Yunanistan vize başvurusu 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • E. Koca 22 Oca 2020, 11:24
    Yunanistan vize başvurusu 2020 için belli şartlar var mıdır ? Başvuru için gerekenler nelerdir?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 22 Oca 2020, 11:24

    Yunanistan devleti schengen ve Avrupa birliği içerisinde yer almaktadır. Bundan dolayı belli şartlara sahip olmak zorundadırlar. Vize başvurusu yapılırken lacivert pasaport kabul edilmemektir. 10 yıldan eski pasaportta sahip iseniz başvuru yapılmamaktadır. Pasaport süresinin seyahatinizin bitiminden sonra 3 ay geçerlilik süresinin olması gerekmektedir. Pasaportunuzun ilk 2 sayfasının boş olması gerekmektedir. Başvuru evraklarının 3 aydan eski olmaması gerekmektedir güncel evraklarla başvuru yapılmaktadır. Güncel evraklarla başvuru yapmadığınız takdirde başvurunuz kabul edilmemektedir. Bundan dolayı evrakların güncel olmasına dikkat edilmelidir.

    Vize başvurusu Yunanistan için yaparken başvuru şeklinize göre evrak hazırlamaya dikkat edilmelidir. Turistik başvurularda kişinin şahsi evraklarını hazırlarken e-devletten alınan evrakların barkodlu olunmasına dikkat edilmeli ve şahsi hesap dökümlerinin son 3 aylık dökümü alınmalı ve hesapta minimum 4000 TL olması gerekmekte. Ticari başvurularda ise şirket evraklarını hazırlarken dilekçe şirketin antetli kağıdına ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. 

    Başvuru esnasında kişinin orada bulunma zorunluluğu pasaportun üzerinde bulunan Vıs ibaresine bağlıdır. Pasaportta daha önce vıs ibaresi yok ise başvuru esnasında orada bulunmak zorunda ve parmak izi vermelidir. Başvuru esnasında Yunanistan konsolosluğunun hazırlamış olduğu prosedüre uyulması gerekmektedir. Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri başvuru sahibi adına başvuruda bulunabilirler. Başvuru sahibi yapacağı başvuru çeşidine göre evraklarını hazırlayıp başvuru merkezine teslim edebilmekte ve sonrasında süreci başlamaktadır bu süreçte kişiye bilgilendirmeler Yunanistan konsolosluğundaki schengen yönetmeliğine göre bilgilendirme yapılmaktadır. Yunanistan vizeniz sonuçlandığında pasaportunuzda kalış ve bitiş süresi belirtilir. Schengen vizesi en uzun 90 gün olarak verilmektedir fakat bunun kullanım şekli vardır. Örneğin vizeniz 3 aylık çıkmıştır fakat bu 3 ay kalacağınız anlamına gelmemektedir. 3 aylık bu vizenin 30 gününü schengen bölgesinde kullanabilirsiniz.

    Yunanistan vize başvurusu 2020 sonucunda tek girişli bir vize aldığınızda schengen sınırlarından ayrıldığınız an sona erecektir çok girişli aldığınız takdirde ise aldığınız vize surecinde birkaç defa giriş çıkış yapabilirsiniz. Schengen vize sürenizi aştığınız takdirde ise cezai yaptırım uygulanmaktadır.  

    Saygılarımızla. 

    Yunanistan vize başvurusu 2020

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • L.S. 14 Tem 2020, 13:02

    Yunanistan vize başvurusu şartları nelerdir? Ücret ve belgeler konusunda bilgi verebilir misiniz? Başvuru esnasında nelere dikkat etmem gerekecektir? Yunanistan turistik vize için konsolosluğa ve size ne kadar ödemem gerekecek? Otel ve uçak bilgisi sunmam gerekiyor mu? Gelir evrakında nelere dikkat etmem gerekecek? Bana yardımcı olursanız memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 14 Tem 2020, 13:28

    Merhaba,

    Yunanistan’a vize başvurusu için konsolosluğun belirlemiş olduğu gerekli evrak listeleri bulunmaktadır. Bu evraklar her başvuru sahibi için meslek durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize başvurusu Yunanistan için hazırlamanız gereken evrak listesinin detayları ile ilgili Vize Merkezi olarak sizlere destek vermekteyiz. 

    Gerekli olan evrakları hazırlama aşamasında eksik olmadan bütün evrakları sunmanız gerekir. Örneğin sizden istenen gelir evrakını sunarken vadesiz hesabınızı gösterebilirsiniz. Hesap bakiyenizi 5.000 TL üzerinde olmasında herhangi bir sakınca yoktur. Bunun yanı sıra tapu ve araç ruhsatınız varsa onları da ekleyebilirsiniz.

    Evrakta eksiklik olduğunda vize sürenize etki eder ve ret almanıza sebep olur. Yunanistan’a vize başvurusu eş dost ziyareti için yapacaksanız davetiye dışında, akrabalığı kanıtlayan nüfus kayıt örneği sunulmalı, arkadaş için kendine ait şartı yerine getirmesi gerekir. Pasaporttun 10 yıldan eski olmamalıdır. Seyahatinizle alakalı ulaşım ve konaklama rezervasyon belgelerini sunmanız gerekir. Seyahat bedellerinin nasıl karşılanacağı belge ile sunulmalıdır. Belgelerle kanıtlanmadığı takdirde olumsuz bir sonuç meydana gelebilir.

    Özellikle vize başvuru sürecinin sorunsuz şekilde atlatılabilmesi için mutlaka ibraz edilecek olan tüm belgenin tam ve aslına uygun şekilde olmasına özen göstermelidir. Vize başvurusu Yunanistan için doldurduğunuz başvuru formunuzun kişisel bilginizi doğru olarak yansıtılmasına dikkat etmelisiniz. Yanlış bilgi beyanı başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına sebep olur. 

    Yapacağınız seyahat için uçak biletlerini ve konaklama belgelerini sunmanız gerekir. Turistik gezi sonunda ülkeye dönüşü belgelenmesi de yapacağınız başvuru açısından oldukça başarılı olmanızı sağlayacaktır. Yunanistan vize başvurusu ödemesi konsolosluk harcı, başvuru merkezi harcı ve danışmalık ücreti olarak ödenmektedir.

    Daha detaylı bilgi veya vize başvurusunda bulunmak için Vize Merkezi’ni arayarak iletişime geçebilir, sürecin takibi konusunda yardım alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Aysel GÜNDAY

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp