Yunanistan D Tipi Vize

Yunanistan D Tipi Vize

Aile birleşimi, eğitim, ticaret ve çalışma gibi nedenlerden dolayı Yunanistan’a giderek, orada 90 günden daha uzun süre kalacak olanların alması gereken vize türüne; Yunanistan D tipi vize ya da Yunanistan ulusal vize denmektedir.Uzun süreli olarak adlandırılan bu vize türü, Avrupa Birliği’ne üye olmayan ülke vatandaşlarına Yunanistan ülke sınırları içerisinde 365 güne kadar kalma hakkı tanımaktadır.

Bu yazı kapsamında; Yunanistan ulusal vize nedir, Yunanistan uzun süreli vize nasıl alınır, başvuru ve ücret bilgileri ile ilgili konulara değinmiş olacağız. Hepsi ve daha fazlası için yazının devamını okuyabilirsiniz. Ek olarak; Yunanistan oturum izni ile ilgili merak edebilecekleriniz için ise internet sitemizdeki ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Yazımız kapsamında aşağıdaki sorulara cevap vereceğiz.

  • Yunanistan Ulusal Vize Nedir?
  • Yunanistan D Tipi Vize Başvurusu Hangi Durumlarda Yapılır?
  • Yunanistan Uzun Süreli Vize Nasıl Alınır?
  • Yunanistan Ulusal Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
  • Yunanistan D tipi Vize Kaç Günde Çıkar?
  • Yunanistan D Tipi Vize Ücreti

Yunanistan Ulusal Vize Nedir?

Ulusal vize bir diğer tabirle Yunanistan uzun süreli vize, D tipi vize kapsamındadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu vize Yunanistan sınırları içerisinde 365 güne kadar ikamet etme hakkı tanımaktadır. Ayrıca Schengen bölgesine üye olan ülkelere giriş yaparak, 180 gün içerisinde en fazla 90 gün boyunca buralarda kalma hakkı da bu vize tipiyle sağlanmaktadır.

Schengen bölgesine üye olan ülkelerin hangileri olduğunu merak ediyor ve konu hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız; blog kısmında yer alan Schengen ülkeleri sayfasını inceleyebilirsiniz.Yanı sıra, ulusal vize; Yunanistan mevzuatı kapsamında ilgili oturma izni düzenlemelerine göre verilmektedir. Bu vize tipinin geçerlilik süresi ise başvuru yapan kişinin, Yunanistan’da kalmayı planladığı süreye bağlı olarak belirlenmektedir. Ayrıca yine de bu tip uzun süreli vizelerin geçerlilik sürelerinin uzatılmadığı bilinmelidir.

Yunanistan D Vize Başvurusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Yunanistan D tipi vize başvurusu özellikle ikameti mecburi kılan durumlar içerisinde mümkün kılınmaktadır. Fakat D tipi vize uzun süreli olduğu için neden olarak gösterilecek tüm bu durumların 90 günden uzun sürmesi gerekmektedir. Peki ama bu durumlar nelerdir? Gelin sıralayalım:

  • Eğitim (Dil okulu, mesleki eğitim vb.)
  • Spor ve kültürel etkinlikler
  • Sanatsal organizasyonlar
  • Bilimsel araştırmalar
  • Yatırım faaliyetleri
  • Staj ve çalışma
  • Aile birleşimi
  • Balıkçılık

Yunanistan Uzun Süreli Vize Nasıl Alınır?

Yunanistan uzun süreli vize başvurusu yapmak için ilk adım, gidiş nedeninizi belirlemeniz olacaktır. Çünkü tüm vize tiplerinde başvuru aşamasını ve başvuru sonucunu etkileyen yegane faktör budur. Eğer seyahat amacınız, süreniz ve diğer seyahat planlarınızla ilgili tüm detaylara karar verdiyseniz; bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Bir sonraki aşama ise konsolosluklar tarafından yetkilendirilen vize merkezlerinden yardım almaktır. İlgili kuruma başvurduğunuzda alanında uzman kişiler tarafından süreciniz başlatılmış olur. Akabinde ise hazırlamanız gereken evrakların tam bir listesi ve ilgili diğer detaylar, size mail ya da kısa mesaj yoluyla gönderilecektir.Güncel evrakların neler olduğuna ilişkin detaylı bilgi için yazının devamını okuyabilir veya internet sitemizdeki Yunanistan vize evrakları bölümünü inceleyebilirsiniz.

Gerekli evrakların toparlanmasının ardından aracı kurum bu evrakları inceleyerek, düzenleyecektir. Varsa eksik veya yanlış kısımlar hakkında sizi bilgilendirecek ve tam anlamıyla kusursuz bir dosya oluşturulduğunda ise başvurunuz iletilecektir. Schengen ülkelerini kapsayan seyahatlerde başvuru sahiplerinin biyometrik okuma yani parmak izi kayıt işlemlerinin yapılması zorunlu tutulmaktadır.

Dolayısıyla yapılacak başvurunun akabinde parmak izi kaydı için de yetkili başvuru merkezlerinden randevu alınması gerekmektedir. Randevunuzun olduğu gün ve saatte bizzat ilgili kurumda olmanız önemlidir fakat tüm bu aşamalar esnasında danışmanlık hizmeti aldığınız kurumun yetkilileri size eşlik edeceklerdir. Parmak izi kayıtları ise 5 yıl süreyle sistemde saklı tutulmaktadır. Dolayısıyla sonraki 5 yıl içerisinde yapacağınız vize başvurularında tekrar parmak izi kaydı yaptırmak zorunda kalmazsınız.

Yunanistan D Tipi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

D tipi vize için gerekli evraklar arasında gösterilebilecek pek çok evrak, aslında diğer vize türlerinden farksızdır. Fakat tüm evrakların eksiksiz ve gerçeği yansıtır biçimde doldurulmaları, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanabilmesi adına oldukça önemlidir. Ayrıca toplanacak olan evrakların tümünün kopya veya fotokopi olmaması, birebir resmi evrak niteliği taşıması gerekmektedir. İşte Yunanistan uzun süreli vize başvurusu için gerekli evraklar:

Başvuru Formu

En önemli evraklardan biri de D tipi vize başvuru formu olacaktır. Başvuru formunuzun İngilizce veya Yunanca olacak şekilde doldurulması da ayrıca talep edilmektedir. Ek olarak formunuzun içerisinde mutlaka seyahat amacınızı, sürenizi, planlamalarınızı ve bir de biyometrik fotoğrafınızı barındırmalısınız. Başvuru formunuz oluşturulurken ilgili kurum bu konuda da siz destek sağlayacaktır.

Pasaport

Pasaportunuzun güncel olması hayli önemlidir. Bu nedenle son 10 yıl içerisinde alınmış olmasına dikkat etmelisiniz. Ek olarak; en az 2 sayfalık boş alan içermeli ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Son olarak vize bitiminizden sonra en az 3 ay daha geçerliliğini koruyor olması da beklenen diğer koşullardandır.

Biyometrik Fotoğraf

2 adet biyometrik fotoğrafınızı, biyometrik fotoğraf detaylarına uygun olacak şekilde; 35x45 mm ölçülerinde, beyaz arka fonda ve aksesuarsız biçimde çektirmelisiniz.

Sağlık Raporu ve Seyahat Sağlık Sigortası

Seyahat sağlık sigortanızın, vize sürenizin tamamını kapsaması ve en az 30.000 Euro teminatlı olması gerekmektedir. Ayrıca herhangi bir sağlık kuruluşundan alabileceğiniz sağlık raporu ile de halk sağlığı açısından tehlike oluşturacak bir durumunuz olmadığını beyan etmeniz istenmektedir. Yunanistan D tipi vize için poliçenizi tanımlatmadan önce güncel değişiklikler konusunda uzmanlarımızdan ilgi alınız.

Adli Sicil Kaydı

Başvuru sahibinin ikamet ettiği ülke içerisindeki sabıka durumunu da adli sicil kaydı üzerinden belirtmesi gerekmektedir.

Nüfus Kayıt Örneği

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de istenilen diğer belgeler arasında yer almaktadır.

Son olarak; bu evrakların yanında başvuru süresi, nedeni ve sahibine göre bazı değişimler yaşanabilmektedir. Örneğin hizmet ya da hesap dökümleri gibi ek evrakların da talep edilebileceği unutulmamalıdır. Bu durum ise genellikle başvuru farklılıklarına dayanmaktadır. Fakat endişe duymak yersizdir çünkü tüm ek süreçlerde aracı kurum tarafından bilgilendirilirsiniz.

Yunanistan Ulusal Vize Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan D tipi vize başvuruları, Schengen düzenlemeleri doğrultusunda gerçekleşmektedir. Dolayısıyla sürecin değerlendirmesi konsoloslukların yoğunluklarına ve ek belge taleplerine bağlıdır. Fakat yine de gözlemlenene göre; Yunanistan ulusal vize başvuruları, en fazla 60 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Yunanistan D Tipi Vize Ücreti

Vize ücretleri vize tiplerine göre değişkenlik göstermektedir. Aynı şekilde Yunanistan D tipi vize ücretleri de sürecin işleyişine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bunun temeli ise konsoloslukların vize ücretlerini güncelleme yetkilerinin bulunmasına dayanmaktadır.Çünkü harç bedelleri, konsolosluklar tarafından düzenlenmektedir. Yine de daha net rakamları öğrenmek için internet sitemizdeki Yunanistan vize ücretleri yazısını inceleyebilirsiniz. Son olarak; Vize Merkezi danışmanlığında D vize başvurusunda bulunmak için ise 0212 970 04 52 numaralı hattan her daim bizlere ulaşabilirsiniz.

Yunanistan ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Yunanistan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp