Portekiz Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Portekiz Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi

Portekiz'e aile veya yakın akraba, arkadaş ziyareti amaçlı seyahat edecek olan yolcuların Portekiz Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi'ne başvurmaları gerekmektedir. Portekiz'i ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları ve Türkiye’de en az dönüş tarihi itibari ile 2 ay geçerli yasal oturma izni olan yabancı uyruklu kişilerin, Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Schengen vizesi her 180 günlük dönemlerde en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalma hakkı verir. Pasaportun dönüş tarihi itibari ile en az 90 gün geçerli olması gerekmektedir. T.C. hususi, hizmet ve diplomatik pasaportları 90 güne kadar olan kalışlarda vizeden muaftır.

Portekiz Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi belgeleri koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Portekiz Vizesi 2019 güncel evrak listesini isteyiniz. Portekiz aile ve arkadaş ziyareti vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen Vize Merkezi temsilcilerimizi arayın. 

Portekiz Aile Ziyareti Vizesi Evrak Listesi

  • Vize Başvuru Formu için tıklayınız. 
  • Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı)
  • Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  • Pasaport fotokopisi (Daha önceki seyahatlerin fotokopileri)
  • Davet eden kişinin pasaport fotokopisi
  • 2 adet Biyometrik Fotoğraf (Güncel, 35x45 mm ölçülerinde, beyaz fon arkalı)
  • Davet mektubu orijinal olmalı ve davet eden kişi tarafından yollanmalıdır.
  • Başvuru sahibinin işvereninden alınan izin mektubuna, izinli olduğuna dair izin yazısı ve ziyaret sonrası çalışmaya devam edeceği bilgileri eklenmelidir.
  • Güncel Tarihli Şirket Evrakları (Oda Sicil Kaydı, Orijinal Faaliyeti Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri)
  • SGK İşe giriş bildirgesi ve Hizmet dökümü
  • Banka Hesap Özeti (Son 3 aylık banka hesap hareketliliğini içeren, en az 4000 TL bakiyesi olan kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
  • Eğer başvuru sahibi nişanlısını, erkek veya kız arkadaşını ziyaret etmek istiyorsa birlikte çekilmiş bir fotoğrafları
  • Aile ve akrabalık bağlarını kanıtlayıcı belge.
  • Kimlik fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

 

 

Yükleniyor...
Telefon
x