Kanada Öğrenci vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • h. K. 22 Oca 2020, 09:40
    Kanada öğrenci vizesi 2020 yılında başvuru yaparsak nelere dikkat etmeliyiz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 22 Oca 2020, 09:40

    Kanada dil eğitimi ve uzun süreli eğitim almak için diğer ülkelere göre en çok tercih edilen ülkedir. Kanada’yı tercih etmelerinin sebebi diğer ülkelere göre daha ucuz olması ve daha kaliteli eğitim sunmasıdır. 

    Eğer Hedefiniz Kanada'da 2020 yılında eğitim almak ise özellikle bazı konulara dikkat etmeniz gerekir. 

    2020 Kanada Öğrenci vizesi  

    1- Kısa Süreli dil okulu: 6 aydan daha az süre için dil okulu eğitimine gitmek istiyorsanız; vizeye başvuru yapmadan önce gideceğiniz dil okulunu tespit etmeniz ve okul kabul yazınızı almış olmanız gerekmektedir. Bu konuda size Türkiye’de yardımcı olan Kanada bağlantılı bu işi yapan firmalar bulunmaktadır. Kanada'da okumayı düşündüğünüz Okuldan kabul yazısını aldıktan sonra sponsorunuzun ve sizin sunmanız gereken evrakları hazırlamanız gerekir. Kanada’da yapacağınız eğitim süresini karşılayacak bir bakiyenin sponsorunuzun bankasında olmasına dikkat etmelisiniz. Kanada'da yapacağınız eğitimin ücretini ödeme yaptı iseniz ödeme dekontunu dosyanıza eklemeyi unutmayın. Neden Kanada’da eğitim yapmak istediğinizi içeren bir iyi niyet mektubu yazarsanız vizenizin olumlu sonuçlanmasına yardımcı olursunuz.

    2- Uzun süreli eğitim vizesi: 6 aydan fazla lise, kolej, Üniversite, Yüksek lisans ve Master yapmak için uzun süreli eğitim vizesini almanız gerekir. Kanada’da bulunan okulların kalitesi yüksek olduğu için genelde uzun süreli eğitim için tercih edilen bir ülkedir. Özellikle Okul sonrası iş bulma ve çalışma vizesini kolay alma açısından da en çok Kanada okulları tercih edilmektedir. Uzun süreli eğitim vizesini alabilmeniz için öncelikle maddi durumunuzun buna müsait olup olmaması çok önemlidir.

    Başvuru formunda özellikle okula ödediğiniz para miktarı, Konaklama ve bu süre içinde orada harcayacağınız para miktarı sorulmaktadır. Toplamda harcanacak para miktarının Sponsorunuzun bankasında bulunması gerekir. Maddi durumunuzda yanlış anlaşılabilecek durumlar söz konusu ise mutlaka iyi niyet mektubunda bu durumu detaylı açıklamanız gerekir. Örneğin Sponsorunuzun banka hesabına yüklü bir para girişi var ise bu paranın kaynağını belirtmelisiniz. Özellikle ebeveyninizin parasal durumlarını inceledikleri için eğer kira geliriniz var ise kira kontratı, tapu fotokopisi ve hangi bankaya kira yatıyor ise son üç aylık banka dökümü konulmalıdır. En son bitirdiğiniz okulun transkriptini alıp dosyanıza eklemeyi unutmayın.

    Vize Merkezi

    Yüksel Erdin

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S.S. 11 Haz 2020, 10:20

    Merhabalar, Kanada öğrenci vizesi alarak Üniversite eğitimime Kanada’da devam etmek istiyorum. Yaptığım araştırmalara göre Kanada her okulun kabul yazısını onaylamıyormuş. Bu bilgi doğru mudur? Uzun süreli eğitim almak için ne yapmam gerekir? Eğer okulumun süresi uzarsa ya da okulum biter bitmez başka bir okula kaydımı yaptırırsam aldığım vizeyi oradan uzatabilir miyim? Bu konuda sizin danışmanlık firmanız hizmet veriyor mu?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 11 Haz 2020, 10:28

    Merhabalar,

    Öğrenci vizesi Kanada’da eğitim almak istiyorsanız, belirlenmiş bir öğrenim kurumundan kabul mektubuna ihtiyacınız vardır. Eğitim almak için belirlemiş olduğunuz öğrenim kurumunun, uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmak için bir eyalet veya bölgesel hükümet tarafından onaylanan bir okul olup olmadığını Kanada Büyükelçiliği'nin sitesinden kontrol etmeniz gerekir, aksi takdirde başvurunuz ret olabilir.

    Kanada'daki tüm ilk ve ortaokullar, öğrenim kurumları olarak belirlendiği için listeye bakmanıza gerek yoktur. Orta öğretim sonrası bir okula gitmeyi planlıyorsanız, sitede bulunan listede olup olmadığını kontrol etmelisiniz. 

    Kanada’da eğitiminizi alırken Kanada uzun süreli öğrenci vizesi süresini uzatmak istiyorsanız yine yeni bir okul kabul mektubuna ihtiyacınız vardır. Eğitim vizesinin süresi kabul mektubuna dayanır. Mevcut izin süresinin dolmasından en az 3 ay önce yeni izin başvurusunda bulunmanız gerekir.

    Öğrenci vizesi Kanada’da uzun süreli eğitim almak için gelenlere ( Kolej, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) yarı zamanlı çalışma izni de verilmektedir. Kanada’da ki okuldan mezun olduktan sonra da iş bulmaları ya da çalıştıkları yerde tam zamanlı devam etmek isterlerse, çalışma iznine başvurabilmeleri için 90 gün ek süre verilmektedir. 

    Kanada uzun süreli öğrenci vizesi için Kanada Büyükelçiliği'ne sunduğunuz evraklar arasında en önemlisi gelir düzeyinizi belirleyen banka dökümüdür. Okuduğunuz süre içerisinde giderlerinizi, konaklamanızı ve okula ödeyeceğiniz para miktarını karşılayacak bakiyenin bankanız da olması gerekir. Eğer okul ya da Konaklama ücretini ödediyseniz mutlaka ödeme dekontunun, faturasının fotokopisini evraklarla birlikte sunmalısınız.

    Kanada öğrenci vizesi almak için neler yapmanız gerektiğini daha detaylı öğrenmek için 0212 970 0563 numaralı telefonlarımızı arayarak Kanada vize uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımla

    Vize Merkezi  

    Yüksel Erdin

    Kanada Öğrenci vizesi için yardımcı olabiliriz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp