Portekiz Kültürel-Sportif- Konferans Vizesi

Portekiz Kültür Sanat Spor Araştırma Etkinlikleri Vizesi

Portekiz'e Kültüre, sportif ve araştırma amaçlı gidecek olan yolcuların başvurması gereken vize türü Portekiz Kültürel Sportif Araştırma Vizesidir. Portekiz'i ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları ve Türkiye’de en az dönüş tarihi itibari ile 2 ay geçerli yasal oturma izni olan yabancı uyruklu kişilerin, Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Schengen vizesi her 180 günlük dönemlerde en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalma hakkı verir. Pasaportun dönüş tarihi itibari ile en az 90 gün geçerli olması gerekmektedir. T.C. hususi, hizmet ve diplomatik pasaportları 90 güne kadar olan kalışlarda vizeden muaftır.

Portekiz Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Portekiz Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Portekiz vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi +90 212 9700277 numaralı telefondan arayınız.

Portekiz Kültür Sanat Spor Araştırma Etkinlikleri Vizesi Evrakları

  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
  • Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35x45 ebat)
  • Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezinde ödenmektedir. 0-6 yaş arası ücretsizdir.
  • Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak Bileti Rezervasyonu: (Satın alınmış) Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası ).
  • Otel Rezervasyonu: (Satın alınmış) Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir. Diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse lütfen seyahat programını da dosyanıza ekleyiniz .
  • Muvafakatname: Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname. Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
  • Sanat amaçlı Portekiz’e seyahat ediliyor ise: Portekiz’den gönderilmiş, faaliyetleri belirten davetiye. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
  • Spor amaçlı Portekiz’e seyahat ediliyor ise: Portekiz’den davet yazısı ve varsa lisans belgesi. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
  • Eğitim amaçlı Portekiz’e seyahat ediliyor ise: Portekiz’deki davet eden kurumdan gezinin amacı ve süresini belirten yazı. Türkiye’deki okuldan/kurumdan yazı.
  • AB eğitim ve araştırma programları / projeleri: Portekiz’deki üniversite veya araştırma biriminden orijinal davetiye. Türk Ulusal Ajans veya TÜBİTAK tarafın dan yazılmış.
  • AB programlarından burs/destek alındığına dair yazı. Türkiye’deki eğitim kurumundan yazı.
  • Grup halinde gitmek isteyenler: Portekiz’deki federasyondan davet yazısı ve Türkiye’deki federasyondan açıklayıcı yazı.

Başvuru sahibi çalışan ise:

  • İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
  • Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır.
  • İş yeri sahibi ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı ve imza sirküleri.

Kamu personeli ise:

  • Çalıştığınız kurumdan yazı.

Çiftçi ise :

  • Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge.

Emekli ise:

  • Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.

Öğrenci ise:

  • Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı.

Çalışmayan kişilerden: Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.

  • Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni

 

 

 

 

 

 

Yükleniyor...
Telefon
x