Polonya Turistik Vize

Polonya Turistik Schengen Vizesi başvuruları sırasında hazırlanması gereken belgeler:
 
1. Vize Talep Dilekçesi - Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Polonya Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.
2.Pasaport - 10 yıldan eski olmayan, başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 3 ay geçerli
3.Fotoğraf - İki adet Biometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış
4. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
5. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.
6. Kimlik fotokopisi
7.Otel-Uçak Rezervasyonu - Polonya'da gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına) düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız
8. Seyahat Sağlık Sigortası; 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe (Firmamızdan temin edebilirsiniz)

Polonya turistik vize başvurusu sahipleri bulundukları duruma göre hazırlamaları gereken ek belgeler şunlardır;

Kişi şirket sahibi ise;

1. Faaliyet Belgesi - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.
- Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
2. Ticaret Sicil Gazetesi - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
- Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi
3. Vergi Levhası - Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
4. İmza Sirküleri - Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi
5. SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü
6. Şahsi hesabınızın son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi kim ise banka hesabı ona ait olup en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır.
b. son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp Hesap dökümü alınmış bankadan her sayfanın kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.
 
Kişi şirket çalışanı ise;

1. Son 3 ay içinde alınmış faaliyet belgesi. Daha önce Schengen vizesi olanlar için fotokopi kabul edilmektedir.
2. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişiklikleri olmuşsa belirtilmelidir.)
3. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
4. Güncel Tarihli Vergi Levhası fotokopisi
5. SGK İşe Giriş Bildirgesi
6. SGK Hizmet Dökümü
7. Son 3 aya ait İmzalı ve kaşeli Maaş Bordroları
8. Evlilik Cüzdanı Aslı ve fotokopisi (Evli olanlar için)
9. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Eşiniz ve çocuğunuzda sizinle birlikte seyahat edecekse gereklidir.)
10. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı ve en az 2500 tl bakiyesi bulunmalıdır,
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup banka imza sirküleride eklenmelidir.

 
 
Kişi Devlet Dairesi çalışanı ise;

1. Mesleğinizle ilgili (yaptığınız görevi de içeren) çalışma belgesi
2. Bağlı bulunduğunuz kurumdan ıslak imzalı alınmış görev/izin yazısı
3. Görev kimlik kartı
4. Evlilik Cüzdanı Aslı ve fotokopisi (Evli olanlar için)
5. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Eşiniz ve çocuğunuzda sizinle birlikte seyahat edecekse gereklidir.)
6. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı ve en az 2500 tl bakiyesi bulunmalıdır
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup banka imza sirküleride eklenmelidir

 
Kişi emekli ise;

1.Emekliliğinizi gösteren belge
a. Emeklilik kartı ve Emekli olduğunuz kurumdan alınmış emekliliği gösterir yazı
c. Emeklilik maaşınızın yattığı bankadan alınmış son 3 aylık döküm (belgelerin herhangi biri ve aslı sunulmalıdır)
2. Evlilik Cüzdanı Aslı ve fotokopisi (Evli olanlar için)
3.Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Eşiniz ve çocuğunuzda sizinle birlikte seyahat edecekse gereklidir.)
4. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalım ve en az 2500 tl bakiyesi bulunmalıdır
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup banka imza sirküleri eklenmelidir

 
Kişi ev hanımı ise;
1. Masrafları karşılayan kişinin maddi durum ve gelir evrakları.
a.    Banka hesap cüzdanı veya hesap dökümü.
b.    Emekli ise emeklilik evrakları
c.    SSK'lı çalışan ise gelir belgeleri
d.    Şirket sahibi ise şirket evrakları
e.    Devlet memuru ise çalıştığı kurumdan gelir belgeleri
f.    Varsa tapu fotokopisi, araç ruhsat fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi
2. Evlilik Cüzdanı Aslı ve fotokopisi (Evli olanlar için)
3. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Eşiniz ve çocuğunuzda sizinle birlikte seyahat edecekse gereklidir.)
4. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı
b. Minimum 2500 TL bakiyesi bulunmalı
c. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı
d. Dökümlere bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.

 
 
Kişi öğrenci ise;

1.Vize başvurusunda bulunan kişi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 6 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatnamenin aslı
2. Okuldan alınmış asıl öğrenci belgesi
3. Masrafları karşılayan kişinin maddi durum ve gelir evrakları.
a.    Banka hesap cüzdanı veya hesap dökümü
b.    Emekli ise emeklilik evrakları
c.    SSK'lı çalışan ise gelir belgeleri
d.    Şirket sahibi ise şirket evrakları
e.    Devlet memuru ise çalıştığı kurumdan gelir belgeleri
f.    Varsa tapu fotokopisi, araç ruhsat fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi
4. Masraflarını karşılayan kişi Anne ve baba ise evli olanlardan evlilik cüzdanı fotokopisi
5. Okuldan alınmış Orijinal öğrenci belgesi (yeni mezunsa ve çalışmıyorsa diplomanın fotokopisi)

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : 0532 476 25 16
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 02 76
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 02 76
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 26
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 55 10
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com