Yunanistan Oturumu

Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi

Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi almak için hazırlaması gereken evraklar aşağıdaki gibidir.

Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.

  1. Vize başvuru formu.
  2. Biyometrik fotoğraf.
  3. Pasaport
  4. Uluslararası evlenme kayıt örneği.
  5. Yunan doğum belgesi.
  6. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi.
  7. Temel düzeyde Yunanca bilindiğine dair belge.
  8. Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği. 

Eğer Avrupa Birliği vatandaşı değilseniz, Yunanistan’da çalışma ve oturum izni alabilmeniz için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şunlardır:

1)Yunanistan’da doğmuş olmak.

2)Yunanistan’da yaşayıp tekrar Yunanistan’da dönmek.

3)AB vatandaşı olmak ve Yunanistan’da yaşamak istemek.

4)Yunan vatandaşı ile evlenmek.

5)Yunanistan’a yatırım yapmak.

*Minimum 300.000 Euro sermaye belirtimi olmalı.

*Yunan içişleri bakanlığı tarafından onaylanan iş planı.

*Personelin %30’unun Yunan çalışanlardan oluşması koşuluyla 3 senelik oturma izni alınabilir.

6) Yunanistan’dan 300 bin Euro değerinde ev satın almak.

7) Eğitim amaçlı olarak ülkeye girmek ve sonrasında o ülkede çalışmak.

8) AB ülkesinde oturma/çalışma izni olup Yunanistan’a gelmek istemek.

Yunanistan Schengen Vize Başvuru Formu

Yunanistan Aile Birleşimi vizesi başvuruları için doldurulacak Schengen vize başvuru formu, başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, kişinin Yunanistan vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyen, ıslak imzalı. 2 nüsha hazırlanmalıdır.

Biyometrik Fotoğraf

Yunanistan aile birleşimi vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar 3 adet, 3,5x4,5 cm ölçülerinde, Yunanistan vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.
 

Pasaport

Yunanistan aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Yunanistan seyahati dönüşü sonrası en az 3 ay geçerliliği olan ve vize işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış pasaportlar ve sayfalar olmalıdır.
 

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Yunanistan Aile Birleşimi Vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, ailenin ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi olmalıdır.
 

Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği 

Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir.
 

Yunan Doğum Belgesi

Yunanistan vatandaşı eşin, daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise boşanma kararı ve boşanma ilanı olmalıdır.
Daha önce evlilik yapmış kişiler; yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanını Yunanca tercüme ettirilmiş olarak hazırlamalılardır.
Oturma İzni, pasaport, kimlik kartı.
Yunanistan’daki eşe ait oturma izni.

Kişinin Yunan pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi.
 

Yunanca Bilindiğine Dair Belgeler

Basit ve yeterli seviye de Yunanca bilindiğine dair belgeler. 

Yunanistan’da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunan kişiler ek olarak organize etmelidir:
*Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Her iki eşe ait) veya Yunanistan evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi.

NOT: Yunanistan Konsolosluğu, gerek görmesi halinde ek evrak talep edebilirken, bu belgelerin Yunanca tercümesini de isteyebilir.
 
Yunanistan Konsolosluğu, Yunanistan aile birleşimi vize işlemlerinde yukarıda bulunan belgelerin orijinal ve fotokopisi olarak ibraz edilmesini istemektedir.
 
Yunanistan Konsolosluğu, gerek görmesi halinde daha önceki eşlerin boşanma kararı ve ilanının evraklar arasında bulunmasını istediği gibi yine eski eşlerin olması halinde, ölüm kayıtlarını da evraklar arasında görmek isteyebilir.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 04 52
Faks : +90 (212) 287 72 44
avrupa2@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 04 52
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 04 52
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 23 65
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 55 10
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com