İsviçre Vize Ücreti 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • C.İ. 29 Ara 2020, 14:39
    Merhabalar, İsviçre vize ücreti 2021 yılı harç bedelinde değişiklik oldu mu? Covid 19 salgını sebebiyle oturum izni ve birkaç farklı vize türü için başvuru yapılabiliyormuş. İsviçre vize başvurusunu ne zaman yapabiliriz? Bu konuda size Konsolosluk bilgi verdi mi? Vize başvurusu için bize siz yardımcı olabiliyor musunuz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Ara 2020, 14:39

    Merhabalar,

    2021 İsviçre vizesi ücreti ile ilgili bir değişikli olmadı. İsviçre başvurusu için iki farklı ödeme yapmanız gerekiyor. İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu harcı ve İsviçre başvuru merkezinde parmak izi işlem ücreti ödüyorsunuz.

    İsviçre vizesi ücret ödemesi olan Konsolosluk harcı 80 Euro’dur. Konsolosluk harcı İsviçre Vize Başvuru Merkezi’nde ödeme yapılmaktadır. Şu andaki duruma göre 80 € karşılığı olarak 560 Türk Lirası alınmaktadır. Ödeme Türk Lirası olarak alındığından dolayı kurda yükseklikler olduğunda ödenecek harç bedeli de değişmektedir. Konsolosluk harç bedeli küçük yaştaki çocuklarda değişiklik göstermektedir; 6 yaş altında olan çocuklara harç bedeli alınmamaktadır. 06-12 yaş arasında bulunan çocuklar için ödenmesi gereken harç bedeli 40 Euro yani 280 Türk Lirası olmaktadır. 

    İsviçre Vize Ücreti 2021 Yılı Detayları

    2021 İsviçre vizesi ücreti İsviçre başvuru merkezine 129 Türk Lirası olarak ödenmektedir. Ödenen bu bedel başvuru merkezinde alınan parmak izi ve işlemler için ödenmektedir. Vize başvurunuz ret edilirse yapmış olduğunuz İsviçre vizesi ücretleri iade edilmez. 

    Vizenizin sonuçlanması uzun sürecek ve sizin ülkeye giriş tarihine yetişmiyorsa, İsviçre vizesi ücret dışında 198 TL Premium ödemesi yaparak randevu tarihinizi öne çekebilirsiniz. Avrupa sınırlarının ne zaman açılacağı konusunda Konsolosluk sitesinde bir bilgi bulunmamaktadır. Covid salgını nedeniyle kısa süreli vizelerde tır şoförü vizesi yapılabilmektedir. Ayrıca, Konsolosluk onayı alındıktan sonra İsviçre’de ki arkadaş, partner vizesine başvuru yapabiliyorsunuz. Oturum izni başvuruları direkt İsviçre Başkonsolosluğu’na yapılabilmektedir.

    İsviçre Başkonsolosluğu’na verilecek evraklarınızın istenilen içeriğe sahip olup olmadığının kontrolü uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Başvuru formunuz eksiksiz doldurularak, randevunuz alınır. Ayrıca vize talep dilekçeleriniz İngilizce olarak vize uzmanlarımız tarafından hazırlanmaktadır. Vizenizin çıkma süreci takip edilmekte, sonucu çıkınca ister kargo ile isterseniz kurye ile size gönderilmektedir. 

    İsviçre vize ücreti 2021 yılında herhangi bir değişiklik olmamıştır. Daha fazla bilgi almak istiyorsanız, size en yakın ofisimize gelerek ya da 0212 970 0559 İsviçre özel hattımızdan arayarak, vize uzmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    İsviçre vize ücreti 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp