Portekiz Vizesi başvurularınızda durumunuza uygun en güncel evrak listesini size en yakın Portekiz Vize Merkezi’ni arayarak isteyin. Temsilcilerimiz ihtiyacınız olan evrak listesi ve vize ücreti hakkındaki teklifi e-posta yoluyla sizlere gönderecektir.

Portekiz Vizesi

Portekiz Vize Başvurusu

15 Mart 2011 Portekiz Büyükelçiliği ve Macaristan Büyükelçiliği arasında imzalanan anlaşmaya göre Macaristan Ankara Büyükelçiliği, Portekiz vize başvurularını kabul etmek ve Portekiz vize işlemlerini gerçekleştirmek üzere yetkili duruma getirilmiştir. Bu anlaşma İstanbul ve çevresinden yapılacak Portekiz vize başvurularını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Ankara’dan yapılacak Portekiz vize işlemi başvurularını Portekiz Büyükelçiliği değerlendirmektedir. Bununla birlikte Portekiz vizesi için gereken belgeler diğer Schengen vize başvurularında olduğu gibi vize başvuru merkezlerine teslim edilmektedir. Ancak Portekiz vizesinin sonucu hakkında tek karar yetkisi Portekiz Büyükelçiliği ve Macaristan Konsolosluğunun inisiyatifindedir. Vize Merkezi, Portekiz Schengen vize işlemlerinin takibinde yetkin bir kurum olarak, vize başvuru sürecinizin sağlık bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Bununla birlikte Vize Merkezi ve vize başvuru merkezleri vize sonucuna karar veren kurumlar değillerdir.

14 Temmuz 2010’da Portekiz Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan Vize Muafiyeti anlaşmasına göre T.C. Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Pasaport Hamilleri Portekiz vize işlemlerinden muaf tutularak Portekiz’e girişlerde bu pasaport sahiplerinden vize talep edilmeyeceği duyurulmuştur. Ancak Umuma Mahsus (Bordor) pasaport sahiplerinin Portekiz’e yapacakları 90 günden daha kısa süreli seyahatler için Portekiz Schengen vize talebinde bulunmaları gerekmektedir.

Portekiz Büyükelçiliği ve Macaristan Büyükelçiliği arasında yapılan anlaşmaya göre İstanbul ve çevre illerden yapılacak Portekiz vize başvuruları Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından kabul edilmekte, Portekiz vize başvurusu için gereken evraklar Macaristan Başkonsolosluğuna veya Macaristan Büyükelçiliğine teslim edilebilmektedir. Ancak Portekiz vizesi için gerekli belgelerin Türkçe-İngilizce çevirilerinin yapılıp, başvuru evraklarının tercümelerinin Macaristan Konsolosluğuna yapılacak Portekiz vize başvurularında başvuru evraklarına eklenmesi koşulu vardır.

Portekiz vizesi evrakları


Portekiz vizesi başvurusunda bulunacak vizeye tabi T.C. vatandaşlarının 90 günden kısa süreli seyahatler için Portekiz vize evraklarını hazırlamaları ve vize taleplerinde Schengen vize başvuru formunu doldurmaları zorunludur. Portekiz Schengen vize başvuru formu okunaklı bir şekilde doldurulmalı ve Portekiz vize talebinde bulunan kişinin imzasını taşımalıdır. Portekiz vize başvuruları için 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Schengen vize başvuru formunda yer alacak fotoğrafın kişinin güncel halini yansıtması gerekmektedir.  Portekiz’e bir konferansa veya toplantıya katılım daveti üzerine gidiyorsanız, davet eden kurumdan yetkili imzasını ve kaşesini veya kurumun damgasını taşıyan davetiye almanız gerekmektedir. Davetiyenin orijinal olması şart değildir yani fotokopi versiyonu kabul edilebilmektedir ancak davetiyede mutlaka surette katılım yapılacak organizasyona dair yer ve zaman bilgisinin, etkinliğin hangi tarihler arasında gerçekleştirileceğinin bildirilmesi gerekmektedir. Portekiz aile ve arkadaş ziyareti için gereken davetiyenin, davet eden kişinin ikamet ettiği belediyeden onaylı olması gerekmektedir. Ayrıca davet eden kişinin kimlik, pasaport ve oturum izni belgelerinin başvuru için hazırlanması gerekmektedir.

Portekiz vizesi için gerekli evraklar hazırlanırken çalışanların, iş yerlerinden iş yerine ait belgeleri ve aynı zamanda çalıştıkları kurumdan izin yazısı almaları gerekmektedir. Çalışanlar ve şirket sahipleri çalıştıkları veya sahibi oldukları kuruma dair vergi levhası, kurumun imza sirküleri, faaliyet belgesi, resmi sicil gazete fotokopileri gibi evrakların sunulması gerekmektedir. Çalışanların son 3 aylık SGK dökümleri ve maaş bordrolarının Portekiz vize evraklarının arasında olması gerekmektedir.

Portekiz vizesi için gereken evraklardan biri olan banka hesap dökümleri Portekiz’de kalacağınız süre boyunca kendinizi finanse edebilecek miktarda olmalıdır. Benzer şekilde seyahat masrafları birinci dereceden yakınları tarafından karşılanacak olan kişilerin sponsorlarının da Portekiz vize talebinde bulunan kişinin oradaki masraflarını karşılayacak güçte olması beklenmektedir. Portekiz’e eğitim amaçlı giden öğrenciler Portekiz vize evraklarını hazırlarken güncel tarihli öğrenci belgesini sunmalıdırlar. Bununla birlikte öğrencilere sponsor olacak kişilerin sponsorluk yazısı ile birlikte mesleki durumlarına uygun evrakları hazırlamaları gerekmektedir. Buradaki önemli kriter Portekiz seyahat masraflarının her halükarda karşılanacağını taahhüt eden banka hesap dökümlerinin Konsolosluk ve Büyükelçilik tarafından belirlenen finansal miktarda olması gerektiğidir.

Portekiz seyahatinizden önce yaptıracağınız seyahat sağlık sigortası en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır ve Portekiz vizesi evraklarına eklenmelidir. Bütün Schengen bölgesinde geçerli olacak olan seyahat sağlık sigortası seyahat tarihinizden bir gün önce ve seyahatin son tarihinden bir gün sonrayı kapsayacak şekilde düzenlenmelidir.

Portekiz vizesi için gereken bütün bu evrakların yanında kimlik fotokopinizin ve pasaportunuz güncel olmalıdır ve bilgiler tutarlılık arzetmelidir. 10 yıldan eski yıpranmış pasaportlar işlem görmemektedir.

Portekiz’de birinin yanında konaklayacaksanız, sizi evinde misafir edecek kişinin “Termo de Responsibilidade” formunu doldurması gerekmektedir. Bir davet yazısı niteliğindeki bu formu dolduran kişi formla birlikte son 3 aya ait güncel banka hesap bilgilerinin ve kimlik fotokopisini göndermelidir. Eğer yanında konaklayacağınız kişi Portekiz vatandaşı değilse oturum izni belgesinin fotokopisini size iletmelidir. Davette bulunacak kişinin belgelerinin orijinal olması şart değildir.

Eğer Portekiz seyahatine ailenizle birlikte çıkıyorsanız her aile bireyi için ayrı ayrı form doldurulması zorunludur. 18 yaşından küçüklerin ebeveynlerinin imzasını taşıyan noter onaylı muvafakatnameyi sunmaları gerekmektedir.

Portekiz Büyükelçiliği ve Macaristan Konsolosluğu gerekli gördüğü koşullardan ek evrak talep etme hakkını saklı tutar.

Portekiz vizesi için gereken evrak listesine Vize Merkezi Portekiz sayfamızda seyahat amacınıza uygun vize türlerinden ulaşabilmekle birlikte, güncel evrak listesini talep etmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Yukarıda bahsi geçen Portekiz vizesi için gereken evraklar İngilizce tercümeleri ile birlikte sunulmalıdır. Tercüme masrafları Portekiz vize başvuru sahibine aittir ayrıca Portekiz acil vize başvurularında vize danışmanlığı alındığı durumlarda ödenecek olan ek masraflar yine başvuru sahibine aittir.

Portekiz Vizesi Randevu

Portekiz vize randevusu, Portekiz Konsolosluğu ve Büyükelçiliğinin akredite ettiği vize başvuru merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren diğer Schengen ülkeleriyle birlikte biyometrik bilgi sistemine geçen Portekiz vize başvurularında biyometrik parmak izi talep etmektedir. Portekiz vize randevusu Vize Merkezinin çalışma alanlarından biridir. Portekiz vizesi için gerekli evrakları tarafımıza gönderdikten sonra randevu tarihi tarafınıza bildirilmektedir. Biyometrik verinizin yani parmak izinizin alındığı bu işlem sırasında temsilcimiz size refakate edecektir. Portekiz vize işlemlerinde verdiğiniz bu parmak izi verisi 5 yıl süre ile diğer Schengen vize başvurularınızda da geçerli olacaktır. Ancak Schengen ülkelerinden bazıları kendilerinin aldığı VIS bilgisi dışındaki biyometrik parmak izi verisini tanımadığı için yeniden parmak izi talep edebilmektedir.

Portekiz vizesi kaç günde çıkar?

Portekiz Schengen Vize başvuruları seyahat tarihinizden en az 15 gün önce yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte Portekiz Büyükelçiliği ve Portekiz vize işlemlerinde yetkili kılınan Macaristan Konsolosluğu ek evrak talebinde bulunabilir. Büyükelçilik ve Başkonsolosluğun yoğunluğu ve gerektiği durumlarda ek evrak talepleri gözönünde bulundurularak Portekiz vize başvurusunun en az 15 gün önceden yapılması tavsiye edilmektedir. Portekiz vizesinin ilgili kurumlardan onay alınarak çıkma süresi ortama 7 iş günüdür.

 

 

daha fazla göster

İletişim
İstanbul
Tel : 0212 970 05 79
avrupa@vizemerkezi.com
Diğer BilgilerAcil: 0 532 476 25 16
Ankara
+90 (312) 970 02 77
keni@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 02 77
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2371
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5315
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com

Portekiz ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
i. ekverike 04/04/17, 10:33
Merhaba,
Aile ziyareti için çocuklarımla ve yakın bir dostumuzla birlikte Portekiz'e ablama gitmek istiyoruz. Biz Moldova aynı zamanda Türk vatandaşıyız ancak arkadaşımız Libya uyrukludur. Kendisinin bizimle gelmesi için hangi evraklar ve dilekçeyi ne şekilde yazmamız konusunda yardımlarınızı rica ederiz.
Cevabı Görüntüle
ç. özenç 03/04/17, 13:32
Merhaba
Mayıs ayında 1 haftalık Portekiz ve İspanya gezisi yapacagız.
Emekli 2 bayan arkadaşız. Vize için istenen belgeler nedir? Vize ücreti ne kadar ödeyeceğiz?
ve randevuyu nasıl alacağız?

Cevabı Görüntüle
A. ÇALICI 16/03/17, 16:06
Merhaba, haziran ayı gibi 2 haftalık Portekiz seyahati yapmak istiyorum. Öğrenci olduğum için hesabıma giren düzenli bir para yok bu durumda akrabalarımdan birinin(anneannem) hesabını göstersem olur mu acaba?
Cevabı Görüntüle
B. ÇAĞLIN 18/02/17, 10:12
Portekiz Vize randevusu için nereyi aramalıyım veya hangi siteden giriş yapmalıyım ?
Cevabı Görüntüle
Tülay 29/01/17, 22:08
Aydın'da oturuyorum.Turistik gezi için Portekiz'e gitmek istiyorum.Parmak izi İzmir'de alınabilir mi? Ya da yeni nüfus cüzdanları yeterli midir.(yeni nüfus cüzdanları için parmak izi alınıyor.Bu sebepten parmak izi vize için illaki şart mıdır?