Aile Birleşimi

Hollanda Aile Birleşimi vizesi başvurusu nasıl yapılır?

Hollanda aile birleşimi vizesi yabancı uyrukluların Hollanda Krallığı’nda 90 günden fazla kalabilmelerini sağlayan uzun dönem (D tipi) vizeyi içerir. Aile Birleşimi Vizesi Hollanda vatandaşı olan kişilerin aile ferdi olup, Hollanda’da uzun dönem oturmaları için kullanılan bir vize türüdür. Aile ferdi olmak eş, partner ve 18 yaş altı ve üstündeki çocukları kapsar. Hollanda aile birleşimi vizesi almak isteyenler bu kategoriye dahil olduklarına dahil evrakı Hollanda Konsolosluğu yetkili birimlerine ibraz etmelidir. Elçilik ya da konsolosluk yetkilisi, başvurunuzla ilgili bir karar alınmadan önce, Hollanda Büyükelçiliği’nde ya da Hollanda Başkonsolosluğu’nda bir görüşmenin yapılmasını gerekli görebilir. Lütfen, tercih ettiğiniz dilde bir görüşme planlanabilmesi için, vize başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz yere göre (Ankara veya İstanbul) Beyannameyi Fransızca ya da Felemenkçe olarak doldurunuz.

Hollanda Aile birleşimi vizesi şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçici oturum iznine sahip olma şartı 2003’ten itibaren kaldırılmıştır. Artık Hollanda vatandaşı olmayan eş Hollanda oturum izni için başvurusu yapmadan Hollanda aile birleşimi talebinde bulunabilmektedir. Hollanda aile birleşimi başvuru sahibinin 21 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Ayrıca sabıka sicil kaydının temiz olması şartı aranmaktadır. Hollanda aile birleşiminde Hollanda’da buluna eşin veya partnerin çalışma durumu önemli rol oynar. Hollanda’daki eş veya partnerin en az bir yıllık iş sözleşmesi olması gerekmektedir ki iş sözşlemesi başvuru evrakları arasında da yer almalıdır. Hollanda aile birleşiminde resmi evlilik şartı aranmamaktadır ancak partnerlerin birlikteliklerinin gerçek olduğunu ispat eden belgelerin sunulması ve müracaat ırasında ilişki hakkında fazlasıyla detay verilmesi gerekmektedir.

Hollanda Aile Birleşimi için Gerekli belgeler nelerdir?

 

 

1. Biometrik Fotoğraf
Hollanda aile birleşimi vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar Hollanda Konsolosluğunun belirlediği standartlarda olmalıdır, Hollanda vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.

2. Pasaport
Hollanda aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Hollanda seyahati dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.

3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Hollanda Aile Birleşimi Vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi.

4. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği 
Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir.

5. Muvafakatname
Kişi 18 yaşından küçük ise, anne baba onaylı, orijinal belge

6. Hollanda doğum belgesi
Hollanda vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise 

7. Boşanma kararı ve Boşanma ilanı
Daha önce evlilik yapmış kişiler; yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanının tercümeleri.

8. Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı
Hollanda’daki eşe ait oturma izni, Kişinin Hollanda pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi

9. Dil bilindiğine dair belgeler
Basit ve yeterli seviye de dil bilindiğine dair belgeler (diploma, dil sınavı sertifikaları vb.)

10. Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği 
Hollanda`da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler aşağıdaki evrakları başvurularına ek olarak organize etmelidir: Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Her iki eşe ait) veya Hollanda evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi.

daha fazla göster

Yükleniyor...