İsviçre aile birleşimi için gerekli evraklar 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Y.P. 08 Nis 2020, 15:19
    İsviçre aile birleşimi için gerekli evraklar nelerdir? Aile birleşimi yaptığımda oturum ve vatandaşlık hakkım oluyor mu? Eşim İsviçre vatandaşı benim gideceğim İsviçre Kantonundaki konuşulan dili bilme zorunluluğum var mı? Dil seviye tespiti yaptırma zorunluluğum var mı? Sunacağım evrakları apostil yaptırmam gerekiyor mu?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2020, 15:19

    Merhabalar,

    İsviçre aile birleşimi için gerekli evraklar 2020 Nüfus Müdürlüğünden ve Kaymakamlıktan temin edilmektedir. Aile Birleşimi için hazırlayacağınız evrakları apostil yapılmasına gerek yoktur. Fakat Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği ve Uluslararası Doğum Kayıt Örneği hariç tüm belgelerin İsviçre’de konuşulan dillerden birine yeminli tercüman tarafından çeviri yapılması gerekir. İsviçre aile birleşimi gerekli evrakları Noterden tasdik edilmesi gerekmemektedir. Eğer Türkiye’de evlilik gerçekleşti ise evliliğin İsviçre’deki Nüfus Kütüğüne Kayıt edilebilmesi için İsviçre Başkonsolosluğu’na aile birleşimi için başvuru yapılacağı gün, evlilik tescilini de yapmalıdır. Evlendikten sonra hemen İsviçre’de yaşamaya başlayabilirim düşüncesinde olmayın, çünkü başvuru sürecinin onaylanması 6 hafta ile 8 hafta arasında sürmektedir.

    İsviçre aile birleşimi için gerekli evraklar 2020

    İsviçre aile birleşimi gerekli evrakları; Uluslararası Doğum Kayıt Örneği Formül A, Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği Formül B, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, , Yerleşim yeri (İkametgâh) belgesi, Boşanma var ise kesinleşme tarihli boşanma kararı, önceki eş vefat etti ise, Uluslararası Ölüm Kayıt Örneği alınmalıdır. İsviçre Başkonsolosluğu’na hepsi orijinal olarak sunulmalıdır. Evrakların altı ay içinde alınmış olma zorunluluğu vardır. Tarihi daha eski evraklarınız var ise yeni tarihli olarak tekrar almanız gerekir.  İsviçre Aile Birleşimi vizesi için Adli Sicil Kaydı alınması gerekir. Belge orijinal ve kaşe imzalı olmalıdır. İsviçre fotoğraf ölçüleri 35 x 45 mm, arka fon beyaz, gözlüksüz, biyometrik çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflar en az 4 adet olmalı, 3 adedi başvuru formuna yapıştırılmalıdır.

    İsviçre’de Yaşayan Eşe ait İkametgâh Belgesi fotokopisi, İsviçre’de yaşayan eşe ait Kimlik Kartı fotokopisi, İsviçre vatandaşı olduğunu gösteren pasaportunun fotokopisi sunulmalıdır. 

    İsviçre Aile Birleşimi vizesi onaylandıktan sonra uzun süreli oturum iznine sahip olacağınızdan, İsviçre’de ikamet etme hakkını da elde etmiş olacaksınız.

    İsviçre aile birleşimi vizesine başvurumu nasıl yapabilirim?

    Aile birleşimi için istenilen evrakları hazırlayıp, Vize Merkezi ofisimize gelerek ya da kargo ile göndererek ulaştırabilirsiniz. İsviçre Aile Birleşimi Başvuru Formunuz vize uzmanlarımız tarafından eksiksiz doldurulup, evraklarınızı kontrol ettikten sonra Konsolosluğun evrak listesinde ki sıraya göre kitapçık olarak hazırlanır. İsviçre Konsolosluğu’ndaki randevuya şahsen gitmeniz ve evrakları teslim etmeniz gerekir. Randevu günü formunuz Konsolosluğun istediği gibi doldurulmamış ise ya da evraklarınız sıraya dizilmeden veriyorsanız, Konsolosluk memuru dosyanızı almayabilir. Yeni bir randevu vererek sizi geri gönderir ve evrakları olması gerektiği şekilde hazırlayıp tekrar getirmenizi talep edebilir. Sizin için gereksiz zaman kaybına ve tekrar dosyalar ile uğraşmanıza neden olur. 

    İsviçre aile birleşimi için gerekli evraklar 2020 konusunda size ve dosyalarınızı hazırlamanıza vize uzmanlarımız yardımcı olmaktadır.  Daha detaylı bilgi almak için 0212 970 0559 numaralı telefonumuzu arayarak Vize Merkezi Müşteri Temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi

    Yüksel ERDİN

    isviçre aile birleşimi vizesine kimler başvurabilir

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp