Kanada Öğrenci Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • B.B. 15 Ara 2020, 17:49
    Merhabalar, Kanada öğrenci vizesi 2021 yılında başvuru yapmak istiyorum. Kurallar ve şartlar nelerdir? Öğrenci vizesi ödemelerinde herhangi bir değişiklik oldu mu? Bu konuda danışmanlık hizmeti veriyor musunuz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Ara 2020, 17:49

    Merhabalar,

    Kanada, tüm dünyadaki öğrencilerin özellikle eğitim almak için gitmeyi düşündüğü bir yerdir. Çünkü Kanada’nın tüm dünya ülkelerinden öğrenci olması ve bundan dolayı kültürel zenginliğinin olması cazip hale gelmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda Kanada’da bulunan okullarının verdiği eğitim kalitesinin yüksek olması da öğrencilerin daha çok tercih etmelerini sağlamaktadır.

    Covid 19 salgını sebebiyle başvuru süreçlerinin uzamasına sebep olmuştur. Daha önce 3 hafta içinde başvurular sonuçlanırken, şu anda 16 hafta da sonuçlanmaktadır. Aynı zamanda başvuru işlemlerinde de farklılıklar olmuştur. Daha önce tüm formlar ve evraklar Kanada vize başvuru merkezine teslim edilirken, şimdi tüm işlemler online olarak gerçekleşmektedir.

    Kanada öğrenci oturum izni, uzun süreli eğitim başvurularında dikkat etmeniz gereken en önemli durum; Kanada’da eğitim alacağınız okulunun “Designated Learning Institutions” (DLI) listesinde olup olmadığını kontrol etmektir. Eğer bu listede sizin tercih etmiş olduğunuz okulun ismi yoksa başvurunuz direkt ret olmaktadır.

    Kanada Öğrenci vizesi 2021

    Öğrenci vizesi Kanada eğitim vizeleri kısa ve uzun süreli eğitim olmak üzere ikiye ayrılır. Özellikle Kanada’ya dil okulu için gitmeyi düşünüyorsanız başvurunuzu Covid 19 sonrasına yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü salgının bu kadar yaygın olduğu dönemde dil eğitimi için neden gelmek istediğinizi anlamayacaklar başvurunuzun sonucu olumsuz olabilecektir.

    Kanada öğrenci oturum izni, uzun süreli eğitimlerde hem İngilizce hem de Fransızca dilde eğitim verilmektedir. Eğer alacağınız dil kursu süresi 180 günden daha fazla ise Study Permit formu doldurularak başvuru yapılmalıdır. Uzun süreli eğitim harcı 150 CAD ödenmelidir. Dil okulu eğitimi için gidenlerin OPUS programında ise çalışma hakkı verilebilmektedir. Kanada uzun süreli eğitim için gidenler ise haftada 20 saate kadar çalışma hakkı verilmektedir.

    Öğrenci vizesi Kanada için öncelikle eğitim alacağınız okulu bulmanız ve okul kabul yazısı almanız gerekir. Kanada Study Permit Formu (IMM1294E) ve Kanada Aile Bilgi Formu (IMM5707E) mutlaka doldurulması gerekir.

    Kanada öğrenci vizesi 2021 için iyi niyet mektubunun yazılması başvurunuzun onayını arttıran bir faktördür. Öğrenci vizesi almak ve detaylı bilgi öğrenmek için 02129700563 numaralı telefonumuzu arayarak Kanada vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Kanada Öğrenci vizesi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp