Yunanistan vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • A.CEYLAN 30 Kas 2021, 10:34
    Yunanistan Vizesi 2022 vize işlemleri için kaç gün önceden başvuru işlemi yapmalıyım. Kısa ve uzun süreli olarak vize ayrılır ? Sizden bilgi rica edeceğim iyi çalışmalar kolay gelsin.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Kas 2021, 10:34

    Merhabalar;

    Yunanistan’a vize Schengen vizesi almış ise Yunan adalarına giriş yapabilirsiniz. Yunanistan vize işlemi kısmında başvurunuz ikametgâhınıza göre değerlendirmektedir. Uzun süreli Yunanistan seyahatiniz için yapılan vize başvurusu için direk Yunanistan İstanbul konsolosluğu aracılığı ile kabul edilir. En az 30 gün önceden başvuru yapmalıdır. Vize başvuru merkezi üzerinden başvuru yapmak vize başvurunuz konusunda olumlu sonuçlanabilmesi adına  destek verir. Kapı vizesi işlemleriniz içinde başvuru yapabilirsiniz.

    Yunanistan’a gitmek için vize aldığınız zaman araçla gidiyorsanız karayolu girişi ipsala sınır kapısı olduğundan dolayı İpsala’dan giriş yapılabilir. İpsala kapısından giriş yaptığınız zaman Trakya üzeri giriş yapabilir fakat seyahatiniz uçakla ise ve Türkiye’den giriş yapacak iseniz Yunanistan’a geçmek için havaalanını kullanabilirsiniz. Seyahatinizi Yunan adasına yapmayı tercih ettiyseniz İstanbul’dan gidiş yapılması söz konusu olamaz İstanbul Yunanistan vize alarak Yunanistan adasına giriş yapacaksanız ancak liman şehirlerine giderek feribotla gidebilmeniz mümkün olur.

    Yunanistan vizesi AB ülkesi olduğu için schengen  dahilinde seyahat edilebilen ülkelerden biridir. Türkiye’ye konum itibariyle yakın olması, zengin tarihi deniz turizminden dolayı Türk vatandaşlarının sık seyahat etmeyi tercih ettiği ülkeler arasında yer almaktadır. Yunanistan adalarına kapı vizesi alarak giriş yapabilirsiniz. Fakat 2022 yılında Yunanistan deniz yolunu açmamıştır. Kısa süreli bir vize türü olan kapı vizesi kişiye 15 gün içerisinde seyahat edebilirsiniz. Vize Merkezi aracılığı ile kapı vizenizi alabilirsiniz. Yunanistan’a Schengen vizesiyle giriş yapabildiği gibi daha önce Schengen vizesi alan kişi 180 günlük vize süresi içinde 90 günlük konaklama hakkını kullanmadıysa yine bu vizeyle Yunanistan’a seyahat hakkınız vardır. Önemli olan almış olduğunuz vizenizi doğru kullanmaktır.

    Yunanistan vizesi 2022 için kapsamlı bilgi almak ya da diğer vize işlemleriniz hakkında bilgi almak için Vize merkezi bürolarına 0212 970 04 52 numaralı telefondan arayarak vize danışmanlarıyla iletişime geçerek  vize sürecinizin takip edebilirsiniz.

    Saygılarımızla, iyi günler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • DENİZ 19 Oca 2022, 16:04

    Yunanistan vizesi 2022 vize için kaç gün önceden başvuru yapabiliriz. Vize süresi neye göre değişiyor? Yunanistan vizesi ile Yunan adalarına giriş yapabilme hakkımız var mıdır? Vatandaşlık gibi bir işlemde ise nereye başvuru yapmam gerekir. Bana yardımcı olur musunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Oca 2022, 16:11

    Merhabalar;

    Yunanistan’a vize kısmında Schengen vizesi almış ise Yunan adalarına giriş yapabilme hakkına sahipsinizdir. Yunanistan vize işlemi kısmında başvurunuz ikametgâhınıza göre değerlendirilmeye alınır. Vatandaşlık işlemi için yapılan vize başvurusu için direk Yunanistan İstanbul konsolosluğu tarafından kabul edilir. En az 30 gün önceden başvuru yapabilme hakkınız vardır. Vize başvuru merkezi üzerinden başvuru yapmak vize başvurunuz için destek sağlayarak olumlu sonuçlanabilmesi için size yardımcı olunur.

    Yunanistan’a gitmek için vize aldıktan sonra araçla gitmek isterseniz karayolu giriş kapısı İpsala olduğundan dolayı İpsala kapısından giriş yapılarak devam edilir. Fakat seyahatiniz uçakla ise ve Türkiye’den giriş yapacak iseniz Yunanistan’a geçmek için bulunduğunuz bölgedeki havalimanını kullanabilir seyahatinizi Yunan adasına yapmayı istiyorsanız İstanbul’dan gidiş yapmanız mümkün olamamaktadır. İstanbul Yunanistan vize alarak Yunanistan adasına giriş yapacaksanız ancak liman şehirlerine giderek feribotla gitmeniz mümkün olur.

    Yunanistan vizesi AB ülkesi olduğu için Schengen bölgesinde seyahat edilebilen ülkeler içerisinde yer alır.Türkiye’ye konum itibariyle yakın olması, zengin tarihi ve deniz turizminden dolayı Türkiye den çok sık seyahat edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Yunanistan adalarına kapı vizesi alarak giriş yapabilirsiniz. 2022 yılında Yunanistan deniz yolunu açmamıştır. Kısa zamanlı bir vize türü olan kapı vizesi kişiye 15 gün içerisinde seyahat edebilme hakkı vardır. Vize Merkezi aracılığı ile kapı vizenizi alabilir. Yunanistan’a Schengen vizesi ile giriş yapabilme hakkı vardır. Mevcutta  Schengen vizesi olan kişi 180 gün içinde 90 günlük konaklama hakkını kullanmadıysa yine bu vize ile Yunanistan’a seyahat hakkınız bulunur. Önemli olan vizenizi doğru kullanmaktadır.

    Yunanistan vizesi 2022 için detaylı bilgi almak ya da diğer vize işlemleri hakkında bilgi almak ve işlemleriniz başlatmak adına Vize Merkezi bürolarına 0212 970 04 52 numaralı telefondan arayarak destek alabilirsiniz.

    Saygılarımızla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp