Polonya Ticari Vize

Polonya ticari vize evrakları Polonya Konsolosluğu tarafından koşullar çerçvesinde güncellenebilmektedir. Vize evraklarına dair ön bilgilendirme için aşağıda evrak listesinden faydalabilirsiniz. Evrak detayları ve güncel evrak listesi hakkında bilgiyi mail olarak talep etmek için lütfen Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçiniz.

Polonya Ticari Vize Nasıl Alınır?

Polonya’ya ticari faaliyet, etkinlik, fuar katılımı, konferans, iş amaçlı ziyaret yapacak şirket sahipleri ve şirket çalışanları Polonya ticari vizesi başvurusu yaparak vize alabilmektedirler. Polonya ticari vizesi kısa süreli iş seyahatleri için alınmaktadır. Ticari vize ile Polonya’ya seyahat eden kişiler 180 günlük süre içinde en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalış iznine sahip olmaktadırlar. Polonya’dan ticari vize almanın ön koşulu Polonya’daki bir şirketten davetiye almaktır. Polonya’da düzenlenen ticari amaçlı fuar ve etkinliğe katılacak kişiler de organizasyon yapan firmadan davetiye alarak vize başvurularını yapabilirler.

Polonya ticari vize başvurunuzu seyahatinize en az 15 gün kala, en fazla 3 ay öncesinden yapabilirsiniz ancak vize başvurusunun sonuçlanma süresi ortalama 15 gün olduğundan seyahat tarihine çok kısa süre kalan durumlarda vizenin yolculuk tarihine yetişmeme riski vardır. Polonya Konsolosluğunun ek evrak talep ettiği istisnai durumlarda vize çıkış süreleri de uzayabilmektedir. Vize işlemlerini Vize Merkezi danışmanlığında yapacak kişiler evraklarını kargo ile gönderdikleri durumda kargo gönderim sürelerini de göz önünde bulundurarak başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Polonya vizesi başvurularında Konsolosluk görev bölgesi ayrımına göre işlem yapmaktadır. İkamet ettiğiniz ile göre işlemlerinizi Polonya İstanbul Başkonsolosluğu veya Ankara Büyükelçiliğine yapmanız gerekmektedir. İstanbul, Bursa, Edirne, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Muğla, İzmir, Manisa illerinde ikamet edenler başvurularını İstanbul Başkonsolosluğuna yaparken, Ankara, Kayseri, Kastamonu, Amasya, Konya, Samsun, Trabzon, Ordu, Giresun, Sivas, Maraş, Diyarbakır illerinde ikamet edenler başvurularını Ankara Büyükelçiliğine yapmalıdırlar.

Polonya Ticari Vize

Polonya Ticari Vize Davetiyesi

Polonya ticari davetiyesi olmadan ticari vize başvurusu yapılamamaktadır. İş amaçlı Polonya seyahatlerinde Polonya’daki firmadan temin edilecek davetiye seyahatini amacını, etkinliğin süresine bağlı olarak seyahat tarihlerini içermelidir. Davetiye gönderen kişinin kimlik bilgileri, firmanın adres ve iletişim bilgileri de davetiyede yer almalıdır. Polonya vize davetiyesi ticari amaçlı seyahatler için davet eden kurumun antetli kağıdına yazılmalı, davet eden kişinin imzasını ve firma kaşesini taşımalıdır. Bunlara ek olarak eğer seyahat ve konaklama masrafları eğer davet eden firma tarafından karşılanıyorsa bu bilgilerin de davet mektubunda yer alması gerekmektedir. Davet mektubuna dair detaylar hakkında Vize Merkezi temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz. Faaliyet alanları farklı firmaların vize başvurularında Konsolosluk ek evrak talep ederek, iki firma arasındaki ticari ilişkiye dair daha fazla ikna edici dokümanlar sunulmasını talep edebilmektedir. Polonya ticari vize davet mektubu mail olarak temin edilebilmektedir. Polonya ticari davetiyeyi gönderen firma yetkilisi Polonya vatandaşı değilse, Polonya’da uzun süreli oturum kartının fotokopisini gönderebilmektedir.

Polonya Ticari Vize için Gerekli Evraklar

Polonya Ticari Vizesi için gerekli evraklar aşağıda sunulmuştur. Polonya Konsolosluğu evrak listesinde değişiklik yapabilmektedir, güncel evrak listesi için Vize Merkezi temsilcilerimi arayınız. Temsilcilerimiz gerekli evrak listesini tarafınıza e-posta aracılığıyla göndereceklerdir.

1. Vize Başvuru Formu. Dikkatli doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış Schengen başvuru formu.

2. Pasaport. Seyahat sonrası için en az 3 ay geçerli olan pasaport. Pasaportta kişisel bilgilerin olduğu sayfa ve son 3 yılda alınmış Shengen vizelerinin fotokopileri.

3. Kimlik Fotokopisi. Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi. 

4. Fotoğraf. 2 adet 35x45mm ebatlarında güncel, arka fonu beyaz, daha önceden vize başvurlarında kullanılmamış biyometrik fotoğraf.

5. Seyahat Sağlık Sigortası. Başvuru sahibi tüm seyahat süresini kapsayan 30.000 euro tutarında Schengen bölgesi için geçerli seyahat sigortası yaptırmalıdır.

6. Davetiye. Polonya'daki şirketten gönderilen kaşeli, imzalı davetiye

7. Fatura. Seyahat montaj, tamir, bakım amaçlı ise; işlem yapılacak makine satışının faturası

8. Makbuz. Fuara katılınıcaksa giriş kartı veya fuarda stand açılacaksa fuarı düzenleyen kurumdan imzalı, kaşeli davetiye ve fuara katılım için yapılan ödeme makbuzu.

9. Öğrenci Belgesi. Başvuru sahibi öğrenci ise; okuldan alınmış güncel ve orijinal öğrenci belgesi.

10. Başvuru Sahibi Çalışan veya Şirket Sahibi ise; şirketinin antetli kağıdına yazılmış imzalı, kaşeli izin onayı, şirketin ticaret odası kaydı ve sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası, barkodlu SGK hizmet dökümü. 

11. Başvuru Sahibi Çalışan ise; SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK hizmet dökümü, son 3 ayın maaş bordroları.

12. Uçak Rezervasyonu. Seyahat sürelerine göre düzenlenmiş gidiş, dönüş uçak biletleri rezervasyonu.

13. Otel Rezervasyonu. Seyahat süresini kapsayan otel rezervasyou veya seyahat planını gösteren belgeler.

14. Finansal Kaynaklar. Bankadan kaşeli ve imzalı son 3 aya ait şirket veya şahıs hesabı dökümü veya banka hesap cüzdanının orijinali.

15. Oturum Kartı. Türk vatandaşı olmayanlar için ülkeye dönüşten itibaren 3 ay daha geçerli olan Türkiye’de oturma ve çalışma izni.

 

Polonya Ticari Vize

ÖNEMLİ NOT! İstenen belgeler 3 aydan daha yeni, güncel olmalıdır. Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır. Polonya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumda başvuru sahibinden ek evral talep edebilmektedir. Polonya ticari vize başvuru işlemlerinde istenilen evrakların doğru, tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması önem arz etmektedir. Yanlış, hatalı veya eksik evraklarla yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından reddedilmektedir. Vize Merkezi Polonya ticari vize başvuru işlemlerinde evrakların tam ve doğru bir şekilde hazırlanması için başvuru sahibine yardımcı olmaktadır. Polonya Ticari Vizesine Vize Merkezinin danışmanlığında başvuru yapmak için temsilcilerimizi arayınız.

Polonya ticari vizesi alacak firma sahipleri ve çalışanlar aşağıdaki adımları izleyerek başvurularını Vize Merkezi danışmanlığında yapabilirler.

1. Adım. Vize Merkezi Polonya departmanımızı arayarak, Polonya ticari vizesi için gerekli evrakların listesini talep ediniz.

2. Adım. Evraklarınızı hazırladıktan sonra size en yakın Vize Merkezi şubesine kargo ile göndererek veya elden teslim ediniz.

3. Adım. Evraklarınız elimize ulaştıktan sonra vize randevunuz hemen alınmakta, randevu tarihi ve saati size tarafımızdan bildirilmektedir.

4. Adım. Vize randevusunda parmak izinizi ibraz ediniz. Polonya vize randevusunda asistanlarımız size eşlik etmektedirler.

5. Adım. Polonya vizenizin sonucu Konsolosluktan açıklandıktan sonra pasaportunuzu ilgili şubemizden alabilir, iş veya ev adresinize gönderimini talep edebilirsiniz.

Polonya Vizesi için Finansal Kaynaklar

Polonya’ya seyahat planı olan kişilerin yanlarında bulundurması gereken finansal kaynak miktarı ile buna sahip olduğunu ispatlayan bazı belgeler istenmektedir. Polonya’ya giriş yapan kişinin, ülkede geçim, seyahat ve çıkış masraflarını karşılamak amacıyla yanında bulundurması gereken günlük para miktarı 75 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır. Polonya’ya 4 günü geçmeyen kalış için giriş yapan kişinin, masrafları karşılamak amacıyla yanında bulundurması gerekli olan para miktarı en az 300 Polonya Zlotisi veya karşılığı yabancı döviz olmalıdır.

Maliye Bakanlığı Bilgi Notu

15 Haziran 2007 tarihiyle Avrupa Birliği ülkeleirne giriş ya da çıkış yapan yolcuların yanlarında bulundurdukları 10.000 euro ya da daha üzerindeki nakit parayı  (diğer döviz cinslerindeki karşılığı ya da aynı değere sahip tahvil, hisse senedi, seyahat çeki gibi kolayca paraya dönüştürülebilen aktifler da dahil) gümrük yetkililerine beyan etme zorunluluğu getirilmiştir. Bütün Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gümrük yetkilileri, beyan edilmemiş para ve benzeri araçlara, yeni düzenlemeye göre el koyabilmektedir ve 10.000 euro veya daha üzeri nakit parayı beyan etmeyenler hakkında işlem yapabilir. Bu yeni düzenleme, halen Polonya'da yürürlükte olan ve sınır geçişlerinde 10.000 euro ya da üzerindeki rakamları beyan etme zorunluluğunu değiştirmemektedir.

Polonya Ticari Vize Talep Dilekçesi

Polonya ticari vize talep dilekçesi firmanızın antetli kağıdına, ikamet ettiğinizi şehrin görev alanına göre Polonya Başkonsolosluğuna ya da Polonya Ankara Büyükelçiliğine hitaben İngilizce yazılmalıdır. Ticari vize dilekçeleri, şirket yazısı olduklarından şirket yetkilisi tarafından yazılmalıdır. Polonya’ya ticari amaçlı seyahat edecek olan çalışanların şirkette çalıştıkları pozisyon, seyahat tarihleri, seyahatin amacı, Polonya’da görüşülecek firmanın adı gibi bilgiler dilekçede yer almaktadır. Her vize başvurusunun kendine özel koşulları olduğu unutulmalıdır. Bu nedenle başvuru sahibine özel çözümler üretmek ve tavsiyelerde bulunmak ve size daha iyi hizmet verebilmemiz için Vize Merkezi temsilcilerini arayarak vereceğinizi bilgiler doğrultusunda sizi prosedürlere uygun biçimde yönlendirebiliyoruz.

Polonya ticari vize işlemlerinde evrak detaylarına özellikle dikkat edilmelidir. Konsolosluk tarafından döneme bağlı olarak yapılan güncellemelerde evraklar veya evraklara dair detaylar değişebilmektedir. Evrak listesi ve detayları hakkında güncel bilgiyi Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak almanız başvuru sürecini sorun yaşamadan geçirmenizi ve talep ettiğiniz vizeyi alma konusunda bir avantaj sağlayacaktır.

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon