Vatandaşlık

Kiribati Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Kiribati vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Kiribati vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Kiribati vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Kiribati vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Kiribati Vatandaşlığı

Kiribati vatandaşlık şartları ve düzenlemesi konusunda bir takım bilmeniz gerekli hususlar bulunmaktadır. Vatandaşlık için başvuru yapmadan önce vatandaşlık için gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınızı incelemelisiniz. Uygun çıkmanız durumunda gerekli evrak ve ispatları yaparak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Bu şartlar değişiklik gösterir ve bu aynı zamanda vatandaşlık başvuru sürelerini de etkiler. Kiribati’de yabancı bireylerden doğma bir çocuk vatandaşlık hakkı alamaz. Eğer ülke içerisinde doğmuş bir çocuğun ailesi bulunamazsa o zaman söz konusu birey vatandaşlık hakkı alır. Eğer Kiribati vatandaşı bir babadan doğan bir çocuk başvuru yaparsa kesin olarak vatandaşlık alır. Çifte vatandaşlık şartı bilinmemektedir. Evlilik durumunda vatandaşlık hakkı tanınabilir. 1979 yılından önce Kiribati’de doğmuş ve yasal babası bir Kiribati vatandaşı olan bir birey vatandaşlık hakkı alır.

Burada en önemli mesele sunduğunuz belgelerinizin orijinal olmasıdır. Orijinal olmayan belgeler işleme alınmamaktadır. Ayrıca ülke içerisinde bıraktığınız izlenim de çok önemlidir. Eğer 7 yıldan uzun bir süredir ülkede iseniz vatandaşlık hakkı alabilirsiniz.

Gerekli belge ve şartları aşağıdaki gibi sıraladık:

  1. Pasaport
  2. En az 4 adet biyometrik fotoğraf
  3. Doğum belgeleri, kimlik fotokopileri
  4. Maaş bilgisi (banka hesap dökümleri, aylık maaş ve diğer gelir kaynakları, adınıza düzenlenmiş mal ve mülklerin liste ve belgeleri)
  5. Polis raporları
  6. İngilizce bilgisi
  7. Daha önce vatandaşı olduğunuz ülkedeki bilgileriniz (okul, diploma, meslek, gelir vs. durumu)
  8. Bir Kiribati vatandaşı ile evli iseniz evlilik cüzdanı
  9. Kiribati’de daha önce aldığınız oturum izni evrakları
  10. Başvuru sahibinin kendisi başvuru yapmalıdır
  11. Aranan diğer şartlar ise şu şekildedir:
  12. Aklı başında olmak
  13. Kendi başınıza ekonomik yeterliliğiniz
  14. Düzgün karakterli olmak
  15. Başvuru şahsen yapılmalıdır.
  16. Başvuru sırasında ülkede bulunulmalıdır.
  17. Hangi türden vatandaşlık başvurusu yapılacağı belirtilmelidir (doğum yoluyla, evlilik, para ile alınan vatandaşlık, uluslaşma türü vs.)
  18. Evlilik yoluyla olan başvurularda evlilik belgeleri
  19. Sağlık raporları
  20. Yatırım ispatları (yatırım üzerinden başvuru yapılacaksa)
  21. Kiribati kimlik kartı ve fotokopisi

Kiribati vatandaşlığına dair bilmek istediğiniz başka bir durum olursa Vize Merkezi şubelerimizi arayabilir ya da İstanbul’da yaşıyorsanız bizi ziyaret edebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 66
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 66
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 66
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2163
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5220
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com