Turistik Vize

Yunanistan Turistik Vize Başvuru Evrakları nelerdir?

* Değerli Ziyaretçilerimiz, vize başvuruları için beyan edeceğiniz evraklarınızın güncel tarihli olduğundan emin olunuz!

1- Pasaport (Yunanistan seyahatinizin dönüş tarihi sonrası en az 3 ay geçerli olmalı)

2- 2 adet biometrik Yeni fotoğraf (3,5x4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzeri)

3- Ek gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

4- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgileri içeren belge Nüfus Müdürlüğü'nden alınabilir)

5- Kimlik ön ve arka yüz fotokopisi

6- Kişi yabancı uyruklu ise

* En az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve çalışma izni fotokopisi

7- Schengen vize başvuru formu 

* Vize başvuru formunuzu eksiksiz bir şekilde doldurarak ıslak imzalı olacak şekilde beyan ediniz. Başvuru formunda ''Schengen alanına ön gördüğünüz giriş tarihi'' bölümüne yazılacak tarihler vizenizin başlangıç tarihini oluşturmaktadır. Lütfen bu bölümü dikkatli bir şekilde doldurunuz.

8- Seyahat Sağlık Sigortası - Orjinal belge

* 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe seyahat tarihinizden bir gün önce başlayıp, bir gün sonra sona ermelidir. 

- Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigorta poliçelerinizi kurumumuzdan temin edebilirsiniz. Sigorta işlemleriniz için Çağrı Merkezimizi arayın

9- Hotel ve Uçak bileti ön rezervasyonları

* Satın alımı yapılmış Hotel ve Uçak bileti konusunda Kurumumuzun bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Başvuru öncesinde herhangi bir ön rezervasyon yapmanız durumunda temsilcilerimizi bilgilendirmenizi rica ederiz. Lütfen vize başvuru işlemleriniz sonuçlanmadan satın alma işlemlerinde bulunmayınız.

10- Güncel banka hesap dökümü

* Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş.

 * Aile fertlerine sponsor olacak kişilerin Banka hesap özetinde sponsor olacağı her kişi için ek olarak 4.000 TL bakiye daha bulundurması gerekecektir. Her bir başvuru sahibi için bulunması gereken minimum tutar; 4.000 TL' dir.

11- Kişi Serbest meslek sahibi veya bir şirkete danışmanlık hizmeti veriyorsa;

 Noter onaylı iş sözleşmesi (Orjinal belge sunulmalı)

 
Kişinin bulunduğu duruma göre ek olarak hazırlaması gereken belgeler;

Kişi şirket sahibi ise;

1- Güncel tarihli şirket evrakları

* Şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası’ndan alınmış orjinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri

2- SGK / Bağ-Kur 4 B detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)

 
Kişi Şirket Çalışanı ise;

1- Güncel tarihli şirket evrakları

* Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri

2- SGK işe giriş bildirgesi ve SGK 4 A detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

3- Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)

4- Şirket yazısı - Orjinal belge

* Şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede başvuru sahibinin bu işyerinde çalıştığı ve izinli olduğu tarihler belirtilmelidir. Belge, şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak temin edilmelidir.

 
Kişi Devlet Memuru ise;

1- Çalışma belgesi - Orjinal belge

Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı orjinal belge

2- Görev kimlik kartı ön ve arka yüz fotokopisi 

3- Maaş bordroları

* Maaşınızın yatmakta olduğu bankadan alınmış son 3 aylık kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş döküm

4- Resmi izin yazısı - Orjinal belge

* Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı belge

 

Çiftçi ise;

1-Ziraat Odası’ndan Çiftçilik Belgesi

 
Kişi Öğrenci ise;

1- Öğrenci belgesi (Güncel tarihli, orjinal belge)

2- Yeni mezun başvuru sahipleri için diploma fotokopisi 

3- Orjinal muvafakatname belgesi (18 yaşından küçük başvuru sahipleri için, anne ve baba tarafından imzalanmış noter onaylı orjinal belge)

NOT: Anne, baba ve tüm aile fertlerinin Yunanistan vize başvurusunda bulunacak olması halinde muvafakatname belgesine gerek bulunmamaktadır.

Ebeveynler ayrılmış ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise velayeti olmayan ebeveynden noter onaylı muvafakatname belgesinin alınması zorunludur. (lütfen bu bilgiyi teyit ediniz.)


Kişi Ev Hanımı ise;

1. Banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren en az 4.000 TL bakiyesi olan banka tarafından kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş)

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 04 52
Faks : +90 (212) 287 72 44
avrupa2@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 04 52
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 04 52
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 23 65
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 55 10
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com