• Türkiye Turistik Vizesi İçin Gerekli Belgeler
    W.T, 28 Oca 2021, 08:13

    Merhaba ben Türkiye turistik vizesi için gerekli belgeler nelerdir onu öğrenmek istiyorum. Hindistan vatandaşıyım. Türkiye’ye gelmek istiyorum. Ön koşulları sağlamadığım için Türk konsolosluğuna başvuracağım. Başvururken hangi belgeleri vermeliyim? Konu hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye Turistik Vize Süresi
    S.A., 28 Oca 2021, 07:57

    Merhaba Türkiye turistik vize süresi ve başvurusu hakkında bilgi almak istiyordum. Avusturalya vatandaşı kız arkadaşım var. Hayalimiz Türkiye’yi karavan ile gezmek. Kendisi için vize almak istiyoruz. Konu hakkında bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. Kolay gelsin.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Montaj Vizesi
    caner, 27 Oca 2021, 19:04

    Merhaba kolay gelsin Montaj Vizesi almak için yazıyorum. Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan bir fabrikadan makine satın aldık. Kurulumu ve montajı bu firma tarafından yapılacak. Fakat kurulum ve montajı yapacak kişi için vize alması gerektiği söylendi. Şimdi biz ona nasıl vize alabiliriz. Montaj vize başvurusu için bize yardımcı olur musunuz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Erasmus İçin Öğrenci Vizesi
    Azad, 27 Oca 2021, 18:55

    İyi çalışmalar Erasmus için öğrenci vizesi almak istiyorum. Ben Azerbaycan vatandaşıyım. Erasmus için Türkiye’ye geleceğim. Bunun için de Türkiye öğrenci vizesi almam gerekiyormuş. Bu konu ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkçe Dil Kursu İçin Öğrenci Vizesi
    M.I., 27 Oca 2021, 18:39

    Türkçe dil kursu için öğrenci vizesi almak istiyorum bana yardımcı olur musunuz? Ben Senegal vatandaşıyım. Burada birkaç Türk arkadaşım vardı. Türkiye hakkında çok şey biliyorum ve gelip orada yaşamak istiyorum. İstanbul hayranıyım. Ama öncesinde Türkçeyi öğrenmem gerektiğini düşünüyorum. İnternetten yaptığım araştırmalarda öğrenci vizesine başvurmam gerektiğini öğrendim. Ama tam olarak nasıl başvuracağımı bilmiyorum. Konu hakkında bana yardımcı olur musunuz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yabancıdan Ev Satın Alarak Türk Vatandaşlığı
    Amir, 27 Oca 2021, 11:52

    Merhaba sayın ilgili benim yabancıdan ev satın alarak Türk vatandaşlığı konusunda sorularım var. 250 bin usd dolar tutarında ev almak üzerinden Türk vatandaşlığı başvurusunda evi satan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gibi bir şart var mı? Veya yabancı kişiden de ev satın alabilirim mi? İşin doğrusu bu satıcı kişi benim uzaktan bir tanıdığım, aramızda herhangi bir şekilde aile bağı ya da akraba bağı yok. Kendisi uzun bir süre önce Türkiye’ye yerleşti ve emlak işi yapmaya başladı ve bu işi yaptığından ötürü ben dairemi kendisinden almak istiyorum. Sonrasında da Türk vatandaşlığı başvurusu yapmak istiyorum, bu konu hakkında beni bilgilendirebilmeniz mümkün mü? Bahsettiğim gibi içinde bulunduğumuz durumda herhangi bir şekilde yasadışı durum bulunmuyor, yalnızca kişi tanıdığım birisi ve Türk değil. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • 5 Yıl Çalışma İzni Türk Vatandaşlığı
    Halil, 27 Oca 2021, 11:44

    Merhaba arkadaşlar ve nasılsınız? Ben Halil. Öncelikle çabanız ve yazılarınız için çok müteşekkirim ve görüyorum ki faydalı tavsiyelerinizden binlerce insan yararlanıyor. Benim de 5 yıl çalışma izni Türk vatandaşlığı konusunda bir sorum var. Ben 5 yıl ve iki aydır Türkiye’de doktora öğrencisiyim, şu an halen öğrenciyim ve bundan sonra da üç yıl sürebilecek araştırmalarımı yapıyorum. Bununla birlikte İki yıldan daha fazla süredir şirket sahibiyim ve şirketimdeki tek yetkili kişi benim. Çalışma iznimi yeni yaptırdım, bu şartlar altında Türk vatandaşlığı başvurusu yapabilir miyim ve dolayısıyla bunun kabul edilme olasılığı nedir? Şimdiden cevabınız için çok teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türk Vatandaşlığı Başvurusu Gün Sayımı
    Remzi, 27 Oca 2021, 11:36

    Merhaba, ben Remzi. Türk vatandaşlığı başvurusu gün sayımı ile ilgili danışmak istiyorum. Ben 2014’te öğrenci olarak Türkiyeye geldim. 2014 yılından itibaren türkiye öğrenci ikametim devam ediyordu. Nisan 2019 tarihinde bir Türk vatandaşı ile evlendim ve öğrenci ikametimi aile ikametine çevirme işlemi gerçekleştirdim. Şimdi 3 senedir aile ikametim var (2019 yılında başladı ve 2022’ye kadar geçerliliği sürüyor). Aynı zamanda 2019 yılında çalışma iznimi de aldım ve şu an 2. senemde devamlı çalışma izin ile ihracat müdürü pozisyonunda çalışmaktayım. Hiç bir zaman kısa dönem turistik ikamet almadım ve 3 aydan daha fazla Türkiye dışında bulunmadım. Bu haliyle; 2014 – 2019 yılları arası = Öğrenci ikameti 2019- 2022 yılları arası = Aile ikameti 2019 – 2021 yılları arası = Çalışma izni mevcut. Şimdi bu durumda ben Türk vatandaşlığına başvuru yapabilir miyim? Çalışma iznimi çıkarmış olmam öğrenciliğimdeki ikametimin vatandaşlık başvurusu gün hesaplamasında sayılmasını sağlayacak mı? Yoksa aynı zamanda evli olduğum için 3 sene bekleyerek aile ikameti üzerinden Türk vatandaşlığı başvurusu yapmam mı daha iyi olur? Yardımlarınızı rica ederim. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığı
    Rami, 26 Oca 2021, 16:13

    Merhabalar kolay gelsin, ben Rami. İstisnai olarak Türk vatandaşlığı konusunda bazı sorularım olacak. Benim durumumdan bahsetmem gerekirse, 5 yıldan beridir ve hatta şimdi de Türkiye’de kalıyorum. Oturmak için ikamet iznim de var elimde ve bu şekilde yaşamaya devam ediyorum. Ayrıca üniversiteden henüz mezunu olmuş durumdayım. Teknoloji sistemleri bölümünü açık öğretim fakültesinden okudum, sertifikamı tasdik de yaptırdım. İstanbul Suriye Başkonsolosluğundan ve yine İstanbul’da Başakşehir’de kaymakamlıktan tasdik oldu. Şimdi ise kalıcı işlemlerim için uğraşacağım. Dilekçemi Ankara’da Göç idaresi Genel Müdürlüğüne bağlı Uluslararası Koruma Dairesi Başkanlığı’na posta PTT olarak gönderebilir miyiz? İstisnai olarak Türk vatandaşlığına başvuru nasıl yapabilirim? Bu konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim, uygun olursa sizinle çalışmak isterim. teşekkürler..

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türk Vatandaşlığına Geri Dönüş
    Nermin, 26 Oca 2021, 14:57

    İyi günler Vize Merkezi.. Türk vatandaşlığına geri dönüş konusunda sorularım var. Benim kızım 6 sene önce izin alarak Türk vatandaşlığından çıktı.. Şimdi kızım halihazırda mavi kartlı ve hollanda vatandaşı.. Bu mavi kart ile Türkiye’de çalışabilir mi..? Yalnız kendisi kamuda çalışmak istiyor, mümkün mü? Eğer tekrar çifte vatandaş olmak isterse Türkiye Cumhuriyeti TC vatandaşlığı için ne yapması gerekli.. Türk vatandaşlığına geri dönüş konusunda yardımlarınızı rica ederim. Teşekkür Ediyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Resmi Nikah Olmadan Evlilikle Türk Vatandaşlığı
    mohammed, 26 Oca 2021, 14:03

    iyi günler ben mohammed resmi nikah olmadan evlilikle türk vatandaşlığı kazanılması mümkün mü? benim eşim türk ben ırak vatandaşıyım resmi nikahımız yok neredeyse üç yıl oldu evleneli bir de çoçugumuz var ben alabilir miyim türk kimliği? evlilik ile türk vatandaşlığı başvuru yapmak için ne kadar süre evli kalmak gerekiyor? ayrıca resmi nikah olmaması sorun oluyor mu yoksa kesin olması mı gerekli?? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Farklı Ülkelerde Evlilik ve Türk Vatandaşlığı
    Nevin, 26 Oca 2021, 12:22

    merhaba ismim nevin benim farklı ülkelerde evlilik ve türk vatandaşlığı konusuyla ilgili bir sorum var. Kendi ülkesinde başka biriyle evliyken, Türkiyede bir Türk vatandaşıyla evlenmiş birisi de vatandaşlık alabilir mi? Türk ile evlendikten yaklaşık 8 ay sonra kendi ülkesindeki diğer kocasından boşanmış.. Bu durum Türk vatandaşlığı başvurusunu etkiler mi? Ayrıca evlendiği gibi vatandaşlık alabiliyor mu yoksa beklemesi mi lazım? yani şu an alabilir mi? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Ev Alımıyla Türk Vatandaşlığı
    Muharrem, 26 Oca 2021, 08:58

    Selamlar, benim ev alımıyla Türk vatandaşlığı konusunda sorum olacak. ben mesala ben türkiyeye geldim ve 1 odalı tapulu ev aldım. sonra 5 yıl yaşadım diyelim. sonra ev alımıyla Türk vatandaşlığı alabilir miyim? yani normal değerde evler için bu başvuru yapılabiliyor mu? yoksa ilaveten 250 bin veya 500 bin dolar mı ödemem gerekiyor? yatırımla türk vatandaşlığı değil de uzun süre ikametle başvuru yapmak için yüksek tutarda bir ev satın almam gerekmez sanırım?? peki Türk vatandaşlığı almadan ülkenizde uzun süre yaşayamaz mıyım? Ben Türkiye’de ev aldıktan sonra ikamet izni altında mı yoksa vatandaşlık altında mı yaşayacağım? Cevaplarınızı bekliyorum, saygılar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Evlilik ve Çalışma ile Türk Vatandaşlığı
    Salim, 26 Oca 2021, 08:12

    Merhaba ben Salim benim Türkiye vatandaşlık konusunda sorularım var. Ben 5 yıldan beri Türkiye'de yaşıyorum. ilk oturum iznimi turist ikameti olarak aldım sonrakileri ise çalışmaya başladım ve çalışma iznimle yani 4 yıl kesintisiz mavi kart aldım. brüt maaşım 5.900 türk lirası net maaşım ise 4.170 türk lirası ve eşimden de aile ikameti vardı. Buna göre Türk vatandaşlığı kazanma imkanımız var mı? Benim çalışma üzerinden mi yoksa evlilik üzerinden mi başvuru yapmam gerekiyor? Bizim evliliğimiz 2 yıllık henüz çocuk da yok bir de eşimin çalışma durumundan bahsetmek gerekirse kendisi de evlilikten bir süre önce yasal olarak çalışmaya başladı yine onun da 3 yıllık çalışma süresi vardır diyelim. Onun öncesinde Türkiye'de üniversite okuyordu. 5 yıl öğrenciliği ve yaklaşık 3 yıl çalışma izni var yani. Evlilik ve çalışma üzerinden Türk vatandaşı olma şartları nelerdir? Yardımlarınızı rica ederim iyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye Vize Başvurusu
    Mila, 25 Oca 2021, 21:58

    Merhaba iyi çalışmalar diliyorum Türkiye vize başvurusu hakkında bilgi almak için sizleri rahatsız ediyorum. Ben Türk vatandaşıyım. Erkek arkadaşım A.B.D. vatandaşı ve kendisi Türkiye’ye gelecek. Amerika vatandaşlarının Türkiye’ye girişte vize alması gerektiğini öğrendim. Kendisine vize için konsolosluğa mı başvurmalı yoksa e-Vize alabilme imkanı var mı? Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim. İyi günler diliyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Ticari Amaçlı Seyahatlerde Elektronik Vize Başvurusu
    Mete, 22 Oca 2021, 01:06

    İyi çalışmalar benim sizlere sorum ticari amaçlı seyahatlerde elektronik vize başvurusu nasıl yapılır? İstanbul’da yedek parça ithalatı yapan bir şirketiz. Pakistan’da iş yaptığımız bir şirket var. Kendisi toplantı amacıyla Türkiye’ye gelecek vize başvurusunu nasıl yapacağını bilmediği için konuyu bizim araştırmamızı rica etti. Ben de internet üzerinden araştırma yaparken sizin sitenize rastladım. Konu hakkında çok güzel bilgiler verilmiş fakat bu durumu size yazıp bilgi almak istedim. Sitenizde turistik ve ticari amaçlı seyahatlerde elektronik vize başvurusu yapabileceğimiz yazıyor. Bu başvuruya tam olarak nasıl yapabiliriz. Elektronik vize başvurusu sonrası vizeyi almak için konsolosluğu gitmemiz gerekir mi? Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye e-Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
    Kenan, 22 Oca 2021, 00:55

    Merhaba kolay gelsin Türkiye e-Vize başvurusu nasıl yapılır? Onu öğrenmek istiyorum. Benim kız arkadaşım Kanada vatandaşı ve orada yaşıyor. Ben de 2 yıldır Kanada’da ikamet etmekteyim. Kız arkadaşım ile beraber Türkiye’ye gelmek istiyoruz. Ben rahatça gelebiliyorum fakat kız arkadaşımın vize alması gerekiyor. İlk önce Kanada’da Türk konsolosluklarına başvurmak istedik. Sonra internette biraz araştırma yaptım ve Kanada vatandaşlarının Türkiye elektronik vize alabildiklerini gördüm. Fakat tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Türkiye’de iki ay kalmayı düşünüyoruz. Bu konu hakkında bize yardımcı olursanız çok seviniriz. Saygı ile selamlıyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye Aile Birleşimi Vize Başvurusu
    AYDIN, 21 Oca 2021, 17:54

    Merhaba kolay gelsin ben Türkiye aile birleşimi vize başvurusu yapmak istiyorum. Eşimle 2018 yılında Almanya’da bulunan Türk konsolosluğunda evlendik. İki sene Almanya’da yaşadık. Şimdi ben Türkiye’ye geri dönüş yapmak istiyorum. Evli olmamıza rağmen eşim için vize almamız gerekiyormuş. İnternetten araştırdığımda sayfanıza denk geldim. Orada aile birleşimi vizesi ile Türkiye’ye giriş yapılabileceği yazıyordu. Bizim durumumuz şu eşim Filipinler vatandaşı. Aile birleşimi vizesine Almanya’dan başvurabiliyor muyuz? Yoksa Filipinler’e mi gitmemiz gerekir? Onu bilmiyoruz. Başvuruyu nasıl yapmalıyız. Konu hakkında bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz. İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye Çalışma Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
    Gülnar, 20 Oca 2021, 18:26

    Merhaba vize merkezi yetkilileri Türkiye çalışma vize başvurusu nasıl yapılır? ben Özbekistan vatandaşıyım. Türkiye’de çalışmak istiyorum. Daha öncesinde Türkiye’de bulunmuştum ve orada kendileri ile tanıştığım bir aile vardı. Onların 68 yaşındaki anneleri için bakıcı olarak çalışacağım. Türkiye’de çalışabilmem için öncelikle çalışma vizesi başvurusu yapmam gerekiyormuş bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
    Ricky, 20 Oca 2021, 16:53

    Merhaba kolay gelsin benim sorum Türkiye turistik vize başvurusu nasıl yapılır? Ben Endonezya vatandaşıyım. Türkiye’ye gelmek istiyorum. Vize başvurusunu nasıl ve nereye yapacağımı bilemiyorum. Türkiye’deki arkadaşlarımdan yardımcı olmalarını istedim ama onlarda tam olarak bilmiyorlar. İnternet üzerinden yapılabildiğini söylediler. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Türkiye 17 Mart 2021’de gelmeyi düşünüyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yurt Dışından Türk Vatandaşlığı Başvurusu
    Kenan, 20 Oca 2021, 12:07

    Merhabalar, benim sorum yurt dışından Türk vatandaşlığı başvurusu ile ilgili. Ben ve eşim Almanya’da yaşamaktayız. Eşim Polonya vatandaşı ve ayrıyeten Türk vatandaşlığı da almak istiyoruz. Bu mümkün mü? 2011 senesinden beri evliyiz ve bir çocuğumuz da var. Normalde yabancı kişilerin evlilik üzerinden yapacağı Türk vatandaşlığı başvurularında 3 yıllık ikamet şartı arandığını duymuştum ama sonuç olarak durumları bizim gibi olan kişiler de vardır. Yurt dışında evlenen ve burada yaşamakta olan ve vatandaşlık almak isteyen kişiler için prosedür nedir? Bu tür bir durumda kanunlar nasıl yol gösteriyor? Yardımlarınızı rica eder, teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Öğrenci ikameti Türk Vatandaşlığı
    Nadire, 20 Oca 2021, 11:27

    Merhaba ben Nadire, benim öğrenci ikametiyle Türk vatandaşlığı başvurusu konusunda bir sorum var. Anladığım kadarıyla bu başvuru şekli kanunda Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılması olarak geçmekte. Ben 2014 yılından bu yana Türkiye’de yaşıyorum, önce gelip kısa dönem turistik ikamet izni almıştım sonra Türkçe dil kursu için ikametimi uzattırdım. Sonra burada üniversite eğitimine başladım ve 4 sene oldu öğrenciyim. Ben mezun olduktan sonra Türk vatandaşı olabilecek miyim? Türkiye’de şimdiye kadar geçirdiğim yıllar 5 yıldan fazla olmuş olacak, böylece 5 sene ikamet etme şartını yerine getirmiş oluyorum. Yoksa mezun olduktan sonra çalışma izni alarak işe mi başlamam gerekiyor? Kimisi mezun olduktan sonra okuduğun bölümle ilgili çalışman gerekir diyor, kimisi de ikamet günü hesaplanmasında öğrencilik yıllarının yarısı sayılıyor diyor. Bu konuda bazı farklı bilgiler var ve net bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Bir de benim annem de sonradan başvuru yaparak Türk vatandaşlığı kazanmış durumda. Bu konu benim başvurumu daha mı fazla karıştırır? Onun üzerinden vatandaş olamayacağımın farkındayım, ben 18 yaşından büyüğüm ve kendisi de Türkiye’de ikamet eden sonradan vatandaşlık kazanan bir yabancı, yani doğumda zaten Türk değildi. Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum, teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Çalışma izniyle Türk Vatandaşlığı
    Alihan, 20 Oca 2021, 11:26

    Merhaba İyi günler vize merkezi ismim Alihan, benim Çalışma izniyle Türk Vatandaşlığı ile ilgili bazı sorularım var. Anladığım kadarıyla Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılması olarak da geçmekte bu yöntem. Ben 2005 yılında üniversite okumak amacıyla Kazakistan’dan Türkiye’ye geldim. Burada ilk başta kısa süreli bir kısa dönem turistik ikametim oldu. Biraz da erken taşınmıştım Türkiye’ye. Sonra Yabancı öğrenci sınavı YÖS ve kayıt vb. gibi işlemlerim gerçekleşti ve üniversiteye yerleştim. 6 sene boyunca öğrenci ikameti ile Türkiye’de yaşadım ve 2012 yılında da mezun oldum. Sonra İstanbul’a taşındım ve tekrar kısa dönem turistik ikamet aldım çünkü henüz iş bulamamıştım, çalışma izni yoktu. O dönem kısa süreli ikametler istediğin kadar uzatılabiliyordu ben de tek sefer uzattım ikametimi ve 2 sene boyunca kısa dönem ikametle İstanbul’da yaşadım. 2014 yılına geldiğimizde yılın ortalarında okuduğum bölümle ilgili çalışmak üzere bir şirketle anlaşabildim ve çalışma izni işlemlerim gerçekleşti. Bu tarihten itibaren de sürekli olarak çalışmaktayım. Hiç ara vermedim, işimi de hiç değiştirmedim, çalışma izni iptali gibi bir durum da hiç iptal olmadı. Sadece yurt dışına çıkışım var 7-8 sefer. Sanırım vatandaşlık başvurusu için gün sayımı Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Ama zaten öyle 5 yılda 6 ay ya da 1 seneyi geçecek şekilde çıkışlar değil, küçük izinlerle çıktım hep. Toplasan 5 yılda 3 aydır. Zaten daha fazlasına da şirketimin izin vermesi mümkün değildi. Şimdi artık Türk vatandaşlığı başvurusu yapmak istiyorum. Sanırım 5 yıl ikamet ile çalışma izni üzerinden Türk vatandaşlığı başvurusu yapmaya hak kazanmış durumdayımdır. Bu süreçle ilgili olarak beni bilgilendirmenizi rica ediyorum. Başvurum mümkün olursa sizinle çalışmak isterim, cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eş için Türkiye vizesi nasıl alınır?
    Levent, 19 Oca 2021, 16:04

    Merhaba benim adım Levent eş için Türkiye vizesi nasıl alınır? Bunu öğrenmek istiyorum. Ben 2 yıl boyunca Pakistan’da çalıştım ve orada Türk konsolosluğunda Pakistan vatandaşı bir hanım ile evlendim. Daha sonrasında kalıcı olarak Türkiye’ye gelmek dönüş yaptım. Eşim için turistik vize başvurusunda bulunduk ama reddedildi. İnternette araştırma yaptığımda sayfanızda aile birleşimi vizesi diye bir vize çeşidi olduğunu gördüm. Tekrar vize başvurumuzun reddedilmesini istemiyorum. Bu nedenle sizden yardım almak istiyorum. Türkiye aile birleşimi vizesi için nasıl başvuru yapabilirim. Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Ev Alarak Türk Vatandaşlığı
    Selim, 15 Oca 2021, 11:56

    Merhaba Vize Merkezi, ev alarak Türk vatandaşlığı konusunda merak ettiğimiz bazı şeyler var. Bahreyn'de yaşayan bir arkadaşımız Türkiye'de mülk satın almak istiyor, buna bağlı olarak Türk vatandaşlığı da alabileceğini öğrendiği için bizden bazı şeyleri araştırmamızı istedi. Aslında kendisi 250 bin dolara kadar çıkmayacaktı, biraz daha aşağısında kalacaktı ama vatandaşlık hakkı da kazanmak için şimdi planlarını değiştirdi. Merak ettiğimiz sorulara gelince: 1-) İstanbul'da satın almak istediği sitenin projesi henüz tamamen bitmemiş, buna bağlı olarak eğer almak isterse kat irtifakı almış olacak yani iskan henüz çıkmadan almış olacak, bu şekilde vatandaşlık alabilir mi? 2-) 250 bin dolar tutarında mülk satın alımı sadece tek bir mülk üzerinden mi olabilir? Yani 2 daire alarak yine de vatandaşlığa başvurabilir mi? Eğer evet ise, bu daireler farklı şehirlerde olabilir mi? Örneğin İstanbul'daki siteyle birlikte Ege bölgesinde de bir yazlık alarak Türk vatandaşlığına başvuru yapması mümkün olur mu? 3-) Ev dışında herhangi bir yer satın alabiliyor mu? Kimileri yalnızca ev olmalı diyor ama bazı yerlerde de farklı taşınmaz türleri satın alınabilir diye okudum. 4-) Ödemeyi onun adına ben yapabilir miyim? Ve bu ödeme nasıl gerçekleşmek durumunda? Mutlaka döviz olarak mı gerçekleşmeli, kendi para birimi de dövizden sayılacak mı yoksa mutlaka USD Amerikan Doları olarak mı gerçekleşmeli? Bir de bu evin 3 yıl boyunca satılamaması gerekiyormuş, bu işlem nereden yapılacak? Çok soru sordum kusura bakmayın ama kendisine detaylı bilgi vermemiz gerekiyor ki bu işe başlayabilelim. Sonrasında sizin aracılığınızla işlemi yürütmek istiyoruz, şimdiden teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İstihdam ile Türk Vatandaşlığı
    Mehmet, 14 Oca 2021, 10:12

    Merhabalar efendim benim istihdam ile Türk vatandaşlığı konusunda sormak istediğim bir soru var. İran uyruklu bir işverenimiz var kendisi bir süredir Türkiye'de çalışıyor Türk bir ortakla birlikte şirketi yönetiyorlar. Şimdi ayrıca bir proje var kendisi başında olacak ve yaklaşık 120 kişilik bir istihdam yaratılması planlanıyor. Buna bağlı olarak kişiye istisnai olarak Türk vatandaşlığı başvurusu da yapmak istiyoruz. Malum sürekli yenilenen bir çalışma izni yerine Türk vatandaşlığı alırsa bu konuda biraz daha rahatlar. Ayrıca zaten şartlar kendi kendine oluşmuş durumda. Ben bununla ilgili araştırma yapıyorum, süreç hakkında detaylı bilgi vermenizi rica ediyorum. Uygun olursa sizinle çalışmak isteriz, teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Suriyeli Kişilerin Evlilik ile Türk Vatandaşlığı İşlemleri
    Nadir, 08 Oca 2021, 12:25

    iyi günler sayın vize merkezi yetkilileri ben suriyeli kişilerin evlilik ile türk vatandaşlığı işlemleri konusunda bilgi almak istiyorum. benim eşim suriye uyruklu ve 6 yıldır türkiye’de kalıyor. biz 6 yıldır evliyiz ama resmi olarak yani belediye nikahıyla 1 buçuk yıldır evliyiz. 2 ve 4 yaşında çocuklarımız da var. şimdi benim eşim türk vatandaşı olabilir mi? eğer olabiliyorsa ne zaman türk vatandaşı olabilir? bu konuyla ilgili olarak her yerde farklı bilgiler veriliyor kimileri suriye vatandaşlarının türk vatandaşı olması mümkün değil diyor ama olanlar olduğunu da biliyoruz çevremizden. 3 yıl evlilik ya da 5 yıllık ikamet şartı gibi kanunda aranan vatandaşlık başvuru şartlarını yerine getirdiğimizde vatandaş olamıyor mu şimdi eşim? bilgilendirmenizi rica ediyorum. iyi günler dilerim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İkamet İzni Çeşitleri
    P.P, 23 Eki 2020, 15:55

    Merhabalar, İkamet İzni Çeşitleri için sorum olacak. Eşim ve ben yaz aylarında akrabalarımıza yaptığımız ziyaretten sonra Türkiye’ye kalıcı olarak yerleşmek ve orada yaşamaya karar verdik. Şu an için eşim de ben de çalışmıyoruz ve nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda bizi yönlendirmenize ihtiyacımız var. İnternetten yaptığım araştırmalar kapsamında önüme oldukça fazla ikamet izni türleri çıktı fakat ben bizim hangisi üzerinden ilerlememiz gerektiğinden emin olamıyorum. Yanlış bir seçim yapıp sonrasında olumsuz sonuçlanmasından korktuğum için bu konuda bizi aydınlatmanız mümkün müdür? Bir de danışmanlık hizmeti aldığımızda bize nasıl yardımcı olduğunuzu bilgilendirirseniz çok memnun olurum. İlginiz için teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Kısa süreli İkamet İzni uzatma
    H. Z., 20 Eki 2020, 11:56

    Merhaba; Rus uyruklu bir kız arkadaşım var. Geçtiğimiz yıl uzatma başvurumuzu başka bir firma aracılığıyla yaptık ancak hiç memnun kalmadık. Bir arkadaşımdan sizin hakkınızda olumlu referans aldım ve Google yorumlarınızda da herkesin memnun kaldığını okudum. Bu sene yapacağımız kısa süreli ikamet izni uzatma başvurumuzda sizinle çalışmak istiyoruz. Hizmetlerinizin kapsamını bizimle paylaşabilirseniz süreç hakkında birlikte ilerlemek istiyorum. Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Kısa Dönem İkamet İzni
    G. T., 20 Eki 2020, 10:51

    Merhaba, ben Rus vatandaşı olarak Türkiye’ye vizesiz gelerek 90 gün kalış hakkım olduğunu biliyorum. Fakat benim kalış sürem 90 günden fazla olacağı için kısa dönem ikamet izni başvurusu yapmak istiyorum. Geliş amacım kısa süreli bir piyasa araştırması yapıp, kurmak istediğim iş projesi için uygun bölgeleri keşfetmek olacak. Bunun sonrasında da mülk alarak ailemi de yanımda getirip oturum izni almak istiyorum. Devamında ise şirketimi kurup çalışma izni ile Türkiye’de yaşamımı kurma planındayım. Bu nedenlerle alacağım kısa dönem ikamet izni başvurum için izlemem gereken süreç hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Türkiye için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp