AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları

AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları

Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.

Başvuru sahipleri çalışmıyor ve geçimleri aile üyeleri tarafından karşılanıyor ise (öğrenci, çocuk ya da ev hanımı vb.) geçimi sağlayan aile üyesinin maddi durumunu gösteren belgeler çalışmayan başvuru sahibinin dosyasına kanıt olarak eklenir. Geçimi sağlayan aile üyesi eş ise evlilik cüzdanı fotokopisinin belgeler ile birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.

Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Evrakları

  • Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru dilekçesi.
  • Geçerli Pasaport: Pasaportunuz, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş olan bir adet biyometrik fotoğraf. Bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (Yeni fotoğraf: 35x45 ölçülerinde ve beyaz fon üzerine olmalıdır.)
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız, o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.

*Eşi AB vatandaşı olanlardan, seyahat sağlık sigortası talep edilmez
**Başvuru sahibi, ab vatandaşı eşi vize başvurusu için akrabalık bağlarını kanıtlayamazsa aşağıda belirtilen ayrıcalıklardan yararlanamaz.
***AB/İsviçre/Yunan vatandaşının, başvuru sahibi olan eşiyle beraber Yunanistan'a seyahat etmesi ve bunu kanıtlaması gerekmektedir. Ab vatandaşı eşi vize başvurusu için beraber seyahat etmedikleri veya bunu kanıtlayamadıkları takdirde diğer başvuru sahiplerinden istenen tüm evrakları sunmaları gerekmektedir.

Başvuru Sahibinin Eşi Avrupa Birliği/İsviçre Vatandaşı İse:

Aşağıda belirtilen kişiler Avrupa Birliği/İsviçre vatandaşının başlıca aile fertleri kabul edilmektedir:

  1. Eşi
  2. Üye ülke mevzuatına göre, kabul ülkesinin mevzuatının birlikte yaşama anlaşmasını nikah ile eşdeğer nitelemesi ön şartıyla, birlik vatandaşının bu anlaşma ile bağlı olduğu kişi.
  3. Kendisinin ve yukarıda belirtildiği üzere eş veya anlaşma ile bağlı bulunduğu kişinin, 21 yaşını doldurmamış veya bakmakla yükümlü olduğu çocukları.

Gerekli Belgeler:

  • AB/İsviçre vatandaşı olan eşinizin pasaport ya da nüfus kağıdı fotokopileri
  • Evlilik cüzdanı ve kopyası
  • Türkiye Nüfus Müdürlükleri'nden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği. Bu belgenin yokluğunda veya evlilik AB ülkelerinden birinde gerçekleştirilmiş ise ilgili konsolosluktan evliliği teyit eden bir yazı alınabilir
  • Beraber seyahat ettiklerine dair veya Yunanistan'da buluşacaklarına dair yazı
  • Yunanistan'da kalacakları süre içerisinde kişinin bütün masraflarını karşılayacağını beyan eden, Avrupa Birliği veya İsviçre vatandaşından alınacak yazı

Başvuru Sahibinin Eşi Bulgaristan Vatandaşı İse:

  • Bulgaristan pasaportu veya nüfus kağıtlarındaki isim ile evlilik cüzdanlarındaki isim farklı ise, Nüfus Müdürlüğü'nden isim denklik belgesi sunmaları gerekmektedir.

Başvuru Sahibinin Eşi Yunan Vatandaşı İse:

  • Yunanistan vatandaşı olan eşinizin pasaport ya da nüfus kâğıdı fotokopileri. Başvuru yaptığınız esnada orijinal belgeler yanınızda değil ise Yunanistan’dan alınmış olan noter tasdikli ‘aslı gibidir’ kopyası gerekmektedir.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi: Eğer evlilik Yunanistan’da kayıt edildi ise, Yunanistan Belediyesi'nden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir (Son 6 aya ait olmalıdır.)
  • Beraber seyahat edildiğine dair veya Yunanistan'da buluşacaklarına dair yazı
  • Yunanistan'da kalacakları süre içerisinde kişinin bütün masraflarını karşılayacağını beyan eden, Yunan vatandaşından alınan yazı.

Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Nedir?

Bir Yunan vatandaşının, Yunan olmayıp, başka bir ülke vatandaşı olan eşini, çocuklarını veya bakmakla yükümlü olduğu kişileri kapsayan vize türüdür. Eş, çocuk ya da bakmakla yükümlü olunan kişiler Avrupa Birliği’ne bağlı diğer ülkeler olabileceği gibi AB’ye üye olmayan ülke vatandaşı da olabilir.

Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemezken, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru hizmeti alabilirsiniz.

Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize başvuru evraklarınızın güncel tarihli olması zorunludur. Eksik evraklarla yapılacak vize başvurularınız konsolosluk tarafından kabul edilmeyecektir.

Başvuru işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanması, vize alışınızı garanti etmemektedir. Yunanistan vize başvurusu hakkında verilecek kararlar, sadece Yunanistan Konsolosluğu’nun inisiyatifi altındadır. Kurumumuzun, vize başvurularının değerlendirme sürecine ve verilecek olan vize süresine herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir.

Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Başvuruları Nereye Yapılır?

Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği belirtilmektedir.

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu

Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekecektir.

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği

Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediliyorsa, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmalıdır.

İzmir Başkonsolosluğu

Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.

Edirne Konsolosluğu

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleriniz için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.

Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

  • Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (turistik, ticari, Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi…), seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
  • Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
  • Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi başvurusunda ibraz etmelisiniz.
  • Bu formda verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
  • Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
  • Schengen vize süreleri, doğru kullanım oranlarına göre kademe kademe artmaktadır. İlk Schengen vize başvuruları için uzun süreli vize alınması istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Uzun süreli Yunanistan vize talebi sırasında lütfen bu durumu göz önünde bulundurunuz.
  • Yunanistan vize başvurularınız tamamlanmadan otel ve uçak bileti satın alımları yapmanızı önermiyoruz. Satın alımı tamamlanmış otel ve uçak bileti rezervasyonları ile yapılacak vize başvurularında kurumumuzu bağlayıcı herhangi bir unsur bulunmamaktadır.

Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.

Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Yunanistan’a turistik ya da aile ziyareti amaçlı seyahat edecek olan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları olan kişilerin, ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi talep dilekçesi yazması gerekir. Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir:

  • Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Yani bu kısımda; Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, Yunanistan vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
  • Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi talep dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
  • Yunanistan Konsolosluğu’na Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
  • Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı bir çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede, şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.
  • Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için bir sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Yunanistan Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.

Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?

1. Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.

Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı müşteri temsicilerini arayarak, vize uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.

2. Adım – Bilgi mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.

Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı çağrı merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.

Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk sizden yeni ek evrak talep edilebilir.

3. Adım – Evraklarınızı kargo ile ya da elden teslim edin.

Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve kurye hizmeti masrafları başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.

4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme

Vize Merkezi Yunanistan vize departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.

5. Adım – Biyometri bilgi beyanı

Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.

Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.

6. Adım – Pasaport teslimi

Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.

Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, konsolosluk resmi tatil günlerini ve konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir. Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.

Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vize işlemleri randevu tarihi sonrası, 3 ila 15 iş günü gibi bir süre içinde sonuçlanmaktadır. Yunanistan AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları vizesi başvurularınıza seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz.

Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) vizenin çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz.

Vize Merkezi sizin adınıza, Yunanistan vize işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurumdur. Müşteri temsilcilerimize, web sayfamızın menüsünün sol tarafında bulunan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Lütfen Dikkat!

18 yaşından küçük vize başvuru sahiplerinin başvuru evrakları arasında noter onaylı muvafakatname belgesini ibraz etmeleri zorunludur. 18 yaşından küçük başvuru sahipleri, anne ve babası ile birlikte seyahat etsin ya da etmesin muvafakatname belgesini başvuru işlemleri için temin etmeleri gerekir.

Ebeveynleri ayrılmış ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise, velayeti olmayan ebeveynden noter onaylı muvafakatname belgesi alınmalıdır. (Ancak bazı bilgiler, zaman/ dönem içinde değişim gösterebileceği için lütfen bu bilginin güncelliğini teyit ediniz.) 0 212 970 04 52

AB/Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları

Yunanistan ile ilgili sizden gelen sorular

2 sorudan en popüler 2 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Yunanistan Vatandaşıyla Evli Olanlara Aile Birleşimi
    A.B.K, 10 Haz 2021, 11:49

    Merhaba. Eşim; Hem ülkeniz Yunanistan vatandaşı hem de Gürcistan vatandaşı. Yunanistan vatandaşıyla evli olanlara aile birleşimi konusunda destek verebiliyor musunuz? Yaklaşık 7 sene önce evlendik ve hali hazırda hayatımızı Türkiye'de sürdürmekteyiz. Kendisiyle '' Aile Birleşimi Vizesi'' adı altında vize başvurusu yapmak istiyoruz ama edindiğimiz bilgilere göre Yunanistan vatandaşı bir eş ile '' Aile Birleşimi Vizesi '' başvurusu yapabilmemiz için; Eşin, Yunanistan'da yerleşik olması gerekiyor. Bu doğru mu? Konu hakkında yardımcı olmanızı ve bu başvuru yapılamayacaksa farklı alternatifler sunmanız konusunda yardımcı olmanızı rica ederim. Konu hakkında birçok yer ile görüştük ama bize net bir cevap ne yazık ki sunmadılar. Konu hakkında tarafımıza yardımcı olursanız eğer çok makbule geçecektir. Şimdiden teşekkür ederiz.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • AB Vatandaşı Eşi Nasıl Turistik Vize Başvurusu Yapar?
    A.A., 03 Mar 2018, 00:03

    Selam, benim eşim Alman vatandaşı iki yıl Almanya'da yaşadım. Sonra ben Türkıye'de yaşamaya karar verdım, 2 yıldır Türkıye'de yaşıyorum. Arkadaşlarım ıle Yunanıstan'a gidip turistik amaçlı bir gezi yapmak istiyorum, AB vatandaşı eşimin evrakları lazım olur mu yoksa bireysel evraklarımla mı başvuru yapmalıyım?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Yunanistan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp