları hazırlarken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? 10 yaşında ve 12 yaşında iki küçük çocuğum var. Onlar için başvuru yaparken ben sponsor olacağım. Hem annesi hem de benimle birlikte seyahat ettiği için Noter onaylı Muvafakatname sunmam gerekir mi?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 13 Şub 2020, 12:10

    Kanada vize başvurusu yapabilmeniz için mesleğinize göre değişen evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Eğer öğrenci ya da ev hanımı iseniz mutlaka 1. Derece akrabanızın evrakları sunulmalıdır. Sponsor olacak kişinin Konsolosluğa hitaben dilekçe yazıp tüm masrafları karşılayacağını belirtmesi gerekmektedir. Başvuru yapacak kişi 18 yaşından küçük ise anne ve baba noterden muvafakatname belgesi almalıdır. Türk vatandaşları için sunulması gereken şahsi belgeler aynıdır. Kanada vizesi almak istedikleri pasaportunun uzun süreli olması çok önemlidir. Çünkü Vize süresi sizin sunacağınız pasaport süresi kadar olacaktır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, evli olanlar için evlilik cüzdanı fotokopisi, Tam vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği sunulması gereken ortak evraklardır. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini evli kadınların iki farklı çıktı olarak almaları gerekir. Evlendikten sonraki soy ismi ile evlenmeden önceki soy ismi ile olmalı, tüm aile bireyleri gözükmelidir. Fotoğraf biyometrik ve 3,5 x 4,5 cm boyutlarında, arka fon beyaz olmalıdır.

    /kanada/vize-islemleri/kanada-vizesi-icin-gerekli-evraklar

    Mesleklere göre Kanada vizesi için gerekli evraklar 2020

    Kanada vizesi için başvuru yapacak kişi mutlaka gelirini belgelemelidir. 

    Sigortalı çalışan kişiler; Şirket evrakları, çalıştığı şirketten antetli kağıda vize talep dilekçesi, SGK işe giriş bildirisi, son 3 aya ait kaşe imzalı maaş bordrosu almalıdır. SGK tescil ve hizmet dökümü e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr den barkodlu olarak alınmalıdır. Şirket sahipleri kendi şirket evraklarını sunmalı, antetli kağıda Kanada Konsolosluğu’na hitaben vize taleplerini yazmalıdır. SGK Tescil ve hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. 

    Devlet Memurları; Çalışma belgesi, seyahati süresince izin verildiğini gösteren resmi belge, görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi, son üç aylık maaş bordrosu sunulmalıdır.Emekliler; emekliliğini gösteren SGK tescil ve hizmet dökümü belgesi (barkodlu), emekli maaşını aldığı bankadan son 3 aylık dökümü sunmalıdır. Vakıf Üniversitesinde çalışan kişiler çalıştığı yerin vakıf olduğunu gösteren resmi belgelerin fotokopisi, SGK işe giriş bildirisi, SGK Tescil ve Hizmet dökümü barkodlu ve son üç aylık maaş bordrosu sunması gerekir.
    Kanada turistik, aile ve arkadaş ziyareti vize başvurularında vadesiz şahsi banka dökümü son 3 aylık olmalı ve seyahatinizi karşılayacak miktarda bakiye olmalıdır. Ticari vize başvurularında ise vadesiz şirket banka dökümü sunulmalıdır. Antetli kağıda yazılan vize talep dilekçesinde tüm masrafların şirket tarafından karşılanacağı da belirtilmelidir. 
    Kanada vizesi için gerekli evraklar 2020 yılı için yapılan değişikliklerini ve tüm detayları öğrenmek için Kanada vize uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

    Vize Merkezi

    Yüksel ERDİN

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Y.M. 09 Haz 2020, 13:07

    Merhabalar, Kanada vizesine başvuru yapmak istiyorum. Kanada vizesi için gerekli evraklar nelerdir? İnternet sitelerine baktım her site farklı bir bilgi veriyor. Bana güncel olan evrak listeniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Haz 2020, 13:14

    Merhabalar,

    Kanada, Türk vatandaşlarından, tüm pasaport çeşitlerine ( Umumi, Hususi, Diplomatik, Hizmet) Kanada vizesi almalarını istemektedir. Kanada vizesi evrak listesi seyahat amacınıza ve çalışma statünüze göre değişiklik göstermektedir. Kanada vizesine başvuru yapmak isteyen kişilerden istenilen ortak Kanada vizesi belgeleri aşağıdaki gibidir:

    Kanada vizesi başvuru formu: Seyahat amacı seçimi doğru şekilde yapılmalı, seyahat tarihleriniz sunmuş olduğunuz belgelerle uyumlu olmalıdır. Başvuru Formunuzu kaydettikten sonra çıktısını alıp imza bölümünü mutlaka doldurmalısınız.

    Kanada aile bilgi formu: Kişisel ve aile bilgilerinizin yer aldığı standart bir formdur. Göçmen olmayan tüm vize başvurularında mutlaka doldurulması gerekir. İstenilen bilgileri, eksiksiz yazmalı, tarih ve imza bölümünü doldurduğunuzdan emin olmak için dosyalarınızı vermeden önce kontrol edin! 

    Kanada Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

    Pasaport: Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmamasına, en az iki sayfanızın boş olmasına dikkat edin! Kanada vize başvurunuzu yaparken pasaport sürenize göre vize süreniz belirlendiğinden dolayı ne kadar süresi olduğunu başvuru yapmadan önce kontrol edin!

    Eski Pasaportlar ve vizeler: Geçmişte almış olduğunuz vizeleriniz varsa, sahip olduğunuz tüm vize ve pasaportların fotokopisini de eklemelisiniz. Özellikle Amerika vizeniz var ise daha kısa sürede başvurunuz sonuçlanacaktır.

    Biyometrik Fotoğraf: 35 x 45 mm boyutunda çekilmiş, beyaz arka fon üzerinde, yüzünüzün net bir şekilde belirgin olması, kaşlarınızın kapalı olmaması gerekir.  Kanada Büyükelçiliği son 6 ay içinde çekilmiş güncel fotoğrafları kabul etmektedir.

    Uçak - otel rezervasyonu: Seyahat tarihlerinizi içeren uçak ve otel rezervasyonunun sunulmasında fayda vardır. Kesinleşmiş tarihler söz konusu değil ise ve rezervasyon yapmadıysanız sunmanıza gerek yoktur ama başvuru formuna ve dilekçenize olası tarih aralığını belirtmeniz gerekir. 

    Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve Nüfus cüzdanı fotokopisi: Nüfus Kayıt örneği gidecek olan herkes için ayrı ayrı çıkartılmalı ve tüm aile bilgilerinin yer almasına dikkat etmelisiniz.

    Vadesiz banka dökümü: Gidecek olan kişinin şahsına ait olmalı ve seyahat boyunca tüm masrafları karşılayacak miktarda paranın son bakiyede olması gerekir.

    Vize Talep Dilekçesi: Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirtmeli, seyahat amacını ve gidiş dönüş tarihleri de mutlaka yazılmalıdır.

    Çalışma statünüze uygun olan Kanada vizesi evrak listesi 0212 970 0563 numaralı telefonu arayarak vize uzmanlarımızdan talep edebilirsiniz. Evraklarınızın, başvuruya girmeden önce vize uzmanlarımız tarafından detaylı incelenmesi gerekir. Kanada Büyükelçiliği’ne sunacağınız evrakların istenilen içeriğe sahip olup olmadığı kontrol edilmesi çok önemlidir. Hazırlanan Kanada vizesi belgeleri veya doldurulan başvuru formlarında yapılan hatalar varsa Kanada Vize Başvuru Merkezi dosyalarınızı kabul etmeyebilir. Bu da sizin için hem zaman kaybına hem de ret alırsanız para kaybına sebep olacaktır. 

    Kanada vizesi için gerekli evraklar listesi size ulaştıktan sonra evraklarınızı hazırlayıp size en yakın ofisimize ulaştırabilirsiniz.

    Vize Merkezi

    Yüksel ERDİN

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp