Yunanistan Schengen Vizesi

Yunanistan Schengen vizesi evrakları, mevcut koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi aradığınızda, size uygun olan Yunanistan Schengen vizesi türünü öğrenebilirsiniz. Bizim ile irtibat kurduğunuzda, Schengen vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir.

Yunanistan Türk Vatandaşlarından Vize İstiyor mu?

Yunanistan, ülkelerine ziyaret edecek olan diplomatik servis ve yeşil pasaport hamilleri haricindeki tüm TC vatandaşlarından, ülkesine giriş için vize talep etmektedir. 

Schengen Vizesi Nedir?

Avrupa Birliği’nde 1985 yılında yürürlüğe giren ve Avrupa’da serbest dolaşımla ilgili bir anlaşmadır. Schengen anlaşması ile bu sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınırlardaki kontroller kaldırılmıştır. Schengen anlaşması; 26 Schengen ülkesi, 27 AB ülkesinin 22'si ve dört AB üyesi olmayan ülkeden oluşmaktadır.

Yunanistan Shengen vizesi 180 günlük dönemde ve 90 günü aşmayacak sürede, Schengen’e üye olan ülkelelerin yasal sınırları içindeki planlı ziyaretleri veya bu sınırlardan yapılan transit geçişleri kapsar. 

Bu, Schengen anlaşması ile işbirliğine katılan ülkelerin birbirleriyle paylaştıkları sınırlarda artık sınır kontrolü uygulamamaları anlamına gelir. Bu sayede Schengen ülke vatandaşları pasaport kontrolünden geçmeden bir Schengen ülkesinden diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir.

 

İç sınırların kaldırılması, Schengen ülkelerinin bölgede en üst seviyede güvenliğin sağlanabilmesi için işbirliğine gitmelerini gerektirir. Bu işbirliğine, ortak dış sınırların düzenlenmesi ve AB dışında, Schengen'e dahil olmayan komşularla işbirliği kurulması konularında ortak sorumluluk duygusuyla hareket edilmesi de dahildir. 

Avrupa Birliği’ne üye olan ülkenin vatandaşı, Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesini aldığında, diğer Avrupa Birliği ülkelerine de serbestçe seyahat edebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Schengen vizesi hangi ülke için alındıysa, yapılacak olan ilk seyahat de o ülkeye olmalıdır. Örneğin Yunanistan için alınan bir vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün değildir. Hangi ülkeye vize alındıysa, ilk olarak o ülkeye giriş yapılması önemlidir. Ancak Yunanistan Schengen Vizesi alındıktan sonra Yunanistan’a giriş yapıldıktan sonra diğer ülkelere de vizenin günü ve girişi uygun ise seyahat edilebilir. İlk olarak vize aldığınız ülkeye seyahat etmeniz, sonraki vize başvurularınızda size olumlu referans olması açısından önemlidir.

Seyahatin süresi, vizenin üzerinde yazılı olan süre ile sınırlıdır. AB Komisyonu, Schengen uygulamalarına ilişkin önerilerde bulunmakla sorumludur. Schengen ülkeleri, ortak Schengen Information System (SIS) adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine giriş ile ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır. Bu veri tabanı, birliğe üye olan ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.

Schengen’e Üye Olan Ülkeler

  1. Almanya
  2. Avusturya
  3. Belçika
  4. Çek Cumhuriyeti
  5. Danimarka
  6. Estonya
  7. Finlandiya
  8. Fransa
  9. Hollanda
  10.  İspanya
  11.  İsveç
  12. İtalya
  13.  Lüksemburg
  14.  Macaristan
  15. Letonya
  16. Litvanya
  17. Lüksemburg
  18. Malta
  19. Polonya
  20. Portekiz
  21. Slovakya
  22. Slovenya
  23. Yunanistan

Bu ülkelerin dışında ayrıca Avrupa Birliği’ne üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç de Schengen ülkeleri ile özel bir anlaşma imzalayarak, aynı uygulamaları benimsemişlerdir.

Bu durumda alınacak olan Yunanistan Schengen vizesi ile Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Slovenya’ya da ile seyahat edebilir. Alınacak Yunan Schengen Vizesi ile tüm bu sayılan ülkelerin kapıları da size seyahat ve turistik amaçlı açılmış olacak.

Schengen vizesinin de kendi içinde türleri bulunmaktadır. Bu vize türleri, kişinin mesleğine ve planlanan seyahatin amacına göre değişmektedir.

Yunanistan Schengen Vize Kategorileri

1) Turistik Vize

2) Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi

3) Ticari Vize

4) Şoförler Vizesi

5) Gemiciler Vizesi

6) Eğitim Vizesi

7) Kültürel- Sportif ve Konferans Vizesi

8) AB/ Yunan Vatandaşı Eşi ve /veya Çocukları Vizesi

Schengen Vize Türleri

Schengen vize türleri de aşağıdaki gibidir.

1) A tipi Schengen Vizesi (Transit Vize)

A tipi vize, havaalanlarında size transit geçiş için olanak sağlamaktadır. Seyahat amacıyla yolculuk esnasında aktarmalı yolculuk yapılacaksa kullanılan ya da alınan vize türüdür.

Schengen’e üye olan ülkelerin havaalanlarının uluslararası transit alanlarından, asıl gidilecek olan ülkeye aktarmalarda kullanılan “havaalanı transit vizesi” de Schengen vizesi kapsamındadır. Yunanistan Schengen vizesi, alınmış olan vizenin geçerli olduğu süre içerisinde size diğer Schengen ülkelerini ziyaret etme fırsatı da verir. Burada önemli olan nokta, seyahat edeceğiniz ülkeye giderken yolculuk esnasında geçeceğiniz ülkenin sizden transit vize isteyip istemediğidir. Gideceğiniz ülke sizden vize istemiyorsa bile aktarmalı bir yolculuk gerçekleştirecekseniz transit vize almanız gerekiyor. Örneğin otobüs ile Makedonya’ya gidecekseniz, Makedonya (Fyrom) Türk vatandaşlarından vize istemez. Makedonya yolculuğu esnasında, Yunanistan’dan geçmeniz gerekiyor ve Yunanistan’ın sınırlarından sadece geçecek olsanız bile bu transit vizeyi almanız gerekiyor.

2) C tipi Schengen Vizesi

Bahse konu olan Schengen ülkesine 90 günlüğüne giriş hakkı sağlar. Bu vize türü, turistik, ziyaret, kültür-spor amaçları içeren kalış hakkı sağlamaktadır.

3- D tipi Schengen Vizesi (Ulusal Vize)

Schengen ülkelerine çalışma, eğitim, öğrenim veya sürekli oturum izni almak amacıyla gidenlere verilen Schengen vize türü olup, D tipi vize olarak da bilinir.

Schengen vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilir. Tek girişli Schengen vizesi alan kişi bir Shengen bölgesine sadece belirli bir süre içinde girebilir. Çok girişli vize ise Schengen bölgesine istenildiği zaman giriş ve çıkış yapmaya imkan sağlar. Belirli bir zamanda, belirli bir amaçla Schengen ülkesinde daha uzun süre bulunmak zorunda olanlara (öğrenim, çalışma vb.) oturma izni başlığı altında uzun süreli vize verilebilmektedir. Diğer taraftan çok girişli ulusal Schengen vizesi ile diğer ek vize koşullarının gerektirdiği kurallara bağlı olunmaksızın Schengen bölgesinde seyahat edilebilir.

Bahse konu olan Schengen ülkesinde 90 güne kadar çalışma, girişimcilik, eğitim, aile birleşimi vb amaçlarıyla kalış hakkı vermektedir.

4-Uzun Süreli Vize

Bahse konu olan Schengen ülkesinde 90 günden fazla daimi oturum veya uzun dönem çalışma/okuma iznini kapsar.

Tüm Schengen vizeleri için gereken bir takım belgeler vardır. Schengen ülkesine giderken vize istenmesinin en önemli sebebi, gideceğiniz ülkede amacınızı gerçekleştirip döneceğinize dair konsolosluğu ikna etmektir. Bu yüzden sunacağınız belgeler ikna edici olmalı ve tamamen gerçek olmalıdırlar.

Vize Reddi

Vize başvurusu yaptıktan sonra ilgili ülkeden vize reddi alırsanız bunun nedenini konsolosluktan öğrenmeniz çok zordur.

Vizelerin ret edilmesinin en büyük sebebi eksik evraklar, iyi doldurulmamış formlardır. Vize başvurusu karmaşık ve üç bilinmeyenli denklem gibidir çoğu zaman… Profesyonel hizmet alınmadığı takdirde vize reddi alma ya da çok kısa süreli vize alma ihtimali yüksektir. Üstelik bir kez vize reddi alınırsa, aynı şekilde başvurulduğu takdirde tekrar ret alma ihtimali çok yüksektir. Vize Merkezi kaliteli hizmet anlayışıyla; vize konusundaki yılların deneyimi ve uzman kadrosuyla vize almanız önündeki engelleri sizin için aşacak, size hızlı ve kolay bir şekilde vize alacaktır.

Tek Tip Schengen Vizesi

Turistik gezi, ticari toplantılar, aile, arkadaş veya akraba ziyareti amaçlı yapılan seyahatler bu grupta toplanır.

Tek Tip Schengen vizesi, alındığı ülkede belirli bir zaman aralığında ve ülkeye giriş tarihinden itibaren 180 gün içinde, 90 güne kadar konaklamaya imkan verir. Vizeyi alan kişi, 90 gün içinde belirli bir zaman aralığında Schengen ülkelerine seyahat edebilir.

Sınırlı Bölgesel Geçerliliği Olan Vize 

Sadece vizeyi veren Schengen ülkesine seyahat edilmesine olanak tanıyan bir vize türüdür. Vize başvurusunda bulunurken, seyahat edilecek olan Schengen ülkeleri özellikle belirtilmelidir.

Schengen Vizesi (C) ile Ulusal Vize (D) Arasındaki Fark Nedir?

Schengen Vizesi (C) kişiye, tüm Schengen Bölgesi’nde altı ay içinde en fazla 90 güne kadar seyahat etme hakkını tanımaktadır. Tanzim edilen vizeler, maksimum 5 yıla kadar geçerli olabilmektedir.

Ulusal vizeler (D) 90 günü aşan ikamet süreleri için; örneğin aile birleşimi, Almanya’da çalışmak veya üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarda, verilmektedir.

 

daha fazla göster

Yükleniyor...