Hollanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • k. soycan 23 Nis 2021, 17:05
    Hollanda vizesi için gerekli evraklar 2021 için nelerdir detaylı olarak bilgi bulamadım yardımcı olur musunuz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Nis 2021, 17:05

    Merhaba; Hollanda ülkesine yapacağınız seyahatiniz için ihtiyacınız olan vizeye başvuruda bulunmadan önce geçerli bir pasaporta sahip olmanız istenecektir. Hollanda vizesi için gerekli evraklar başvuruda bulunacağınız vizeye ve kişinin statüsüne göre talep edilir. Hollanda Konsolosluğu turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, şoför, transit ve öğrenci gezi vizelerinde her vize türüne göre evrak listesi bildirmiştir. Aile birleşimi, çalışma izni, erasmus, üniversite, oturum izni vize başvuruları için istenilen belgeler farklı olmaktadır.

    Genel anlamda pasaport, fotoğraf, kimlik kartı, ikamet belgesi, nüfus kayıt örneği, banka hesabı gibi belgeler standart evrakları oluşturmaktadır. Hollanda vizesi için gereken belgeler seyahatiniz davet üzerine ise Hollanda’dan adınıza gönderilmiş davetiye mektubu gönderilmesi gerekecektir.

    Çalışan sgk primi ödenen başvuru sahipleri, sigortasının bulunduğu şirket veya kurumdan sunması gereken belgelere yer verilmektedir. Bu belgeler şirket evrakları, işe giriş bildirgesi, izin yazısı, dilekçe, sgk hizmet dökümlerini oluşturmaktadır. Hollanda vizesi için gerekli evraklar öğrenciler için ayrı, emekli, ev hanımı, çalışmayan kişiler ayrı listeleri hazırlamalıdır. Seyahat poliçesi zorunlu bir belgeyi oluşturmakta olup hangi vizeye başvuruda bulunursanız seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde düzenlemeniz gereken belge olmaktadır. Hollanda Konsolosluğu bazı belgelerin başvuruda orijinallerini talep ederken bazı belgelerin kopyalarını kabul edebilmektedir. Bu vize başvuru türüne göre değişebilir aynı zamanda başvuru sırasında sizlerden ek evrak talep edebilirler ve sunduğunuz belgeyi yetersiz bulabilirler. Başvuru işlemde olduğu dönemlerde de evrak talebi olabilmektedir.

    Hollanda vizesi için gereken belgeler istenildiği şekilde hazırlandıktan sonra başvuru formları evraklarınızda yer alan bilgi ve seyahat bilgileriniz ışığında eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Yukarıda yer alan tüm prosedürler başvurunuzun kabul edilebilmesi için zorunlu olan işlemler olmaktadır.

    Vize Merkezi sizlere uygun olan vize evrak listelerini düzenleyerek elektronik posta adresinize yönlendirebileceklerdir.  0212 970 05 52 numaralı telefonlardan bizleri arayarak seyahatiniz hakkında bilgi vermeniz halinde ve mesleki statünüzü paylaşmanız halinde Hollanda vizesi için gerekli evraklar 2021 hakkında detaylı bilgi verilecektir.

    Saygılarımızla.

    Hollanda vizesi için gerekli evraklar 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Z.K 28 Haz 2021, 17:26

    Merhabalar, Arkadaşımın daveti üzerine Hollanda’ya seyahat planlıyorum. Ortalama 5 günlük bir seyahatim olacak ben öğrenciyim sponsorum babam olacak kendisi çalışan başvurumda masraflarımı kendisi karşılayacak. Hollanda vizesi için gerekli evraklar 2021 yılında herhangi bir değişiklik oldu mu? Gerekli belgeleri tarafınızdan temin edebilir miyim? Sizden danışmanlık alma durumumuzda bana yardımcı oluyor musunuz? Bilgi rica edebilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 Haz 2021, 17:29

    Merhabalar, Hollanda vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibinin statüsü ve gidiş amacına göre değişiklik göstermektedir. Başvuru sahibi öncelikle gelir belgelerini beyan etmelidir. Aynı zamanda gidiş amacına göre gerekli belgeleri hazırlamalıdır. Turistik bir seyahat planlanıyorsa mutlaka otel rezervasyonunu beyan etmeli lakin kişi davetli veya ticari seyahat ediyor ise mutlaka davetiyesini sunması gerekmektedir.

    Hollanda vizesi için gereken belgeler eksiksiz ve doğru olarak sunulmalıdır. Eksik veya hatalı vize başvuruları ret ile sonuçlanabilmektedir. Başvuru yapılırken mutlaka dosya kontrol edilmeli ve eksiksiz olarak sunulmalıdır. Hollanda vizesi için gerekli evraklar sunulurken mutlaka öğrenci yada ev hanımı veya çalışmama durumlarında sponsor sunulmalı ve sponsorum gelir belgeleri dosyaya eklenmelidir aynı zamanda kişi öğrenci olma durumunda öğrenci belgesi ibraz edilmelidir. İşveren olma durumunda mutlaka işyeri evrakları ve banka hesap dökümü beyan edilmelidir.

    Öğrenciler için Hollanda vizesi için gereken belgeler aşağıdaki gibidir;

    • Pasaport (Seyahat bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olmalıdır)
    • 2 Adet arası beyaz fonlu Güncel biometrik fotoğraf
    • Kimlik fotokopisi
    • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Hollanda’dan gelen orijinal davetiye
    • Uçak rezervasyonlarınız
    • Orijinal öğrenci belgeniz

    Sponsora ait belgeler;

    • Sgk işe giriş bildirgesi ve son 3 aylık sgk hizmet dökümü barkotlu e devletten alınmalıdır.
    • Şirket yazısı ( Konsolosluğa hitaben yazılmış Gidiş dönüş tarihini bildiren izin yazısı)
    • Son 3 aylık maaş bordrosu (Şirket tarafından Kaşe imzalı olmalıdır. )
    • Son 3 aylık banka hesap dökümü en az 5 bin TL bakiyeli Güncel ıslak imza kaşeli Bankanın imza sirküleriyle beraber

    Hollanda vizesi için gerekli evraklar 2021 gibi sorular için 0212 590 05 52 çağrı merkezimizi arayarak veya ziyaret ederek temsilcilerimizden yardım alabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp