Hollanda Şoför Vizesi

Hollanda Şoför vizesi, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre Hollanda’yı ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, Türkiye’de kayıtlı araçlar ile Hollanda’ya uluslararası kargo ve yolcu taşımacılığı hizmetleri veren sürücüler içindir. Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir.

Hollanda Vize Başvuru Merkezleri’nde bölge sınırlaması yoktur. Başvuru sahipleri istedikleri başvuru merkezinden başvurularını yapıp, pasaportlarını teslim alabilirler.
Schengen vizesi, yabancı ülke vatandaşlarının Hollanda’yı ve Schengen Bölgesi’ndeki diğer ülkeleri sınırlı bir süre ziyaret etmesine izin vermek amacıyla verilmektedir. Eğer Schengen Bölgesi’nde uzun bir süre (90 günden fazla) kalmak istiyorsanız direkt olarak Elçilik / Başkonsolosluk’tan uzun dönem vizeye başvuru yapmanız gerekmektedir.

Hollanda  Şoför Vizesi Evrak Listesi 2019

  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
  • 1 adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35x45 ebat)
  • Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
  • Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası ).
  • Otel Rezervasyonu: Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir. Diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse lütfen seyahat programını da dosyanıza ekleyiniz .
  • Seyahat programı: Başka Schengen ülkelerine de seyahat ediliyorsa, detaylı seyahat planı gösterir evrak.
  • Ticari davetiye: Hollanda’da ziyaret edeceğiniz şirketten/kurumdan adınıza antetli kağıtta imzalı davetiye. Davet eden şirketin/kurumun iletişim bilgileri, masrafların kimin tarafından karşılanacağı, konaklama bilgileri ile seyahat tarihleri ve sebepleri ayrıntılı bir biçimde belirtilmiş olmalıdır.
  • Fuar katılım belgesi: Fuar davetiyesi veya giriş kaydı gösterir evraklar.
  • Basvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden antetli kağıtta iş yerindeki pozisyonu, seyahat amacı ve seyahat tarihleri belirten görev belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü.
  • Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır.
  • İş yeri sahibi ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı, şirket imza sirküleri.
  • Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
  • Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
  • Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
  • Öğrenci ise: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı.
  • Çalışmayan kişilerden: Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
  • Başvuru sahibi şoför ise: Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND tara fından verilen teminat yazısı, şoförlerin/ça lışanların listesi, C2 belgesi, uluslararası ehliyet, Hollanda’daki şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi. TIR numarası da belirtilm iş olan eski ve güncel CMR kayıtları.
  • Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları, şirketin h esap cüzdanı.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni

Yükleniyor...
Telefon