Oturum

Hollanda oturum izni için gerekli belgeler nelerdir?

1. Biometrik Fotoğraf
Hollanda aile birleşimi vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar Hollanda Konsolosluğunun belirlediği standartlarda olmalıdır, Hollanda vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.

2. Pasaport
Hollanda aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Hollanda seyahati dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.

3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Hollanda Aile Birleşimi Vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi.

4. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği 
Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir.

5. Muvafakatname
Kişi 18 yaşından küçük ise, anne baba onaylı, orijinal belge

6. Hollanda doğum belgesi
Hollanda vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise 

7. Boşanma kararı ve Boşanma ilanı
Daha önce evlilik yapmış kişiler; yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanının tercümeleri.

8. Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı
Hollanda’daki eşe ait oturma izni, Kişinin Hollanda pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi

9. Dil bilindiğine dair belgeler
Basit ve yeterli seviye de dil bilindiğine dair belgeler (diploma, dil sınavı sertifikaları vb.)

10. Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği 
Hollanda`da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler aşağıdaki evrakları başvurularına ek olarak organize etmelidir: Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Her iki eşe ait) veya Hollanda evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi.
 

Hollanda Oturum izni nasıl alınır?

Hollanda’da uzun süreli kalmayı planlayan Hollanda Konsolosluğuna D tipi vize başvurusunda bulunarak oturum izni talep edebilirler. Hollanda oturum izni için gerekli evraklar Hollanda Konsolosluğuna doğrudan sunulmakla birlikte, Konsolosluğun size verdiği izin oturum izni vizesi mahiyetindedir. Hollanda’ya gittikten sonra MVV adı verilen Hollanda oturum izni başvurusunu Göçmenlik ve Vatandaşlık dairesine yapmanız gerekir. Hollanda oturum izni talebini serbest bir işte çalışma, iş kurma, ücretli bir işte çalışma, aile birleşimi, eğitim, çocuk yanında ikamet gibi amaçlarla Hollanda’da ilgili kurumdan talep edebilirsiniz.

Hollanda oturum izni başvurusu nasıl yapılır?

Hollanda oturum iznini iki şekilde talep edebilirsin. ‘Tavsiye’ işlemiyle yapılan Hollanda oturum izni talebinde başvuru sahibine Hollanda’da referans ola kişinin Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlık dairesine başvurması gerekir yani sizin oturum izni talebiniz Hollanda’daki yakınınız, eşiniz, partneriniz, çocuğunuz, eğitim alacağınız kurum veya işvereniniz tarafından başlatılmış olur. Diğer bir yol olan ‘Müracaat’ işlemiyle yapılan Hollanda oturum izni isteği doğrudan Hollanda Konsolosluğuna yapılır. Hollanda Konsolosluğu veya Hollanda Büyükelçliği başvuru evraklarınızı ve talebiniz Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlık dairesine bildirir. Oradan onay alındıktan sonra Hollanda Konsolosluğu size oturum izni vizesi verir.

Hollanda oturum izni ne kadar sürede sonuçlanır?

Hollanda oturum izni başvuruları genellikle 3 aylık bir zaman zarfında sonuçlanır. Hollanda Konsolosluğunun ve Hollanda’daki resmi makamların yoğunluğu, tatil günleri gibi zamanların başvuru sırasında göz önünde bulundurulması gerekir. Aynı zamanda Türkiye’den yapılan başvurularda orijinal evraklar Hollanda’daki ilgili makamlara iletilmesi, orda Göçmenlik ve vatandaşlık dairesinin yapacağı incelemeler gibi faktörler süreyi uzatabilir.

Önemli Not:

  • Hollanda Konsolosluğu, gerek görmesi halinde ek evrak talep edebilirken yine bu belgelerin tercümesini de isteyebilir.
  • Hollanda Konsolosluğu, Hollanda aile birleşimi vize işlemlerinde yukarıda bulunan belgelerin orijinal ve fotokopi olarak ibraz edilmesini talep eder.
  • Hollanda Konsolosluğu, gerek görmesi halinde daha önceki eşlerin boşanma kararı ve ilanının evraklar arasında bulunmasını istediği gibi yine eski eşlerin olması halinde ölüm kayıtlarını da evraklar arasında görmek isteyebilir.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 52
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 52
keni@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 52
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 52
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2136
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5185
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com