İsviçre Aile Birleşimi

İsviçre Aile Birleşimi, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İsviçre’de yaşayan eşinin veya çocuklarının yanına yerleşmesi veya Türkiye’de yaşayan reşit olmayan çocuklarını İsviçre’ye alması için başvurması gereken vizedir. İsviçre Aile Birleşimi vizesi Ulusal Vize kategorisine girmektedir. Bu tip uzun süreli vizeler için başvurular doğrudan İsviçre Konsolosluğuna veya İsviçre Büyükelçiliğine yapılmaktadır.

Aile Birleşimi Vizesine başvuru yaparken İsviçre Konsolosluklarınca belirlenen evraklar ibraz edilmelidir. Başvuru yapacağınız duruma göre gerekli evraklar değişkenlik gösterebilir.

Bu evraklarda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, evrakların güncel tarihli ve ıslak imzalı olmasıdır. Bazı durumlarda İsviçre Konsolosluğu yetkilileri sizden ibraz ettirmeniz gereken evraklara ek olarak başka evraklar isteme hakkına sahiptirler.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi hakkındaki ayrıntılı bilgiyi İsviçre Vize Departmanı temsilcilerimizden alabilirsiniz.

İsviçre vatandaşlarının aile üyeleri ile İsviçre Aile Birleşimi

İsviçreli bir vatandaş, eşi ve biyolojik ya da üvey çocukları için aile birleşimi talebinde bulunabilir. Burada aile üyelerinin AB/EFTA ülkesi vatandaşı mı yoksa 3. ülke vatandaşı mı olduğu konusunda ayrım yapmak son derece önemlidir. Aile üyeleri AB/EFTA ülkesi vatandaşı ise eş, 21 yaşına kadar olan çocuklar ve ailesinden destek gören çocuklar aile birleşimi için başvurabilir. Ailenin birlikte yaşamasına gerek yoktur. Aile birleşimi ile 21 yaşına kadar olan çocukların başvuruda bulunabilmesi hakkı 3. ülke vatandaşları ile evli olan İsviçre vatandaşlarına da verilmiştir. Ancak bu durumda 3. ülke vatandaşlarının bir AB/EFTA ülkesinde oturum izni olması gerekmektedir.

İsviçreli vatandaşın aile üyeleri 3. ülkeden gelecekse yalnızca 18 yaşına kadar olan çocuklar için aile birleşimi hakkı vardır. Bu kategorideki aile birleşimi yalnızca eş ve 18 yaşını doldurmamış çocuklar için geçerlidir. Aile birleşimi 5 yıl içinde gerçekleşmiş olmalıdır. 12 yaşın üzerindeki çocuklar içinse bu süre 1 yıldır. Aileyle ilgili haklı ve önemli durumlarda bazı istisnalar söz konusu olabilir. Ayrıca eğer aile üyeleri 3. ülke vatandaşı ise, aile birleşimine başvurabilmeleri için mutlaka İsviçre’de birlikte yaşamaları gerekmektedir. Ailenin ayrı yaşaması için geçerli bir sebep varsa (örneğin iş, ciddi aile sorunları veya boşanma aşaması gibi) bir istisna olarak ayrı yaşama izin verilebilir.

Aile evinin tasfiye edilmesi durumunda aile üyelerinin ikamet süresi ancak evlilik en az 3 yıl sürdüyse ve tüm aile üyeleri başarılı olarak İsviçre’ye entegre olduysa uzatılabilir. Aile için şiddet gibi durumların varlığında aile üyelerinin kendi ülkelerine dönmeleri bir tehlike oluşturacaksa bu süreler dikkate alınmaksızın ikamet süresi uzatılabilir.

İsviçre Aile Birleşimi başvurularınız için İsviçre vize uzmanlarımıza danışabilirsiniz. Durumunuza uygun olarak kişiselleştirilmiş evrak listesi tarafınıza gönderilecek, İsviçre Aile Birleşimi başvurularınız hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirilecektir. Lütfen telefon numaralarımızdan veya mail adreslerimizden İsviçre vize uzmanlarımıza ulaşınız.

İsviçre’de oturum izni olan AB/EFTA ülkesi vatandaşlarının aile üyeleri ile İsviçre Aile Birleşimi

İsviçre’de oturum iznine sahip olan AB/EFTA ülkesi vatandaşları, uyruklarına bakılmaksızın eşlerini, mali açıdan destekleyebildikleri sürece 21 yaşın altındaki çocuklarını, ebeveynlerini ve büyük anne ve büyük babalarını aile birleşimi programı ile İsviçre’ye davet edebilirler. Bir eğitim öğretim programına kayıtlı olmaları durumunda yalnızca eş ve bakmakla yükümlü olduğu çocukları aile birleşimi programına dâhil olabilirler. Aile üyelerinin oturum izinlerinin süresi, İsviçre’de oturum izni olan AB/EFTA ülkesi vatandaşının oturum süresi ile aynıdır. Eş ve çocuklar İsviçre’de çalışabilirler.

AB/EFTA ülkesi vatandaşının İsviçre aile birleşimi vizesine başvurabilmesi için, aile evinin İsviçre standartlarına göre yeterli büyüklükte olması ve tüm ailenin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi gerekir. Ayrıca kişi, serbest meslek sahibi ya da işsiz olup olmadığına bakılmaksızın tüm aile üyelerinin geçimini sağlayabileceğine dair kanıtlar sunmalıdır.

İsviçre’de oturum izni olan yabancı uyrukluların aile üyeleri ile İsviçre Aile Birleşimi

İsviçre C Oturum İzni Sahipleri: Türkiye’nin de dâhil olduğu 3. ülke vatandaşları İsviçre’de bir C Oturum İznine sahipse yalnızca birlikte yaşama şartı ile eş ve 18 yaş altındaki çocuklarını İsviçre’ye getirmek için aile birleşimi programına başvurabilirler. Tüm şartların uygun olması durumunda eş ve 12-18 yaş arası çocuklara B Oturum İzni verilecektir. Bu iznin süresi, C Oturum İznine sahip kişinin oturum süresi ile aynı olacaktır. Oturum izni alan aile üyeleri İsviçre’de çalışabilirler ancak bunun için öncelikle kanton göçmenlik ofisine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. İsviçre’de kesintisiz olarak 5 yıl boyunca yaşadıktan sonra İsviçre C Oturum iznine başvurabilirler. 12 yaşından küçük çocuklar direkt olarak İsviçre C Oturum izni alabilirler.

İsviçre B Oturum İzni Sahipleri: Yabancı Yurttaşlık Kanunu’nda yer alan gereklilikleri yerine getirmek şartıyla kanton yetkilileri aile birleşimi taleplerini kabul edebilir. Bu aşamada tüm karar yetkisi kanton yetkililerine bırakılmıştır.

Sığınmacılar ve Mülteciler: Sığınmacılar, iltica prosedürü boyunca aile birleşimi programı kapsamında ailelerini İsviçre’ye davet edemezler. Bunun yanında resmi olarak tanınmış mülteciler ise (B Oturum İzni ve C Oturum İzni sahibi olarak) aksi bir sebep olmadıkça aile üyelerini aile birleşimi kapsamında İsviçre’ye davet edebilirler. Resmi olarak tanınmış ve F izni sahibi olan mülteciler, eş ve 18 yaşından küçük çocuklarını aile birleşimi programı kapsamında İsviçre’ye davet etmeden önce 3 yıl beklemek zorundadır. Bu kategoride de birlikte yaşamak ve aile evinin yeterli genişlikte olması gibi genel gereksinimlerin mutlaka karşılanması gerekir.

İsviçre Aile Birleşimi başvurusu nereye yapılır?

İsviçre Aile Birleşimi için başvuruda bulunmak isteyen kişinin doğrudan bu konuyla ilgili tek yetkili olan İsviçre Konsolosluklarına veya İsviçre Başkonsolosluğuna başvuru yapmalıdırlar. Bu başvuruyu gerçekleştirmek için gerekli evraklarınızı hazırlamalı ve konsoloslukların belirlediği saatlerde randevu almalısınız. Randevularınızın tarihleri konsoloslukların çalışma gün ve saatlerine göre konsolosluk yetkilileri tarafından belirlenmektedir. Bu tip uzun süreli vize başvuruları İstanbul, Ankara'dan yapılmaktadır. Başvuru yapacağınız konsolosluk yaşadığınız şehre göre değişkenlik göstermektedir. Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçtiğiniz takdirde yetkililerimiz randevu almanız konusunda size yardımcı olacaklardır.

İsviçre Aile bileşimi vizesi, İsviçre’de hâlihazırda bulunan kişinin hukuki statüsüne göre farklılık göstermektedir.

İsviçre Aile Birleşimi için gerekli evraklar nelerdir?

İsviçre Aile Birleşimi vizesine başvurma amacınız, İsviçre’deki eşinizin yanına gitmek ise, başvuruda ibraz etmeniz gereken evraklar aşağıdaki gibidir. Eğer İsviçre Aile Birleşimi vizesine başvurma amacınız eşinizin yanına gitmekten farklı ise, İsviçre Konsolosluğu belirlediği farklı evraklar isteyebilir. Ancak bu evrakları hazırlarken unutulmaması gereken en önemli hususlar, evrakların güncel tarihli olmasıyla beraber evrakların asılları ve yanında üçer adet fotokopileri ile birlikte ibraz edilmesidir. Bu belgelerin bir fotokopisinin vize alındıktan sonra İsviçre’ye giderken yanınızda götürülmesi tavsiye edilir.

***Tüm belgeler 4'er adet hazırlanmalı. 1 adet orijinal belge 3 adet fotokopisi alınarak dosya tamamlanmalıdır.

1.Başvuru Formu - İsviçre Aile Birleşimi için doldurulması gereken 3 adet başvuru formu başvuru sahibi tarafından içerisinde istenilen bilgiler eksiksiz olacak şekilde İsviçre’nin resmi lisanlarından biriyle doldurulmalıdır. Başvuru formunuzda eksik bilgi olması halinde başvurularınız geçersiz sayılacaktır. Başvuru formlarındaki imzanın başvuru sahibi tarafından atılması gerekmektedir. Bu form birkaç sayfadan oluşan detaylı bilgi isteyen uzun bir formdur. Vize Merkezi İsviçre Aile Birleşimi vizesi temsilcimizle başvuru formunun doldurulmasıyla ilgili iletişime geçtiğiniz takdirde size danışmanlık hizmeti verebilir. İsviçre Aile Birleşimi Başvuru formunu Vize Merkezi İsviçre sayfamızdaki “Form ve Dilekçe” bölümünde görüntüleyebilirsiniz ayrıca İsviçre Konsolosluğu resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

2.Pasaport - İsviçre Aile Birleşimi vizesine başvuru yaparken gerekli olan pasaportunuzun en az 1 sene süreyle geçerli olması gerekmektedir. Eğer başvuru sahibinin pasaportu yok ise, pasaport başvurusu için gerekli evrakları temin edip il veya ilçe Emniyet Müdürlüklerindeki Pasaport Şube Amirliklerine başvuru yapması gerekmektedir. Pasaport için başvurularınızı internetten yapabilirsiniz.

3. 4 Adet Biyometrik Fotoğraf - İstenilen biyometrik fotoğraflar en fazla 6 ay önce çektirilmiş güncel fotoğraflar olmakla birlikte, biyometrik özelliklere uygun olmalıdır. Çektirmeniz gereken biyometrik fotoğraflar 35 x 45 milimetre ölçülerinde olmalı. Başvuruda bulunan kişinin yüzünü kapatacak herhangi bir aksesuar olmayacak veya önüne saç gelmeyecek şekilde tam karşısından resmi çekilmelidir. Bazı dini gerekçeler için İsviçre Konsolosluğu istisna yapabilmekte olup, bu tip durumlarda da dahil gözlerin önü kapalı olmamalıdır.

4. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B) - Eğer başvuruda bulunan kişiler nikahlarını Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde gerçekleştirmişler ise, evlenme memuru çifte uluslararası geçerli olan Aile Cüzdanını verir. Bu cüzdan 1974 tarihinde imzalanan CIEC Anlaşmasına dayanarak verilir, fakat İsviçre Konfederasyonu bu anlaşmaya taraf olmadığından dolayı, Aile Cüzdanını kabul etmemektedir. Evliliğinizin İsviçre yetkilileri tarafından tanınabilmesi için almanız gereken evrak Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği'dir (Formül B). Evliliğiniz gerçekleştikten ve Türkiye Cumhuriyeti kayıtlarına geçtikten sonra bu belgeyi Nüfus Müdürlüklerinden temin edebilirsiniz. Mutlaka apostilli olmalıdır.

Uluslararası evlenme kayıt örneği her iki eşin nüfus bilgilerini eksiksiz bir şekilde içermelidir.

**Eğer kişiler 17 yaşında evlilik gerçekleştirmişler ise; iki taraf içinde anne ve babanın imzaladığı muvafakatname ve bu belgelerin İsviçre’nin resmi lisanlarından birine tercümeleri ibraz edilmelidir.

**Eğer kişiler evliliklerini 16 yaşından küçük gerçekleştirmişler ise; çiftin evlenmesinin uygun olduğuna dair mahkeme kararı ve bu belgenin İsviçre’nin resmi lisanlarından birine tercümesi ibraz edilmelidir.

5.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi - Başvuruda bulunan kişinin ön ve arka yüzünü net bir şekilde gösteren nüfus cüzdan fotokopisi.

6.Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - Bu belge İsviçre Aile Birleşimi başvurusunda bulunan kişinin nüfus bilgilerini ve nüfus kayıdı ile ilgili tüm olayları eksiksiz bir şekilde içermelidir. Kişinin nüfus kayıt örneğindeki Düşünceler kısmı eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır. Bu evrakta eksik olmaması gereken bilgilerin arasında:

  • Daha önce yapılmış evlilikler,
  • Doğan çocuklarınıza ait kimlik bilgileri,
  • Boşanmalar,
  • Anne ve baba hakkındaki kimlik bilgileri ve ,
  • Sahip olduğunuz vatandaşlık bilgileri (varsa başka ülkelerin vatandaşlığı) gibi bilgiler yer almaktadır.

Not: Bu bilgilerin eksik olması durumda başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinizde bu bilgilerin bulunmasıyla birlikte İsviçre Konsolosluğu sizden bu bilgilerle ilgili ek evrakları isteyebilmektedir. Eğer başvuru sahibi bayan ise, önceki soy ismine ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği de ibraz edilmelidir. Bu belgeyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alabileceği tek yetkili yer Nüfus Müdürlükleridir. İsviçre’nin resmi lisanlarından birine tercümeleri ibraz edilmelidir.

7.Başvuru sahibinin ikametgah belgesi - Türkiye’de ikamet eden başvuru sahibinin ikametgah belgesi ibraz edilmelidir. Bu belge İsviçre Aile Birleşimi başvuru formunu doldururken de gerekmektedir. İkametgah belgesi başvuru sahibi tarafından ikamet adresinin bağlı olduğu muhtarlıktan alınmaktadır.

8.İsviçre’de Yaşayan Eşe Ait Evraklar 

a)İsviçre’de Yaşayan Eşin İkametgah Belgesi - İsviçre’de yaşayan kişiye ait ikametgah belgesi ibraz edilmelidir. İsviçre’de yaşayan kişi eğer ki tek başına yaşıyor ve ev sahibi ise bunu gösterecek belgeler ek olarak istenebilir. Ayrıca orada eğer kirada oturuyor ve bu masrafları kendisi karşılıyorsa bunu gösterecek kira sözleşmesi istenebilir. Kişi orada ailesinin veya başka bir kişinin yanında yaşıyorsa bunu belgeleyen ek evraklar (Untermieter) istenebilir. Eğer kişi İsviçre vatandaşı değil ise oradan aldığı oturum izni belgesi ibraz edilmelidir. İsviçre’de yaşayan eşin oturmakta olduğu ev aile fertlerinin rahat yaşayabileceği büyüklükte olmalıdır.

b)İsviçre’de Yaşayan Eşe Ait Kimlik Bilgileri - Eğer kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise; kişi'ye ait iki yüzüde net olarak görünecek şekilde çekilmiş nüfus cüzdanı fotokopisi ve oradan aldığı oturum izni fotokopisi. Eğer kişi İsviçre vatandaşı ise; Eşe ait güncel pasaport veya kimlik fotokopisi ve doğumu İsviçre’de gerçekleşmiş ise İsviçre Doğum Belgesi (Geburtsurkunde). Eğer eş yabancı uyruklu ise; güncel pasaportun fotokopisi ve oradan aldığı oturma izni fotokopisi. Eğer kişi hem İsviçre hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise; İsviçre vatandaşı olanlara uygulanan prosedürler uygulanmakta olup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına ait nüfus cüzdan fotokopisi de ibraz edilmelidir.

9. Banka Hesap Dökümleri - İsviçre’de ve Türkiye’de yaşayan eşe ait banka hesap dökümleri ibraz edilmelidir. Bu dökümler son 3 aya ait en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Bu belgelerin asılları ibraz edilmeli ve bankadan ıslak imza ve kaşeli olmalıdır. Aslını ibraz etmekle yükümlü olduğunuz evrakların bir adet fotokopilerini İsviçre’ye gideceğiniz sırada yanınızda götürmenizde fayda vardır.

10.Maaş bordrosu - İsviçre’de yaşayan eşe ait son 3 ayın maaş bordroları ibraz edilmelidir. Bu belgelerde bulunan miktar aile fertlerinin bakımını karşılayabilecek düzeyde olmalıdır.

11.Sağlık Sigortası - İsviçre Aile Birleşimi Vizesine başvururken ibraz etmeniz gereken sağlık sigortası güncel tarihli ve en az 3 ay süreyle geçerli olmalıdır. Vize Merkezi’yle iletişime geçerseniz size bu konu hakkında yardımcı olacaklardır.

12.Eşlerin varsa daha önceki evliliklerine dair belgeler - Eğer eşler daha önceden bir evlilik gerçekleştirmişler ise; evliliklerinin bittiğine dair geçerli boşanma kararı ve gerekli durumlar için İsviçre veya Tükiye’den alınmış tanıma tenfiz kararı belgesi ibraz edilmelidir. Gerektiği durumlarda ölüm kayıt örnekleri ve tüm bu belgelerin İsviçre’nin resmi lisanlarından birine tercümeleri ibraz edilmelidir.

13.Eşlerin çocukları hakkındaki belgeler - İsviçre Aile Birleşimi başvurusunda bulunan eş yanında çocuğunuda götürecek ise, çocuğa ait kimlik bilgilerini içeren nüfus kayıt örneği ve her iki yüzüde net olacak şekilde çekilmiş kimlik fotokopisi, eğer çocuk İsviçre vatandaşı ise pasaport (Reisepass) veya kimlik (Kinderausweis/Personalausweis) fotokopisi, eğer çocuk 16 yaşından küçük ise dil yeterliliği aranmaz fakat çocuk 16 yaşından büyük ise dil yeterliliği sertifikası ibraz edilmelidir. Eğer eşin önceki evliliğinden çocukları varsa velayet aile birleşimi başvurusu sahibine ait ise ve onları da yanında götürmek istiyorsa eski eşinin izni olmalıdır ve bu belge ibraz edilmelidir. Bu belgelere ek olarak farklı belgelerin ibraz edilmesi istenebilir.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi Süresi

Vizenin sonuçlanma süresi İsviçre Aile Birleşimi yapmak isteyen kişilerin durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Bu süre İsviçre Konsolosluklarının çalışma günleri ve saatleri ile de ilgilidir, tatil, bayram, olağanüstü durumlar gibi etkenler bu süreyi doğrudan etkileyebilir. İsviçre Konsolosluğu değişen koşullar sebebiyle size bu konu ile ilgili net bir bilgi veremeyecektir. Bazı durumlarda İsviçre Aile Birleşimi vizesi sonuçlanma süresi birkaç ayı geçebilmektedir.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi sürecini nasıl takip edebilirim?

İsviçre Aile Birleşimi başvurusunu yaptıktan sonra süreci konsolosluğun belirlediği gün ve saatlerde onlarla iletişime geçerek takip edebilirsiniz. Vize Merkezi’yle iletişime geçip işlemlerinizi İsviçre Aile Birleşimi temsilcilerimiz ile yürüttüğünüz takdirde bu süreci sizin için onlar takip ederek istediğiniz zaman sizi bilgilendireceklerdir.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesi ücreti ne kadardır?

İsviçre Aile Birleşimi Vizesine başvuru yaparken İsviçre Konsolosluğunun belirlemiş olduğu vize başvuru ücretini Euro veya TL olmak şartıyla nakit olarak ödemeniz gerekmektedir. Bu başvuru ücreti alacağınız danışmanlık hizmet bedellerini veya kargo ücretlerini kapsamamaktadır.

İsviçre Aile Birleşimi başvurusunun reddedilmesi hangi durumlarda mümkündür?

İsviçre Aile Birleşimi başvurusu sırasında İsviçre Konsolosluğu yetkilileri tarafından başvuru bazı durumlarda reddedilebilir. Eğer yukarıda belirtilen evraklar ve bu evraklara ek olarak istenen belgeleri eksik ve İsviçre Konsolosluğunun istediği kriterlere uygun olmayacak şekilde ibraz etmişseniz Konsolosluk başvurunuzu reddedecektir. Bu evrakları eksizsiz ve doğru ibraz etmiş olmanız İsviçre Konsolosluğu tarafından başvurunuzun onaylanacağı anlamına gelmemektedir.

  • Eğer kazancınız veya yaşadığınız ev İsviçre Konsolosluğunun istediği yeterliliğe sahip değilse,
  • İsviçre'de bulunan eş en az üç aylık maaş bordosu sunamıyor ise,
  • Adli sicil raporunuz temiz değil ise,

İsviçre Konsolosluğu başvurunuzu reddedecektir. Konsolosluk yetkilileri eğer evliliğin sahte olduğundan şüpheleniyorlarsa başvuruyu reddetme hakkına sahiptirler. Şüphe uyandıran en önemli faktörlerden biri eşlerin arasındaki yaş farkının fazla olmasıdır. İsviçre Konsolosluğu yetkilileri böyle bir durumda her iki ülkede de eşleri sorgulamak hakkına, onlara evlilikleri ve birbirleri hakkındaki bilgileri sorma hakkına sahiptirler. Bu sorgular İsviçre Konsolosluğu ve İsviçre’deki yetkili kurum tarafından eş zamanlı olarak yapılmaktadır. Böyle bir durumda verilen cevaplardan şüphe duymaya devam ediyorlar ve evliliğin sahte olduğunu düşünüyorlarsa başvuruyu reddedilebilir.

İsviçre Aile Birleşimi Vizesine sahip olduktan sonra eşimden bağımsız oturum hakkına sahip olabilir miyim?

İsviçre Aile Birleşimi Vizesine sahip olduktan ve orada evliliğe bağlı olarak oturum iznine sahip olduktan sonra, bağımsız oturum izni elde edebilmeniz izin İsviçre Konfederasyonunin belirlemiş olduğu şartların sağlanmış olması gerekmektedir. Bu izin eşinizden boşanmanız veya ayrı oturmanız halinde evlilik sürenizin en az 3 yıl sürmesi durumunda verilebilmektedir. Bazı istisnai durumlarda İsviçre bu izni 3 yıl şartı olmadan verebilmektedir;

  • Eğer yanınızda yaşayan çocuğunuz İsviçre vatandaşı ise,
  • Eşiniz vefat etmiş ise,
  • Aile içi şiddet gibi olağandışı durumlar yaşanıyorsa (bu durumları belgelemeniz gerekmektedir),
  • Eğer 1 yıldan uzun süredir sigortalı en az 450 Euro kazanca sahip olduğunuz bir işte çalışıyorsanız,

İsviçre Konfederasyonu bu hakkı size verebilmektedir. Bu tip istisnai durumları başvuru sırasında belgeleyerek ibraz etmeniz gerekmektedir.

daha fazla göster

İSVİÇRE OTURUM İZNİ
Yükleniyor...
Telefon