Transit vize kısa süreli ve geçici olarak alınan bir vize türü olup, eğer kişi Yunanistan üzerinden aktarmalı bir seyahat gerçekleştirecekse bu vize türüne başvurması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahibi vatandaşlar bu vizeye tabi olmakla birlikte; yeşil, siyah ve gri pasaporta sahip vatandaşlar bu vizeden muaf tutulmaktadır. Yunanistan transit vize başvurusu doğrudan Yunanistan Konsolosluklarına yapılamamaktadır. Başvuru sahipleri konsolosluklar yerine, konsolosluk tarafından yetki verilen danışmanlık firmaları ve seyahat acenteleri ile işlemlerini yapmaktadırlar.
Yunanistan transit vize işlemlerinizi Vize Merkezi aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Vize uzmanlarımızla yaptığınız görüşmenin ardından bizimle ilerlemeye karar verdiğinizde hazırlamanız gereken zorunlu evrak listesi sizinle mail ya da sms yoluyla paylaşılmaktadır. Herhangi bir sıkıntı yaşamamanız adına size iletilen evrak listesini doğru ve eksiksiz olarak tamamlamalısınız. Yunanistan üzerinden kara yoluyla ve araçla seyahat edecekseniz aracınız için de bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Vize Merkezi evrak hazırlama aşamasında sizlere yardımcı olacaktır.
Yunanistan transit vizesi başvuru aşamalarından biri de biyometrik veri beyanıdır. Oturduğunuz bölgeye en yakın yetkili vize başvuru merkezinden randevu almanız; randevu gün ve saatinde şahsen merkezde bulunarak parmak izi ve diğer biyometrik bilgilerinizi kaydettirmeniz gerekmektedir. Vize Merkezi yetkili danışmanları randevu sürecinde sizlere eşlik edecektir.
Yunanistan transit vizesi sonuçlanma süresi 4 ila 6 gün içinde olmaktadır. Bu süre; konsolosluğun yoğunluğu ve talepleri, resmi tatil günleri gibi durumlara göre farklılık gösterebilmektedir. Vizenizin zamanında sonuçlanabilmesi için başvurularınızı mümkün olduğunca erken (en az 1 ay öncesinden) yapmanız yararlı olacaktır.
Yunanistan transit vize başvurusu adımlarını eksiksiz yerine getirmeniz, vize almanızı garanti etmemektedir. Bununla birlikte vize reddi durumunda yeniden başvuru yapılması gerekir ve ücret iadesi yapılamamaktadır. Vize kararları tamamen konsolosluğun inisiyatifinde olup, Vize Merkezi’nin konuyla ilgili herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
Yunanistan transit Schengen vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, Yunanistan’a transit vize almak için hazırlaması gereken evraklar aşağıdaki gibidir:
Yunanistan transit vizesi başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.
Ancak istenilen evraklarda zaman zaman değişiklikler olabilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan transit vize güncel evrak listesini isteyiniz.
Transit geçiş vizesi yolculuğunuz sırasında geçici kısa süreli alınan vize türüdür. Yunanistan üzerinden başka bir ülkeye seyahat edecekseniz transit vizesine başvurabilirsiniz.
Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen ya da transit geçmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlar, Yunan vize rejimine göre vizeye tabidirler. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri ise vizeden muaftırlar.
Schengen sistemine dahil olan Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet eden oturma ve çalışma izni hamili Türk vatandaşlarının, Yunanistan’dan geçişlerinde vizeden muaf tutulmaktadırlar. Bu durumdaki vatandaşlar, turistik amaçlı ziyaretlerinde Yunanistan’da 3 ay kalabilme hakkına sahiptirler.
Schengen Vize Anlaşması’na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan’dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Limanlarda belirli Yunan Adaları’nda yazın uygulanan kapı vizesi dışında karayolu Yunan ve Türkiye sınır kapılarında vize verilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Bu yüzden diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yaz döneminde yıllık izinlerini kullanmak üzere Yunanistan üzerinden Türkiye’ye giriş yapacak Türk vatandaşlarının, yola çıkmadan önce ikamet ettikleri ülkelerdeki Yunanistan temsilciliklerinden “çift transit” vizelerini temin etmiş olmaları gerekir.
İlk vize başvurusunda pasaportun en az bir yıl geçerliliği olması şartı aranmaktadır. Müteakip başvurularda pasaportlarda aranan asgari geçerlilik süresi, vize süresinin bitiminden itibaren 3 aydır.
Yunan sınır makamları, AB ülkelerinde ikamet eden bazı Türk vatandaşlarının, çocukları için oturma izni çıkartmamış olmaları nedeniyle sınır kapılarında problem yaşadıklarını belirtmektedir. Türk vatandaşlarının, çocukları için çıkartacakları özel oturma izinlerini yolculuk esnasında yanlarında bulundurmalarını veya kendi oturma izinlerine, çocuklarını da kaydettirmelerini tavsiye etmektedir.
Yunanistan transit vizesi, kısa süreli vize türleri arasındadır. Doğrudan yapılan Yunanistan transit vize başvuruları, Yunanistan Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Bu sebeple Yunanistan transit vizesi başvurusunda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye’de oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları, Yunanistan transit vize başvurularını aracı kurumlara yapacaklardır. Vize Merkezi, Yunanistan transit vize başvurularınızı sizin adınıza, uzman kadrosuyla ve büyük bir titizlikle yapmaktadır.
Başvurularınızda eksik evrak olması halinde Yunanistan Konsolosluğu, sizden ek evrak isteyebilir ve böylece vize başvuru süreciniz uzayabilir.
Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/kurye ile ya da elden, evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz. Evrakları inceleme ve vize başvuru sürecini değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolosluğu’nda olup, Vize Merkezi’nin karar alma sürecinde hiçbir etkisi ve yetkisi yoktur.
Yunanistan için transit vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği bulunmaktadır.
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişiler, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekecektir.
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmalıdır.
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Üçüncü ülkeleri: Arnavutluk, Azerbaycan, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Fas, Ekvator, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Sırbistan, Ukrayna, Ürdün, Rusya Federasyonu, Moğolistan, Özbekistan, Peru, Tacikistan, Tunus ve Türkmenistan ülkelerini kapsar.
Yunanistan üzerinden başka ülkelere seyahat etmek isteyen üçüncü ülke vatandaşları Yunanistan transit vize başvurusundan muaf değillerse ve başvurularını Türkiye’den yapacaklarsa, Türkiye Cumhuriyeti oturma iznine sahip olmak zorundadırlar.
Türkiye’den Yunanistan transit vizesi başvurusunda bulunmak isteyen üçüncü ülke vatandaşları vize başvurularında Türkiye’de ikamet ettiklerini kanıtlayan “Yabancılara Mahsus İkamet Tezkeresi” belgesini ibraz etmekle yükümlüdür.
Şu an savaş bölgesi konumunda bulunan Irak ve Suriye Devletleri’nin vatandaşları Yunanistan transit vizesine başvuru yapmak istedikleri takdirde, başvurularını direkt olarak Yunanistan Konsolosluğu’na yapmalıdır.
Yunanistan’dan transit geçiş için başvurusunda bulunacak kişiler, 23 Eylül 2014 tarihi itibarıyla yürürlükte olan uygulama uyarınca, Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmalıdır. Bu işlem kimlik sahteciliğinin engellenmesini amaçlamaktadır.
İlk kez 2011 yılının Ekim ayında Afrika’da uygulanan biyometri işlemi Yunanistan, İtalya, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya gibi birçok ülkede uygulanmaktadır.
Aracı ile gidecek olanlar: Yeşil sigorta yaptırmanız gerekmektedir. Bu sigorta bir günde çıkar. Yeşil sigortayı, kurumumuz sizin adınıza çıkartmaktadır. Bunun için ruhsat fotokopisi yeterlidir. 2000 cc’ye kadar olan özel araçların 1 aylık, 3 aylık ve 1 yıllık sigorta bedelleri fiyatını Vize Merkezi'nden öğrenebilirsiniz.
Bu evraklar, başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilmemiz için gereken evraklardır. Yunanistan Konsolosluğu, gerek görmesi halinde vize başvuru sahibinden ek evrak talep edebilir.
Yukarıda yer alan belgeleri Vize Merkezi'ne kargo/kurye veya elden ulaştırabilirsiniz.
Anne veya babası ile seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için her iki ebeveyn tarafından imzalanmış, noter onaylı muvafakatnamenin aslı gerekmektedir.
25 Eylül 2014 tarihinden itibaren tüm Schengen vize işlemleri başvurularında biyometrik parmak izi uygulaması başlamıştır. Tarafımızdan, sizin adınıza Schengen Biyometrik Parmak İzi Merkezi'nden randevu alınacaktır. Biyometrik verilerinizin ibraz edilmesi sırasında temsilcilerimiz size eşlik edecektir.
Yunanistan Schengen vizesi başvuruları hakkında verilecek kararlar, Yunanistan Konsolosluğu'nun inisiyatifi altındadır.
Yunanistan transit vizesi başvuruları Yunanistan Konsolosluğu tarafından 4-6 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Ancak vize başvurusunun Yunanistan ve Türkiye resmi tatil günlerine ya da konsolosluğun yoğun mesai dönemlerine denk gelmesi gibi durumlar bu sürecin uzamasına neden olabilir.
Bu nedenle Yunanistan transit vizesi için başvuru yapacak kişiler, vize başvurusunun Yunanistan ve Türkiye resmi tatillerine (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, yılbaşı/yeni yıl) denk gelip gelmediğine dikkat etmeli ve vize başvurularını mümkün olduğunca erken yapmalıdır.
Yunanistan transit vizesi başvurusunda bulunan kişiler, başvurularının reddedilmesi durumunda 3 ay süreyle herhangi bir Schengen ülkesine vize başvurusu yapamazlar. 0212 970 04 52
12 sorudan en popüler 12 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Yunanistan transit vize 2022 hakkında bilgi rica edeceğim hangi evrakları sunmam gerekiyor iyi çalışmalar dilerim kolay gelsin.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, Yunanistan transit vizesi hangi durumlarda gereklidir? Yabancı uyruklu arkadaşımla Yunanistan’da gezdikten sonra başka ülkeye geçiş yapabilir miyiz? Arkadaşımın da Yunanistan vize başvurusu yapması gerekli midir?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleSelamlar, Teknemiz ile Ege ve Akdeniz turu yapacağız. Adalara geçmek için Yunanistan transit vize sahibi olmamız gerekiyor mu?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, Benim 07.02.2019 tarihinde Lizbon’dan istanbul’a Atina aktarmali bir ucusum var ve gri pasaport ile gidecegim bunun icin transit vizeye ihtiyac var mi? Tesekkurler
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMAKEDONYA-ÜSKÜP SEYAHATİM İÇİN (OTOBÜS İLE KARA YOLUNDAN AİLEMLE BİRLİKTE YAKLAŞIK 10 GÜNLÜĞÜNE BİR DOSTUMUZUN YANINA ZİYARET AMAÇLI GİDECEĞİZ. BU SEBEP İLE BİZE TRANSİT VİZE GEREKECEKTİR( (2 YETİŞKİN + 2 ÇOCUK-ÖĞRENCİ) YALNIZ TRANSİT VİZE ŞARTLARINIZDA GİDİLECEK ÜLKENİN VİZESİ YA DA OTURMA İZNİ GEREKTİĞİNDEN BAHSEDİYOR OYSA MAKEDONYA BİZE VİZE UYGULAMASI YAPMIYOR? BU DURUMDA NE YAPMAM GEREKİYOR VE DE 06/07/2018-15/07/2018 ARALIĞINDA ZİYARETİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ : EĞER ŞARTLARIMIZ UYGUN OLURSA TRANSİT VİZEYİ EN ERKEN NE KADAR SÜREDE ALABİLİRİZ VE AYNI ZAMANDA ÜCRETİ NE OLACAKTIR( 2 YETİŞKİN+1 ÇOCUK=9 YAŞ+ 1 ÇOCUK=13 YAŞ) İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER CEVABINIZI İVEDİ OLARAK BEKLERİZ.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleBenim, eşimin ve oğlumun yeşil pasaportu var. Yunanistan'dan geçerek Saraybosna'ya gideceğiz. Bizim transit vize almamıza gerek var mı birde diğer 2 ailede var onlarda 7 büyük 2 çocuk var onlar için gidiş geliş transit vize ne kadardır?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleHayırlı günler, eşimle 21-24 nisan arası otobüsle Makedonya'ya gitmeyi düşünüyoruz. Yunanistan transit vize mi ya da hangi vizeyi almalıyız ve ücretler ne kadar ?
Cevabı Görüntüle Yorum Ekleİstanbul'dan Atina aktarmalı Kahire'ye gitmek istiyorum. Atina'da bekleme süresi 1 saat. Transit vize almam gerekiyor mu?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba vize merkezi yetkilsi, Gidiş ve dönüşte Aegean Airlines ile Atina aktarmalı uçuşum var. Yunanistan sınır kontrolünden geçmeyeceğim. Yine de transit vize isteniyor mu? Teşekkürler
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba Vize Merkezi yetkilisi, Ukrayna vatandaşı ve Ukrayna pasaportu olan bir kişi, İstanbul-Atina-Kiev uçusunda Yunanistan için transit vize almalıdır mı? Uçuş tek yönlüdür.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba Vize Merkezi yetkilisi, Makedonya'da öğrenciyim. Oturum iznim var. Şuan Türkiye'deyim. Bir tanıdığımın arabasıyla Makedonya'ya gitmek istiyorum. Benim transit vize başvurusu yapmam için gerekli evraklar neler ve başvuru süreci kaç gün sürer? Teşekkür ederim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba Vize Merkezi yetkilisi, Kiev İstanbul uçağına bilet aldım fakat uçuşum Atina aktarmalıymış. Atina'da 4 saat bekleyeceğim, bunun için vize gerekiyor mu?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.