Polonya Çalışma İzni

Polonya'da 90 günden uzun kalınması durumunda Polonya Ulusal Vizeye (D vize) başvuru yapmak gerekmektedir. Polonya çalışma vize başvuru işlemleri için gerekli evrak aşağıda sunulmuştur.

Polonya Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar


1. Vize başvuru formu.  Dikkatli ve okunaklı bir şekilde doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış ulusal vize formu.
2. Pasaport. Daha önceden alınan pasaportlar ve emniyetten alınacak pasaport protokolü. Pasaportta bilgilerin olduğu sayfanın ve son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri.
3. Fotoğraf. Kriterlere uygun 2 adet biyometrik fotoğraf.
4. Sağlık sigortası. Schengen bölgesinde geçerli, en az 1 ay kalış süresini kapsayan sağlık sigortası veya başvuru sahibinin Polonya Sosyal Sigortalar Kurumu’na (ZUS) kayıtlı ve sigortalı olduğunu ispatlayan belge.
5. Çalışma izni. Polonya çalışma izninin orijinalini ve fotokopisi.
6. Şirket yazısı. Polonya’da bulunan firmadan kişinin işe alınma niyetini belirten, antetli kağıda yazılmış imzalı ve kaşeli şirket yazısı. Yazıda imzası bulunan kişinin adı, soyadı ve unvanının bulunması gereklidir.
7. Diploma. Meslek diploması veya mesleki eğitim ve vasıflarını gösteren belge ve sertifikalar.
8. Mali Kaynaklar. Barkotlu, ıslak imzalı ve kaşeli SGK hizmet dökümü ve son işyerine ait SGK işe giriş bildirgesi.
9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
10. Sabıka kaydı. Adli Sicil Kaydı.
11. Askerlik Durum Belgesi.
12. Oturum kartı. Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli ikamet tezkeresi.

Not: İstenilen belgeler 3 aydan güncel olmalıdır. Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır. Konsolosluk tarafından ek belgeler istenebilir.

polonya çalışma izni

 

Yükleniyor...
Telefon