Polonya Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Polonya turistik vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Polonya turistik vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.
Polonya’ya seyahat etmek isteyen T.C. umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Polonya vizesine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. T.C. diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahipleri 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftırlar.
Polonya Schengen bölgesi ülkelerinden biridir. Bu ülkeye seyahat edecek Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Polonya’ya uzun süreli; aile birleşimi, oturum veya çalışma izni gibi amaçlarla seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları ve Türkiye’de oturum iznine sahip üçüncü ülke vatandaşları başvuru işlemlerini direkt Polonya İstanbul Başkonsolosluğu'na ve Polonya Ankara Büyükelçiliği'ne yapmalıdır.
Polonya turistik vizesi ile ülkeye giriş yapanlar Polonya ve Schengen bölgesinde vizelerinin kapsadığı tarihler içerisinde serbest dolaşım hakkına sahip olmaktadırlar. Polonya turistik vizesi kısa süreli bir vize türü olup vize sahipleri 6 aylık süre içerisinde 90 gün süresince Polonya ve Polonya’nın da dahil olduğu Schengen bölgesinde kalma imkanına sahip olurlar. Sahip olunan Schengen vizesinin tek girişli ve çok girişli olmasına istinaden Schengen bölgesinde kalınabilmektedir. Schengen vizesi kurallarına göre; ilk vize başvurusu hangi ülkeden yapıldıysa ilk olarak o ülkeye seyahat edilmeli, bu ülkeye giriş ve veya çıkış yapılmalıdır. Aksi halde, alınan Polonya vizesi ile ülkeye giriş çıkış yapılmazsa bu durum bir sonraki Schengen vize başvurularını olumsuz etkileyebilmektedir.
Vize Merkezi, Polonya turistik vize başvuru işlemlerinde deneyimli müşteri temsilcileriyle danışmanlık hizmeti vermektedir. Vize Merkezi, Polonya turistik vize başvuru süresinizi profesyonel olarak ele alıp ihtiyacınız olan vizeyi kolay ve hızlı bir şekilde almanızda yardımcı olur. Vize Merkezi Polonya vize departmanı, deneyimli kadrosu ile vize başvurunuzu sonuca odaklı hazırlamanız için danışmanlık verir.
Polonya Konsolosluğu ve Polonya Büyükelçiliği Polonya turistik vize başvuru işlemleri hakkında karar verme yetkisine sahip olan tek yetkili makamdır. Polonya turistik vize başvuruları konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezleri, akredite seyahat acenteleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Polonya Konsolosluğu tarafından istenen Polonya turistik vizesi evrak listesine ve Polonya vizesi hakkında en güncel bilgilere web sitemiz üzerinden veya Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak ulaşabilirsiniz. Polonya turistik vizesine başvuru yapacak kişilerin başvurularını ikamet ettikleri ilde bulunan veya bu ile en yakın olan Polonya Konsolosluğu'na başvuru yapmaları gerekmektedir.
Polonya Konsolosluğu'na vize başvurusunda bulunacak kişiler başvurularından önce işlemlerinin hangi Polonya Konsolosluğu'nun yetki alanına girdiğini kontrol etmelidirler. İstanbul’da ve İstanbul’a yakın illerde yaşayan kişiler vize işlemlerini Polonya İstanbul Başkonsolosluğu'na yapmalıdır. Ankara ve Ankara çevresinde bulunan illerde yaşayan kişiler vize işlemlerini Polonya Ankara Büyükelçiliği'ne yapmalıdır.
Kısa süreli yani C tipi bir Schengen vize türü olan Polonya turistik vize başvurusu, Polonya Konsolosluğu ve Polonya Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği vize danışmanlık kurumları ya da seyahat acenteleri üzerinden yapılabilmektedir. Umumi pasaport da denen bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Polonya’ya 6 aylık süre içinde 90 güne kadar olan kısa süreli konaklamalarında C tipi Schengen vizesi almaları gerekir.
Peki, Polonya turistik vizesi nasıl alınır? Bu soru ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. Turistik vize Polonya’ya sadece gezi ve turistik amaçlarla kısa süreli seyahat edilmek istendiğinde alınmalıdır. Bu vizeye başvururken bazı hususlara dikkat edilmelidir. Sahip olunan pasaportun en az 2 boş sayfası olmalı ve 10 yıldan eski olmamalıdır. Pasaport dışında, hazırlanması zorunlu Polonya vize evrakları da bu vize türüne uygun olacak şekilde güncel, eksiksiz ve hatasız biçimde hazırlanmalıdır.
Evraklar hazırlanıp dosya halinde sunulduktan sonra; daha önce (5 yıllık süre zarfında) biyometrik bilgilerini Schengen sistemine kaydettirmemiş vatandaşların bu bilgili vermek üzere vize başvuru merkezlerinden randevu alması gerekmektedir. Bu işlemde, belirlenen randevu günü ve saatinde kişiler merkezde bulunarak parmak izi bilgilerini vermelidirler. Verilen bilgiler Schengen veri tabanında 5 yıl süreyle saklı tutulmaktadır.
Turistik vize için yapılan başvurular ortalama olarak 7-15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır ancak bazı durumlarda bu süre değişiklik gösterebileceği için gecikmeler yaşanmaması adına başvuruların en az 1 ay kala yapılması sağlıklı olacaktır. Vize sonuçlanmasını etkileyen durumlar arasında konsoloslukların ek evrak ya da mülakat talepleri, resmi gün ve tatiller, yoğunluk gibi faktörler yer almaktadır.
Polonya turistik vize başvurusu, konsoloslukların yetkilendirdiği en tecrübeli vize firmalarından olan Vize Merkezi aracılığıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. Başvurmak istediğiniz andan itibaren tüm vize işlemlerinizde vize danışmanlarımız sizlere titizlikle yardımcı olmakta ve vize sürecini rahat bir şekilde sonuçlandırmanızı sağlamaktadırlar.
Polonya Schengen vizesi işlemlerinde Polonya vize başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Polonya vize başvuru formu, konsolosluk tarafından hazırlanmış Schengen vize başvuru formudur ve Polonya’ya seyahat edecek kişiler başvurdukları vize türü doğrultusunda formu doldurmak durumundadırlar. Formun seyahat amacına göre doldurulması ve ibraz edilen belgelerin formun içeriğini desteklemesi gerekmektedir. Vize başvuru formunda belirtilen seyahat amacı, şirket yazısı veya şahsi dilekçede yer alan seyahat tarihleriyle uyumlu olmalıdır, bu nedenle dikkat gerektiren bir işlemdir. Form Lehçe, Türkçe veya İngilizce formatta doldurulabilmektedir.
Polonya turistik, Polonya ticari, Polonya aile ziyareti vizesi başvurularında formun doldurulması zorunludur. Polonya vize başvuru formunda verdiğiniz bilgiler diğer vize evraklarınızdaki bilgileri teyit eder nitelikte olmalıdır. Pasaport bilgilerinizden farklı kimlik bilgileri veya seyahat evraklarınızdakinden farklı konaklama bilgileri gibi sorularda yapılabilecek hatalar vize reddi almanıza sebep olabilmektedir. Her sorunun mutlaka cevaplanması ve ilgili kutucukların imzalanması gerekmektedir. Form bir kere doldurulup diğer evraklarla birlikte teslim edildikten sonra değiştirilemez. Polonya vize başvuru formunu dolduran başvuru sahibi verdiği bütün bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğunu beyan etmiştir.
Seyahat planınınız Polonya’dan başka Schengen ülkelerini de içeriyorsa bu ülkelerin adlarının da formda yer alması gerekmektedir. Böyle durumlarda gideceğiniz diğer ülkelerdeki konaklama bilgilerinize dair rezervasyon bilgilerinin evrak dosyanızla desteklenmesi gerekmektedir.
Polonya vizesi için başvuruda bulunan kişi eğer reşit değilse form velisi tarafından imzalanmalıdır. Reşit olmayan kişiler, öğrenciler ve ev hanımları gibi kendi geçim kaynağını belgeleyemeyen kişiler sponsor göstererek seyahat etmektedirler. Seyahate sponsor olan birinci dereceden yakınlar vize evraklarını meslek türüne göre ibraz etmelidirler. Başvuru sahibi ve sponsor arasında soyadı farklılığı varsa tam vukuatlı nüfus kayıt örneği sunulmalıdır.
Schengen vize başvurunda yer alan ilk gidilecek ülke kısmı eğer Polonya değilse ancak seyahatinizde en uzun ülke kalacağınız ülke Polonya ise, başvurunuzu Polonya Konsolosluğu'na yapmak durumundasınız ancak ilk gidilecek ülke kısma eğer varsa o ülkenin adı yazılmalıdır. Polonya vize başvuru formu doldurulurken yanıltıcı herhangi bir bilgi verilmemelidir. Bir Schengen ülkesinden vize reddi almak sonradan yapacağınız başvurulara da olumsuz etki edebilmektedir.
Vize Merkezi danışmanları formun, Polonya Konsolosluğu tarafından belirlenen kurallara göre doldurulmasında ize destek olabilmektedir. Formda verdiğiniz bilgiler ile evraklarınız arasında tutarsızlık eğer randevudan önce tespit edilirse temsilcilerimiz vize başvuru sahibine gerekli uyarıları yaparak evrakların formda belirtilen seyahat amacına uygun şekilde yeniden hazırlanmasını talep edebilirler. Unutmamanız gereken nokta Vize Merkezi'nin size verdiği tavsiye ve uyarıların vize sonucunuzu olumlu şekilde sonuçlandırabilmesi yönündedir.
Polonya turistik vize talep dilekçesi Polonya Başkonsolosluğu'na veya Polonya Büyükelçiliği'ne hitaben yazılmaktadır. Polonya turistik vize talep dilekçesi başvuru sahibi tarafından yazılacak olup seyahat tarihlerini ve seyahatin amacını içermektedir. Dilekçe vize başvuru sahibinin imzasını taşır. Polonya vizesi işlemlerinde ayrıca şirket yazısı ve eğer varsa sponsor yazısı da talep edilmektedir. Çalışanlar şahsi dilekçeleriyle birlikte şirketlerinden alacakları şirket izin yazısı da dilekçe formatında ancak şirketin antetli kağıdına yazılır ve yetkilinin imzasını taşır. Gelirini belgeleyemeyen kişiler kendi dilekçeleriyle birlikte sponsor yazısını da dilekçe formatında sunmalıdırlar. Her dilekçede seyahat masraflarının ne şekilde ve kim tarafından karşılandığına dair ilgili kişinin adı-soyadı yer almalıdır.
Seyahat detaylarını içeren Polonya vize talep dilekçesi seyahat planını da içermelidir. Polonya dışında seyahat edilecek ülkeler varsa bunların isimleri, seyahat masraflarını üstlenen kişinin kimlik bilgileri vize talep dilekçesinde yer alacaktır. Polonya vizesi için hazırladığınız evrakları destekler nitelikteki vize talep dilekçesinde yer alan seyahat tarihleri, sunacağınız otel ve uçak rezervasyonları ile desteklenmelidir. Polonya’yı da kapsayan bir Avrupa seyahati planlıyorsanız ülkelerin adını dilekçe ve başvuru formunda belirtmeniz yeterli değildir.
Polonya turistik vize dilekçesi İngilizce yazılmalıdır. Dilekçenin içeriği seyahatinizin diğer ayrıntıları ile yakından ilgili olduğu için başvuru işleminizi Vize Merkezi danışmanlığında yaparken size özel tavsiyeler verilmektedir.
Önemli Not: Tüm belgeler 3 aydan daha yeni, güncel olmalıdır, belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumda ek evrak talep edebilir, başvuru sahibini görüşmeye davet edebilir.
Biyometrik (VIS) Parmak İzi Uygulaması
Vizeye ilişkin Topluluk Yasasını oluşturan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi’nin 13 Temmuz 2009 tarihi kararına istinaden, ilk vize başvurusu esnasında kişiye ait biyometrik kimlik bilgileri alınmaktadır. Taranmış veya o anda çekilen fotoğraf, on parmak izinin dijital olarak alınması anlamına gelir.
Polonya Turistik Vize Başvuru Sahipleri Bulundukları Duruma göre Hazırlamaları Gereken Ek Belgeler Şunlardır;
Kişi Şirket Sahibi ise;
1. Faaliyet Belgesi. Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odası'ndan çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal faaliyet belgesi. Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
2. Ticaret Sicil Gazetesi. Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesi'nin fotokopisi. Şirketin kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi
3. Vergi Levhası. Vergi levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
4. İmza Sirküleri. Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait imza sirkülerinin fotokopisi
5. SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü
6. Şahsi hesabınızın son 3 aya ait banka hesap cüzdanı veya banka hesap dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi kim ise banka hesabı ona ait olup en az 25.000 TL bakiye bulunmalıdır. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.
b. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp hesap dökümü alınmış bankadan her sayfanın kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.
Kişi Şirket Çalışanı ise;
1. Son 3 ay içinde alınmış faaliyet belgesi. Daha önce Schengen vizesi olanlar için fotokopi kabul edilmektedir.
2. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişiklikleri olmuşsa belirtilmelidir.)
3. Şirketin imza sirküleri fotokopisi
4. Güncel tarihli vergi levhası fotokopisi
5. SGK İşe Giriş Bildirgesi
6. SGK Hizmet Dökümü
7. Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordroları
8. Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi (Evli olanlar için)
9. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Eşiniz ve çocuğunuzda sizinle birlikte seyahat edecekse gereklidir.)
10. Banka hesap cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı ve en az 25.000 TL bakiyesi bulunmalıdır. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup banka imza sirküleride eklenmelidir.
Kişi Devlet Dairesi çalışanı ise;
1. Mesleğinizle ilgili (yaptığınız görevi de içeren) çalışma belgesi
2. Bağlı bulunduğunuz kurumdan ıslak imzalı alınmış görev/izin yazısı
3. Görev kimlik kartı
4. Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi (Evli olanlar için)
5. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Eşiniz ve çocuğunuzda sizinle birlikte seyahat edecekse gereklidir.)
6. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı ve en az 25.000 TL bakiyesi bulunmalıdır. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup banka imza sirküleri de eklenmelidir
Kişi Emekli ise;
1. Emekliliğinizi gösteren belge
a. Emeklilik kartı ve emekli olduğunuz kurumdan alınmış emekliliği gösterir yazı
b. Emeklilik maaşınızın yattığı bankadan alınmış son 3 aylık döküm (belgelerin herhangi biri ve aslı sunulmalıdır)
2. Evlilik Cüzdanı Aslı ve fotokopisi (Evli olanlar için)
3. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Eşiniz ve çocuğunuzda sizinle birlikte seyahat edecekse gereklidir.)
4. Banka hesap cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalım ve en az 25.000 TL bakiyesi bulunmalıdır. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup banka imza sirküleri eklenmelidir
Kişi Ev Hanımı ise;
1. Masrafları karşılayan kişinin maddi durum ve gelir evrakları.
a. Banka hesap cüzdanı veya hesap dökümü.
b. Emekli ise emeklilik evrakları
c. SSK'lı çalışan ise gelir belgeleri
d. Şirket sahibi ise şirket evrakları
e. Devlet memuru ise çalıştığı kurumdan gelir belgeleri
f. Varsa tapu fotokopisi, araç ruhsat fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi
2. Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi (Evli olanlar için)
3. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Eşiniz ve çocuğunuzda sizinle birlikte seyahat edecekse gereklidir.)
4. Banka hesap cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı. Minimum 25.000 TL bakiyesi bulunmalı. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.
c. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı
d. Dökümlere bankanın imza sirküleri de eklenmelidir.
Kişi Öğrenci ise;
1. Vize başvurusunda bulunan kişi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 6 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatnamenin aslı
2. Okuldan alınmış asıl öğrenci belgesi
3. Masrafları karşılayan kişinin maddi durum ve gelir evrakları.
a. Banka hesap cüzdanı veya hesap dökümü
b. Emekli ise emeklilik evrakları
c. SSK'lı çalışan ise gelir belgeleri
d. Şirket sahibi ise şirket evrakları
e. Devlet memuru ise çalıştığı kurumdan gelir belgeleri
f. Varsa tapu fotokopisi, araç ruhsat fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi
4. Masraflarını karşılayan kişi anne ve baba ise evli olanlardan evlilik cüzdanı fotokopisi
5. Okuldan alınmış orijinal öğrenci belgesi (yeni mezunsa ve çalışmıyorsa diplomanın fotokopisi)
Vize ile ilgili tüm konularda danışmanlık veren yetkili bir kurum olan Vize Merkezi aracılığıyla Polonya turistik vizesi kolaylıkla alınabilmektedir. Polonya vize başvurusu yapmaya karar vererek Vize Merkezi yetkili danışmanımızla iletişime geçtiğiniz andan itibaren yerine getirmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.
Vize başvurusu yaparken öncelikle vize türüne karar verilmelidir. Vize Merkezi Polonya vize danışmanımız, yapacağınız görüşmede kişisel/mesleki bilgileriniz, seyahat amacınız ve tarihleriniz gibi bilgiler ışığında bu adımla ilgili size yardımcı olmaktadır.
Vize türünüze karar verdikten sonra, bu vize türü için hazırlamanız gereken zorunlu evrakların listesi sizinle mail ve kısa mesaj yoluyla paylaşılmaktadır. Listeyi aldıktan sonra tüm zorunlu evrakları tam ve doğru olacak şekilde hazırlayıp dosya haline getirmeniz gerekmektedir. Bu noktada, belgelerde vereceğiniz bilgilerin güncel ve birbiriyle tutarlı olması çok önemlidir.
Tüm evrakları hazırladıktan sonra dosyayı Vize Merkezi Polonya vize uzmanımıza şahsen ya da kargo yoluyla iletmeniz gerekmektedir. Kargo kullanacaksanız kargo takip numaranızı bir yere not etmenizi öneririz. Evraklarınız tarafımıza ulaştıktan sonra bilgilendirilirsiniz. Evraklarınız uzmanlarımızca kontrol edildikten sonra herhangi bir eksik olması durumunda yine bilgilendirilerek, eksik/hatalı evrakları yeniden temin etmeniz ve göndermeniz istenir. Evraklarınızda herhangi bir eksiklik yoksa uzmanımız tarafından vize randevunuz alınmak üzere onayınız istenir.
Daha önce yetkili vize başvuru merkezlerine gelerek parmak izi bilgilerini vermemiş olan başvuru sahiplerinin bu bilgiyi vermesi gerekmektedir. Son 5 yıl içerisinde bu bilgiyi ibraz etmediyseniz vize uzmanımız sizin için başvuru merkezinden randevu alır. Belirtilen randevu günü ve saatinde merkezde bulunarak yine bir uzmanımız eşliğinde parmak izi bilginizi vermeniz gerekmektedir.
Parmak izi işleminden sonra vize sonuçlanması beklenir. Vize Merkezi bu aşamada da takipçi olmaktadır. Vize kararları tamamen konsolosluklar tarafından alınır ve Vize Merkezi bu kararda yetkili değildir. Vize Merkezi aracılığıyla Polonya turistik vizesi başvurularında vize sonuçlanma süresi ortalama 7-15 iş günü olmaktadır. Vizeniz sonuçlandığında pasaportunuzu Vize Merkezi şubelerimizden şahsen gelerek alabilir ya da kargo yoluyla size ulaşmasını talep edebilirsiniz.
Polonya turistik vize evrakları seyahatiniz turistik amaçlı ise hazırlamanız gereken evraklardır. İş amaçlı veya özel ziyaret amaçlı gidiyorsanız, konaklayacağınız yer bir yakınınızın yanıysa, etkinliğe katılım amaçlı gibi farklı sebeplerle seyahat ediyorsanız başvuru yapacağınız vize türü turistik vize kapsamında olmaz.
Polonya turistik vize evraklarının eksiksiz sunulması gerektiği gibi başvuru sırasında veya evrak tesliminden sonra ek evrak talebi olabilir. Ek evrak talepleri Polonya Konsolosluğu tarafından belirtilir.
Polonya turistik vize başvurunu seyahatinize en fazla 3 ay en az 15 gün kala yapabilirsiniz ancak vize çıkış süresi ortalama 15 iş günü olduğu için seyahat tarihinize uygun bir tarihte vize başvuru işlemlerinizi tamamlamanız gerekir. Seyahate 15 günden az zaman kaldığı durumlarda, vize çıkışı seyahat tarihinize yetişmeyeceğini, Konsolosluğun ve ve vize merkezinin bu konuda sorumlu olmadığını unutmayınız.
18 yaşından küçüklerin başvurularında ebeveynlerin her ikisi tarafından imzalanan, noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların vize işlemleri daha uzun sürede sonuçlanabilmektedir.
8 sorudan en popüler 8 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Merhabalar, Kızım Polonya’ya yaklaşık 12 sene önce evlenerek gitti ben kızımın vasıtası ile Polonya’dan ev aldım turistik vize nasıl alırım? Uzun süreli bir vize almak için ne gibi belgeler sunmam gerekir? Ben emekliyim ve eşim ile başvuruda bulunacağız eşimde emekli ne gibi belgeler sunmalıyız? Ayrıca kızımdan davet gelecek ve bu davet ile beraber oradan aldığım tapuyu göstermem bana yarar sağlar mı? Ben gittiğimde evimde kalacağım nasıl bir yol izlemem gerekir? Bilgi rica ediyorum, evraklarımı tarafınıza ulaştıracağım iyi çalışmalar.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Polonya’ya araçla seyahat etmek istiyorum. Araç ile Polonya turistik seyahat vizesi başvurularında vize başvurumu Polonya’dan yapmam gerektiğini biliyorum. Başvurum için araçla seyahatimi belgelemek için hangi belgeleri sunmam gerekiyor? Ayrıca başvurum esnasında benim başvuruda bulunmam gerekecek mi? Ben Polonya’da 4 gün kalıp oradan Almanya’ya geçeğim 2 günde Almanya’da kaldıktan sonra Türkiye’ye döneceğim. Başvurumu gene de Polonya’dan mı yapmam gerekiyor? Bilgi rica ediyorum, kolay gelsin.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Polonya’ya arkadaşımı görmek hem de turistik amaçlı seyahat etmek istiyorum. Arkadaşım orada öğrenci ve davet yollayamıyor zaten evin de müsait olmadığı için otelde kalacağım. Ben öğrenciyim sponsorum babam olacak babam emekli başvuruda ne gibi belgeler hazırlamam gerekiyor? Ayrıca Polonya turistik vize harcı nereye yatırılır? Başvuru esnasında mı yoksa banka havalesi ile yatırmam gerekiyor? Bu konuda bilgi rica ediyorum, kolay gelsin güzel çalışmalar.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Polonya’ya turistik bir seyahatim söz konusu fakat Polonya turistik vize dilekçesi nasıl yazılır hakkında herhangi bir fikrim yok başvuru esnasında bu dilekçe zorunlu mudur? Başvuruda sunmam gereken bu dilekçeye ne gibi bilgiler yazmam gerekiyor? Ben çalışanım ve şirketten bu dilekçeye ne yazmaları gerektiğini soruyorlar bu konuda bilgi rica edebilir miyim? Son olarak danışmanlık ücretiniz nedir işlemlerimi sizle yapma durumumda ek size ödeyeceğim ücret ne olacak? Kolay gelsin, güzel çalışmalar dilerim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleSelamlar, Polonya’ya turistik bir seyahatim olacak. Acil Polonya turistik vize nasıl alabilirim? Benim seyahatim acil sebebi ise Polonya’da bir iş görüşmem olacak ve kabul edilirse oradan çalışma iznine başvuru yapılacak ve bende Türkiye’de oturum iznine başvuru yapacağım. Ama bunun öncesi benim iş görüşmesi için Polonya’ya gitmem gerekiyor. Sizden gerekli evraklar ve işlem süresi hakkında bilgi rica ediyorum. Cevabınız için teşekkür ederim, güzel çalışmalar.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Ben Türkiye’de web tasarım uzmanı olarak 3 firmada aktif olarak çalışıyorum. Fakat Freelancer çalışıyorum SGK yok Polonya turistik vize alabilir miyim? Çalıştığım bir firma kurumsal olma sebebi ile aramda 1 yıllık iş sözleşmesi bulunuyor. Bu iş sözleşmesi noter onaylı ve bu sözleşme vize başvurumda işe yarar mı? İş sözleşmesi ile birlikte hangi belgeleri sunmam gerekir? Bana bilgi verir misiniz? Güzel çalışmalar dilerim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleSelamlar, Polonya’ya 10 günlük ablamı ziyaret amaçlı seyahat planım var. Polonya turistik vize için banka hesabında ne kadar para olmalı? Benim şuan hesabımda 10 bin tl var yeterli olur mu? Herhangi bir bakiye sınırı bulunuyor mu? İnternette çok fazla bilgi var bazıları çok bakiye gösterdiği için ret bazıları az bakiyeli olduğu için ret yediğini anlatmış bloklarda çok kararsız kaldım. Bana bilgi verir misiniz bu konuda ne kadar bakiye göstermem gerekiyor? Bilgi rica ediyorum, Kolay gelsin.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, Ekim 2020 tarihinde oğlumuzun okulu ile birlikte Varşova’da okullar arası düzenlenecek bilgi yarışmasına katılımı olacağından anne ve babası olarak yanında olmak istiyoruz. Benim kendi adıma kayıtlı işyerim var annesi ise ev hanımı. Polonya turist vizesi başvurumuzda yardımcı olabilir misiniz?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.