Romanya Schengen Vize başvurularınızda durumunuza uygun en güncel evrak listesini size en yakın Romanya Vize Merkezi’ni arayarak isteyin. Temsilcilerimiz ihtiyacınız olan evrak listesi ve vize ücreti hakkındaki teklifi e-posta yoluyla sizlere gönderecektir.

Romanya’ya kısa süreli seyahatler için vize müracaatları, konsolosluk vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve akredite turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul edilmektedir. Romanya vizesi için süratle vize müracaatı yapmanızı gerektiren acil durumlar için Vize Merkezi temsilcileri ile irtibata geçin!

Vize Merkezi, Romanya vizesi işlemlerinde uzman kadrosuyla profesyonel danışmanlık hizmeti verir. Romanya Vize Merkezi, Romanya vizesi başvuru sürecini profesyonel bir yaklaşımla ele alarak ihtiyacınız olan vizeyi almanızda size yardımcı olur. Vize Merkezi’nin Romanya vizesi işlemleri departmanı, deneyimli kadrosu ile vize başvuru dosyanızı sonuca odaklı şekilde hazırlamanız için size danışmanlık eder. Romanya Konsolosluğu, Romanya vizesinin sonucu hakkında karar verme yetkisine sahip olan tek yetkili kurumdur. Romanya Konsolosluğu tarafından belirtilen Romanya vize evrak listesine ve Romanya vizesi hakkında en güncel bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz. Romanya vizesi başvurusuna dair tüm sorularınıza cevap alabileceğiniz en doğru adres, vize danışmanlığında uzman bir kadroya sahip olan Vize Merkezidir.

Romanya Vizesi

Vize Merkezi, Romanya Vize Departmanı Romanya vizesi başvurularında uzman kadrosuyla vize alma sürecinizde size destek sunar. Vize Merkezi Romanya vize işlemlerinde başvuru dosyanızı sonuca odaklı olarak hazırlayarak ihtiyacınız olan vizeyi kolayca almanıza yardımcı olur. Romanya Schengen vizesi için gereken güncel evrakları talep etmek için vakit kaybetmeden Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçin. Güncel evraklar e-mail yoluyla size gönderilecektir. Romanya vizesi için gereken başvuru evraklarını tarafımıza şahsen bırakabileceğiniz gibi zamandan kazanmak için kargo ve kurye ile de ulaştırabilirsiniz. Bununla birlikte profesyonel vize danışmanlık hizmeti veren Vize Merkezi Romanya vizesinin sonucuna dair karar verme yetkisi olan bir kurum değildir. Romanya Konsolosluğu veya Romanya Büyükelçiliği, vizeye onay veya ret verme yetkisi olan tek kurumdur.

Romanya Schengen vizesi C tipi vize olup kısa süreli seyahatler için geçerlidir. Buna göre 6 aylık süre zarfında kesintisiz veya diğer Schengen ülkelerine yapılan seyahatlerde 90 günü aşmayacak şekilde Romanya ve Schengen bölgesinde dolaşım hakkı vermektedir. Romanya vizesi C tipi vizesi tek girişli veya çok girişli olabilir. Çoklu giriş vizeleri Romanya’ya ilk girişten sonra dikkate alınmaktadır.

Romanya uzun süreli oturum vizesinin süresi 90 gündür. Romanya oturum vizesi almak için Romanya’daki Göçmen Bürosuna müracaat edilmektedir. Romanya oturum vizesini uzatma işlemi de yine aynı kurumda gerçekleştirilir. Geçici oturum izni ancak başvuru sahibinin kendisi tarafından Romanya’da yapılır. Oturum izni uzatma işlemi mevcut durumdaki oturum izninin süresi bitmeden yapılmalıdır bu nedenle oturum izni süresi bitmeden 30 gün önceden uzatma başvurusunu yapılmış olması gerekir.

Romanya vizesi başvuru işlemleri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Umuma Mahsus pasaport sahiplerinin Romanya’ya yapacakları turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, transit, eğitim ve araştırma, resmi ziyaret amaçlı kısa süreli seyahatler için Romanya vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Romanya Schengen vizesi 180 gün içinde 90 güne kadar Romanya ve Schengen bölgesindeki diğer ülkelerde seyahat etmenize olanak sağlayan bir vizedir. T.C. Diplomatik pasaport, Hizmet pasaportu ve Özel Pasaport sahipleri kısa sürekli Schengen vizesinden muaf tutulmaktadır. Bu pasaportlara sahip kişiler Romanya’ya girişlerinden itibaren 90 gün boyunca Romanya ve Schengen bölgesinde seyahat edebilirler. Romanya Schengen vizesi sahipleri vize başvurularında uygun görülen tarih aralığında Schengen bölgesinde ve Romanya’da bulunabilirler.

 Avrupa Birliği üye ülkelerinden veya Schengen ülkelerinden birinden oturum izni olan Türkiye Cumhuriyet vatandaşları 5 günü geçmemek koşulu ile oturum teskeresinin geçerli süresini aşmadan Romanya’dan transit geçiş yapabilirler. Aynı kural İsviçre ve Liechtenstein oturum iznine sahip T.C. vatandaşları için de geçerlidir.

Romanya vize başvuruları Romanya’nın diplomatik misyonları, Romanya Konsolosluğu ve Romanya Büyükelçiliği tarafından kabul edilmektedir. T.C. vatandaşları ikamet ettikleri bölgenin görev alanı dahilindeki Romanya vize başvusu evraklarını Romanya dış temsilciliğine teslim ederler. Ayrıca online olarak da vize başvurusu yapılabilmektedir. Romanya vize işlemlerinin takibi Vize Merkezinin görev sahası içindedir. Evraklarınız ikamet ettiğiniz bölgeye göre güvenli şekilde Romanya İstanbul Başkonsolosluğuna, Romanya Ankara Büyükelçiliğine veya Romanya İzmir Başkonsolosluğuna teslim edilir. Vize Merkezi İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa’daki şubeleriyle Schengen vize işlemlerinizi vize prosedürlerine uygun şekilde gerçekleştirmeyi kendisine görev edinmiştir.

Romanya vizesi alınması ülkeye girişin garantisini vermez. Romanya Sınır Hudut Gümrük Emniyet Müdürlüğü temsilcileri Romanya vize başvuru sahibinin Schengen vize prosedürlerine dair kriterlere uygun davranmalarını talep etmektedirler. Bu şartlara uygun olmayan bir durum belirlendiğinde Romanya vizesi alınmış olsa bile ülkeye girişte ret verilebilmektedir.

Romanya vizesi için gereken evraklar

 Romanya’ya seyahat edecek T.C. vatandaşlarının vizeye tabi pasaportu bulunanlar Romanya vizesi için gereken evrakları hazırlamalıdırlar. Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş Schengen vize başvuru formunun doldurulması Romanya vizesi başvurusunun ilk adımıdır. Bu formda beyan edilecek bilgilerdeki yanlışlık ve diğer vize evraklarıyla olan tutarsızlık Romanya vizesinin reddiyle sonuçlanır. Romanya vizesinde kullanılacak olan pasaportun 10 yıldan eski ve yıpranmış olmaması önem taşır. Pasaportta ayrıca Romanya Schengen vize etiketinin yapıştırılabileceği en az 2 boş sayfa olması gerekir. Romanya vize talep dilekçesinde seyahatin amacı, seyahate çıkış ve dönüş tarihleri, masrafların kim tarafından karşılanacağı bilgilerinin yer alması gerekmektedir. Seyahate çıkış amacının geçerli bir sebebi olmalıdır. Seyahat sonunda ülkeye geri dönüşün garantisi niteliğindeki banka hesap dökümleri, tapu, kira sözleşmesi gibi belgelerin Romanya vize başvuru evrakları arasında olması gerekir. Romanya aile ve arkadaş ziyareti ile ilgili önemli bir husus davetiyedir. Romanya Aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurularındaki önemli evrakların başında davetiye gelmektedir. Romanya vizesi için gereken davetiye belediyeden onaylı ve orijinal olmalıdır. Davetiyeyi gönderen kişinin pasaport ve kimlik bilgilerinin fotokopisiyle birlikte ibraz edilmelidir. Davetiyeyi gönderen kişi Romanya vatandaşı değil ise oturum izni belgelerinin fotokopilerinin de gönderilerek Romanya Konsolosluğuna ibraz edilmesi gerekecektir. Romanya vizesinin çıkış süresi 5 ila 10 iş günüdür ve bu süre Romanya Konsolosluğu ve Büyükelçiliğinin kapalı olduğu günleri içermez.

 

daha fazla göster

İletişim
İstanbul
Tel: +90 (212) 970 02 78
avrupa2@vizemerkezi.com
Diğer BilgilerAcil : 0532 476 25 16
Ankara
+90 (312) 970 02 78
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 02 78
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2376
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5319
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com

Romanya ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
G. ERKALKAN 04/10/16, 00:16
Daha önce göçmen olarak Tr ye yerleşmiş kişilerin vatandaşlık hakkı konusunda bilgi almak istemiştim.Babam 1927 Romanya doğumlu TC nufus kagıdında dogum yerı olarak romanya yazıyordu.Babam 1987 yılında vefat ettı.Muhtemeldırkı deliorman dan gelmişlerdi.Ancak malumunuzdurkı deliorman daha sonra BG topraklarına dahıl oldu sanırım emın olmamakla bırlıkte.Anneannem dedem dayım BG Şumnu doğumlu annem 1939 TR dogumlu 1997 yılında vefat etti.Ögrenmek ıstedıgım benım oturma izni alabilmem yada vatandaşlık alabılme hakkım varmıdır.Var ise ne gibi bir yol ızlemem gereklı ve prosedurlerı nelerdır.Bilgi verebilirseniz memnun olurum.TR den Vize Merkezine ve okurlarına saygı sevgı selamlar kolay gelsın...
Cevabı Görüntüle
D. Miçooğulları 26/07/16, 13:44
Sayın Romanya vize merkezi. Romanya'ya aile ziyaretine gideceğiz, aile olarak tek bir dosyada tüm belge ve evrakları toplasak vize işlemleri için yeterli olur mu? Teşekkürler.