Hollanda Schengen Vizesi

Değerli Ziyaretçimiz, 

Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa, Hollanda Schengen Vize Başvuru işlemleri üzerine hazırlanmış bir sayfadır. Hollanda Schengen vizesine dair sık soruları burada bulacaksınız. 

Sayfamızı dikkatli bir şekilde incelenmeniz halinde Hollanda Schengen vize başvurularınızı Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı ile en kolay şekilde gerçekleştirebileceksiniz.

Hollanda Shengen Vizesi Nedir?

Hollanda Shengen vizesi 180 günlük bir dönemde 90 günü aşmayacak süre Schengen Üye Devletlerinin sınırları içindeki planlı ziyaretleri veya bu sınırlardan yapılan transit geçişleri kapsayan “kısa süreli vize” türüdür. Schengen Üye Ülkelerinin havaalanlarının uluslararası transit alanlarından asıl gidilecek olan ülkeye aktarmalarda kullanılan “havaalanı transit vize” de Schengen vizesi kapsamındadır. Hollanda Schengen vizesi, vizenin geçerli olduğu süre zarfında diğer Schengen Ülkelerini ziyaret etmenize fırsat tanır. 


Hollanda Schengen vizesi için pasaportun özellikleri ve geçerlilik süresi nedir?

Hollanda Schengen vizesi için kullanılan pasaport seyahat sonrası en az 6 ay geçerli olmalıdır. Pasaport son 10 yıl içinde alınmış olması ve eksik, yırtık sayfasının olmaması gerekmektedir. Bazı Schengen başvurularında fotokopileri talep edilmektedir. Eğer eski pasaportlarınızda önceden alına vizelere ve Schengen vizeleri varsa bunu diğer başvuru evraklarıyla birlikte sunmak gerekebilir. 


Shengen vizesinin geçerli olduğu ülkeler nelerdir?

 Schengen bölgesi, Schengen Ülkeleri olarak anılan 26 ülkeyi kapsar. Schengen Anlaşmasına taraf olan bu ülkelerin vatandaşları kendi ülke sınırlarının dışında, Schengen bölgesi sınırları dahilinde serbest dolaşım hakkına sahiptir. Schengen ülkeleri; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Hollanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Fransa, İtalya, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsveç ve İsviçre. Bu ülkeler kısa süreli vize kategorilerinde ortak bir vize politikası uygulamaktadır. Bu ülkelerden İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lihtenştayn Avrupa Birliği üyesi olmamalarına rağmen Schengen bölgesine dahildir. 

Hollanda Schengen Vizesi Başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye’de Hollanda Schengen vize başvuruları Hollanda konsoloslukların akredite ettiği vize başvuru merkezleri ve seyahat acenteleri vasıtasıyla kabul edilmektedir. Eğer birden fazla Schengen ülkesine seyahat edilecekse, Schengen vize başvurusunun ilk gidilecek ülkenin konsolosluğuna yapılması gerekir. Eğer Schengen vize başvurunuzu Hollanda konsolosluğu üzerinden gerçekleştirecekseniz ilk giriş yapacağınız ülkenin Hollanda olması doğru olur. 

Hollanda Shengen Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda Schengen vizesi için seyahat amacınıza uygun vize kategorilerini ve durumunuza göre Schengen vizesi için gereken evrak listesini Hollanda Vize İşlemleri bölümümüzün altında bulacaksınız. Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçtiğiniz takdirde en güncel evrak listesi e-mail adresinize gönderilir. Hollanda Schengen vizesi evraklarınızı bize kargo ile gönderdikten sonra başvuru dosyanız hazırlanır. Daha önceden alınmış bir Schengen vizeniz yoksa VIS prosedürü dahilinde parmak izi verme işlemi gerçekleştirmeniz gerekecektir. Bu süreçte yetkililerimiz, biometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır. Schengen yönetmeliği gereğince 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle vize işlemleriniz için parmak izi uygulamasına (VIS) geçilmiştir. Bu tarihinden itibaren Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Randevu gününüzde temsilcimiz sizlere eşlik edecektir. 


Hollanda Shengen Vizesinin Geçerlilik Süresi ne kadardır? 

Hollanda Schegen vizesi kısa süreli bir vizedir. Schegen vize yönetmeliği kurallarına göre kısa süreli vize 180 günlük bir dönemde 90 günlük kalış izni veren vize olarak tanımlanmıştır. Buna göre 180 günlük herhangi bir dönemde Schegen bölgesinde kalış süresi en fazla 90 gün olabilmektedir. Vizenizin geçerliliğine dair kesin süre vize etiketinde yer alan “Duration of visit” (Ziyaret süresi) başlığı altında gösterilir. Tek girişli vize Hollanda Schengen vizesi Schengen bölgesine sadece tek giriş hakkı vermektedir. Bu da vize etiketinde “Number of Entries” (Girişlerin Sayısı) başlığı altında ‘1’ rakamı ile gösterilir. Çift girişli veya çok girişli Hollanda Schengen vizesi vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla giriş yapma hakkı verir. Bu da yine vize etiketinde Number of Entries” (Girişlerin Sayısı) başlığı altında ‘02’ rakamı veya ‘MULT’ yazısıyla gösterilir.


Hollanda Shengen Vizesi almak ne kadar sürer?

Hollanda Schengen vizesi başvuruları bütün evraklar teslim edildikten sonra 3 ila 10 içinde sonuçlanmaktadır. Ancak Hollanda konsolosluğunun iş yoğunluğu veya ek evrak talebinde bulunması veya gerekli gördüğü taktirde başvuru sahibini mülakata çağırması gibi durumlarda bu süre 14 ila 21 günü bulmaktadır. Hollanda Schengen vizesinin sonucuna dair karar verecek tek tek yetkili kurumun Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği olduğu unutulmamalıdır. Hollanda Schengen vize başvurunuzu yaparken zaman kayıplarını önlemek ve güncel evrak listesi ile işlemlerinizi gerçekleştirmek için Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçin. Bulunduğunuz şehre en yakın Vize Merkezi iletişim bilgilerini “Şubelerimiz” başlığı altında görebilirsiniz.


Hollanda Shengen vize başvuru formu nasıl doldurulur?

Hollanda Schengen vize başvuru tüm kişisel bilgilerinizi içeren bir formdur. Burada vereceğiniz bilgilerin diğer vize evraklarında belirtiğiniz bilgilerle uyumlu olmasına özen gösteriniz. Örneğin vize dilekçenizde belirttiğiniz giriş çıkış tarihleriyle aynı olmalıdır. Pasaport numaranız, kimlik numaranızın doğru yazıldığından emin olmalısınız. Hollanda Schengen vize başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve ilgili kutuların tarafınızdan imzalanması gerekir. Seyahatinizde size eşlik eden aile bireyleri için de ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekmektedir. Hollanda Schengen vize başvuru formunun sağ üst köşesinde yer alan fotoğraf bölümüne yapıştırılması gereken fotoğrafın biyometrik özellikte olması gerekmektedir. 35x45 mm ölçülerinde, fonun beyaz olduğu, yüzü net bir şekilde görüldüğü bir fotoğraf kullanılmalı ve kişini güncel halini yansıtmalıdır. 


Hollanda Schengen vize başvurusu ne zaman yapılmalı?

Hollanda Schengen vize başvurularının planlanan seyahatten 15 gün önceden yapılması tavsiye edilir. Ancak seyahattin başlangıç tarihinden 3 ay öncesinden yapılan başvurularda kabul edilmektedir. Hollanda Schengen vize başvurularında Türkiye’deki Hollanda konsolosluklarının ve Hollanda’daki yetkili makamların resmi tatil günleri göz önünde bulundurulmalıdır. Randevu tarihlerinde bu ve benzeri nedenlerden kaynaklanabilecek aksamalar vizenin çıkış süresini uzatabilmektedir. En az 6 aylık bir dönem için geçerli olan Schengen çoklu giriş vizesi sahipleri başvurularını bu vizenin bitiş tarihinden önce yeni bir vize başvurusu yaparak gerçekleştirebilirler.  Hollanda Schengen vizesine acil ihtiyaç duyanlar randevudan sonra 48 saat içinde sonuçlanan Hollanda Ekspres vize uygulamasından faydalanabilirler. Ancak Hollanda Ekspres vizenin ekstra ücretlere tabi olduğu unutulmamalıdır. Vize Merkezi, Hollanda Schengen vizesi işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurum olarak, vize sürecinde yaşanabilecek her türlü faktörü göz önünde bulundurarak size asistanlık eder. Temsilcilerimize iletişim ve şubelerimiz bölümünden ulaşabilirsiniz.


Hollanda Schengen vizesi C tipi vize nedir?

Hollanda Schengen C tipi vize kısa süreli vizelere verilen bir ad olup, tek girişli, çift girişli ve çok girişli vize niteliğindedir. Hollanda Schengen C tipi vize, sahibine 180 günlük bir süre zarfında en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalma hakkkı vermektedir. Schengen yönetmeliğinde “Tek tip vize” kategorisi içinde yer alır. Kısa süreli Hollanda turistik vize, Hollanda ticari vize, Hollanda aile ziyareti vizesi Hollanda Schengen C tipi vize kategorisinde değerlendirilir. Hollanda Turistik, ticari ve aile ziyareti Schengen vizesi için gereken evrakları web sayfamızın Vize İşlemleri bölümde görüntüleyebilirsiniz.


Hollanda Schengen vizesi D tipi vize nedir?

Hollanda Schengen D tipi vizesi sahibine ülkede uzun süreli kalma veren vize türüdür. Schengen D tipi vizeler ulusal vize olarak da bilinmekte olup, başvuruda bulunulduğu takdirde ülkede çalışma ve oturum izni hakkı da tanımaktadır. Hollanda Schengen D tipi vize ile diğer Schengen ülkelerine giriş yapılabilmekle birlikte Hollanda dışında bir ülkeye giderken yine 180 gün içinde en fazla 90 gün kalma kuralı geçerlidir. Hollanda çalışma izni, Hollanda oturum izni ve öğrenci vizeleri Schengen D tipi vize kategorisini içinde yer alırlar ve başvuruları doğrudan Hollanda konsolosluklarına yapılmalıdır.


Hollanda Shengen vizesi tek giriş ne demektir?

Schengen tek girişli vize sahibine Schengen bölgesinde belirli bir süre zarfında Schengen alanından ayrılmadan dolaşım hakkı verir. Tek girişli Schengen vizesi dilediğinizi kadar Schengen ülkesine giriş yapabilirsiniz ancak Schengen alanından ayrıldığınız taktirde vize geçerliliğini yitirir. Eğer Schengen vizeniz tek girişli ise Schengen bölgesinden çıkış yaptıktan sonra yeniden giriş yapacağınız taktirde yeni bir vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir.


Hollanda Shengen vizesi çok girişli alınabilir mi?

Hollanda Schengen çok girişli vize ile belli bir zaman aralığında Schengen bölgesinde dolaşım hakkına sahip olursunuz ve verilen bu süreden istendiğinde çıkış yapıp tekrar vize başvurusu yapmadan giriş yapabilirsiniz. Örneğin 6 aylık çok girişli Hollanda Schengen vizesi aldığınızda Schengen bölgesinde 90 gün dolaşım hakkı elde edersiniz. Tek girişli ve çok girişli kısa süreli Schengen vizesi hakkında ayrıntılı bilgi almak ve vize başvurusu yapmak için temsilcilerimizi arayın.


Hollanda Schengen vizesi dilekçesi nasıl yazılır?

Hollanda Schengen vizesi alırken hazırlanacak dilekçede seyahatin amacı, ülkeye giriş çıkış tarihleri ve seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağı mutlaka belirtilmelidir. Hollanda seyahatine dair diğer ayrıntılarında yer almasında bir sakınca yoktur. Örneğin Hollanda’ya aile ziyaretinde bulunuyorsanız dilekçe Hollanda’da kalacağınız yakınınız adı, ikametgâhı gibi bilgilere yer verebilirsiniz. Örneğin turistik turla gidiyorsanız bunu belirtmeniz doğru olur. Uluslararası bir fuara ya da konferansa katılım amaçlı gidiyorsanız katılacağınız organizasyonun tam adını ve gerçekleştiği tarihleri belirtmeniz yerinde olur. Türkçe dilekçeyle de başvuru kabul eden Hollanda Konsoloslukları, Hollanda ticari Schengen vizesi başvurularında, iş amaçlı yapılacak seyahatlerde dilekçenin İngilizce veya Hollandanca olmasını talep etmektedir. 

Hollanda Schengen vizesi davetiyesi nasıl alınır?

Hollanda Schengen vizesi ile aile ve arkadaş vizesi için başvuruda bulunacaksanız Hollanda’daki yakınınızın göndereceği davetiyeyi başvuru evraklarına eklemeniz gerekir. Davetiye aynı zamanda Hollanda’ya hangi amaçla gittiğiniz de gösterir. Davetiyeyi gönderen kişi Hollanda vatandaşı değilse ikamet (oturum) iznine dair belgeleri de göndermekle yükümlüdür. Hollanda ticari Schengen vizesi için Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçin.

Hollanda Shengen vizesi gerekli evraklar nelerdir?

Hollanda Schengen turistik vize, Hollanda Schengen ticari vize, Hollanda Schengen aile ziyareti vizesine dair evrak listesine Hollanda sayfamızdaki Vize İşlemleri bölümünden ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte Hollanda Schengen vizesi için başvurularda seyahat amacı veya başvuru yaptığınız vize kategorisi ne olursa olsun bazı evrakların her halükarda bulunması şarttır. Schengen Vize Başvuru Formu, Pasaport, 2 Adet Biyometrik fotoğraf, Banka hesap dökümleri, Hollanda Schengen Vize Başvuru dilekçesi Hollanda Schengen vize başvuruları için gereken evraklardan bazılarıdır. Hollanda Schengen vize başvurularında evraklarınızın güncelliğinden emin olun. 

Eski tarihli, süresi dolmuş, yıpranmış ve okunaksız evraklar kabul edilmemektedir. Hollanda Schengen vize başvurularında 18 yaş altı başvuru sahipleri için – seyahati ve başvuruyu ebeveynleriyle birlikte gerçekleştirecek olsalar bile – ebeveynlerden alınmış noter onaylı muvaffakatnamenin ibrazı zorunludur. Hollanda Konsolosluğu gerektiği gördüğü taktirde ek evrak talebinde bulunabilmektedir. 

Hollanda schengen vize başvurularında tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ibrazı – kişi aile sponsorluğu ile seyahat etmeyecekse – zorunlu değildir. 
Ayrıca turistik amaçlı yapılan seyahatlerde işverenlerden de sigorta evrakları talep edilmemektedir. Hollanda da tıpkı diğer Schengen üye devletlerinin birçoğunda olduğu gibi güncel şirket evrakları ve özellikle orijinal faaliyet belgesi talep etmektedir. 

Hollanda Schengen vizesi için gereken güncel evrak listesini edinmek ve vize başvurunuzu başlatmak için Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçin. Hollanda Schengen vizesi güncel evrak listesi size e-posta ile gönderilecektir.


Hollanda Shengen vizesi en kolay nasıl alınır?

Hollanda Schengen vizesi, doğru başvuru evraklarıyla yapıldığı takdirde biyometri işleminden sonra normal koşullarda 3 ila 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. Hollanda Schengen vize başvurunuzu zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yapmak için Vize merkezi ile iletişime geçin. Sitemizin sol menüsünde bize ulaşabileceğiniz iletişim bilgilerini görebilirsiniz.


Hollanda Shengen vizesi ile başka bir Schengen ülkesinden giriş yapılabilir mi?

Schengen vize yönetmeliğinde Hollanda Schengen vizesi ile başka bir ülkeden giriş yapma hakkı verir ve Schengen bölgesindeki bütün ülkelerde geçerliliğe sahiptir. Ancak bununla birlikte ilk giriş yapacağınız ülkenin konsolosluğuna başvuru yapmaya özen gösteriniz. Schengen vizenizin bölgesel geçerliliği vize etiketinde belirtilmektedir. 


Hollanda Shengen vizesi kaç günde çıkar?

Hollanda Schengen vizesi randevu tarihinden sonra 3 ila 10 iş gününde sonuçlanmaktadır. Hollanda Schengen vize başvurularında öngörülen vize başvuru sonuçlanma süreleri; 3 ila 10 iş günü arasında değişmektedir. Hollanda VIP vize başvuruları ise başvuru tarihi sonrası 48 ila 72 saat arasında sonuçlanabilmektedir. Vize sonuçlanma süreleri konsolosluk resmi tatil günlerini, yabancı pasaportları ve konsolosluğun yoğunluğa bağlı olarak ek değerlendirme sürelerini kapsamaz. Başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak Konsolosluk Vize Bölümü’nce yeni evraklar talep edilebilir. Bu evrakların tamamlanması, teslim edilmesi ve incelenmesi de Hollanda Schengen vizesinin çıkış süresini uzatabilen unsurlardır. Hollanda Schengen vizesi başvurularınızda kullandığınız evrakların güncelliği çok önemlidir. Hollanda Schengen vizesi güncel evrak listesi için temsilcilerimizle irtibata geçin. 


Hollanda Shengen vizesi ile kalış süresi ne kadardır?

Hollanda Schengen vizesi ile ülkede kalış süreniz vizenizin tek girişli veya çok girişli olmasına göre değişiklik gösterir. Tek girişli Schengen vizesi ile Hollanda’da belli bir zaman aralığında kalabilirsiniz. Vizenizde belirtilen tarihten sonra çıkış yaptığınızda tekrar aynı vize ile Schengen bölgesine giriş yapamazsınız. Ancak çok Hollanda Schengen vizenizi çok girişli aldıysanız vizenin bitiş süresine göre Schengen bölgesine giriş çıkış yapabilirsiniz.


Hollanda Shengen vizesi parmak izi verme prosedürü nedir?

Schengen vize başvuru işlemlerinde 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle Parmak İzi Uygulamasına (VIS) başlanmıştır. Schengen kuralları gereğince Hollanda vize başvurusunda bulunan yolcularımızın randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde biometrik verilerini beyan etmek üzere hazır bulunmaları gerekmektedir. Hollanda Schengen vize başvurularında verilen parmak izi verisi 5 yıl süre ile geçerli olmaktadır. Ancak Hollanda konsolosluğu tarafından gerekli gördüğü taktirde bazı özel durumlara ve diğer Schengen ülkeriyle yapılan ikili anlaşmalara göre parmak izi talebinde bulunabilir. Teknik nedenlerden ötürü parmak izi datasına ulaşılamadığı durumlarda da parmak izi işleminin yeniden yapılması gerekmektedir. Randevu gün ve saatinizde başvuru asistanımız sizlere eşlik ederek Hollanda vize başvuru işlemlerinizin sorunsuz biçimde gerçekleşmesi için yardımcı olacaktır.


Hollanda Schengen vizesi seyahat sağlık sigortası zorunlu mu?

Tüm Schengen vizesi başvurularında olduğu gibi Hollanda Schengen başvuru prosedüründe de seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Schengen seyahat sağlık sigortası 30 bin Euro teminatlı şekilde yapılmaktadır. Seyahat sırasında yaşanabilecek yaralanma ve kazalar ve diğer tıbbi acil müdahale gerektiren durumlara karşı bir önlem niteliği taşımaktadır. Seyahat sigortası sağlık sigortasından biraz farklı olarak seyahatinizde sizin dışınızda gelişen olumsuz faktörlerin (kayıp bavullar, seyahat acentesinden kaynaklanan sorunlar vb.)  yaşanabilecek problemlerin önüne geçmek amacıyla yapılmak zorundadır. Seyahat ve sağlık sigortasının kapsamı Hollanda’da veya Schengen bölgesinde geçirdiğiniz gün sayısı ile doğru orantılı şekilde yapılır.  


Hollanda Schengen vizesi sponsor dilekçesi nasıl olmalı?

Hollanda Schengen vizesi sponsor dilekçesinde, sponsor seyahat sahibinin seyahat masraflarını üstleneceğini belirtir. Gereken sponsor evrakları Hollanda Schengen vize başvuru dosyasında yer almalıdır. Bu evraklara Hollanda Vize İşlemleri bölümünden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler ve ev hanımları gibi SGK kaydı olmayan şahıslara birinci dereceden yakınları sponsor olabilmektedir. Öğrenciler ve ev hanımlarına sponsor olacak şahıslardan istenen İtalya Schengen vizesi evraklarını vizenin türüne göre (turistik, aile ziyareti, öğrenim vb.) Hollanda Vize İşlemleri başlığında görebilirsiniz.


Shengen vizesi uzatma işlemi nasıl yapılır?

Schengen vizesi uzatma başvurusunda, vize süreniz bitmeden önce Schengen bölgesinden ayrılmanızın mümkün olmadığı mücbir sebepleri veya kişisel sebepleri (tıbbi tedavi veya diğer çok acil durumlar) kanıtlarıyla birlikte göstermeniz gerekmektedir. Schengen vize yönetmeliği gereğince vize ancak Schengen bölgesinde 180 gün içinde en fazla 90 gün kalmanıza izin veren kısa süreli vizeler sözkonusu olduğunda uzatılmaktadır. Daha kısa süreli kalışlarda uzatma mümkün olmamaktadır. Bu kurallar çerçevesinde Hollanda Schengen vizesinin uzatmak için vize süreniz bitmeden Hollanda İçişleri Bakanlığına başvuruda bulunmanız gerekmektedir.


Hollanda Schengen vizem reddedilirse ne yapmalıyım?

Hollanda Schengen vize reddi kararına karşı temyize gidebilirsiniz. Hollanda Konsolosluğu tarafından verilen Hollanda Schengen vize başvurusu ret kararı ve ret nedenleri standart bir form ile bildirilir. Ret bildiriminde ret kararının nedenleri ve temyiz için son başvuru tarihi yer almalıdır. Ancak, yeni bir başvuruda bulunmadan önce, bir önceki Schengen vize reddinin sebeplerini inceleyerek gerekli yerlerde düzeltmeler yapmanız tavsiye edilir. Vize başvurusu reddedilirse vize ücreti iade edilmez. Vize ücreti, Hollanda Schgen vize başvurusunun incelenme giderlerini kapsar.


 



 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 52
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 52
keni@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 52
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 52
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2136
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5185
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com