Türkiye Çalışma İzni Reddi

Türkiye Çalışma İzni Reddi

Türkiye çalışma izni reddi bilgi sayfamıza hoş geldiniz.

Türkiye’de gelir elde etmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin, kategorisine uygun olarak çalışma izni başvurusu yapmış olması gerekmektedir. Çalışma izni başvuruları kişinin başvuracağı iş kategorisine bağlı olarak yurt içi ve yurt dışı başvuruları olarak ilerlenmektedir. Kişi Türkiye’de ise yurt içi başvurusu yapılacak olup bunun geçerli ikamet izni sahibi olması gerekmektedir. Bu alınan ikamet izninin de ilk alındığı zamanda en az 6 ay süreli olarak verilmiş olması başvuru şartlarından biridir. Geçerli ikamet izninin son geçerlilik günü dahi olsa başvuru için geçerli olarak sayılmaktadır. Şayet kişi anavatanında ve başvuru işlemleri süresince de orada kalacak ise o halde ikamet izni ihtiyacı duymamaktadır.

Başvuru için bağlı bulunduğu ülke üzerinden işlem yapılacak ve bu süreçte hem Türkiye Çalışma Bakanlığı hem de dış temsilcilikler üzerinden süreçler yürütülecektir. Yurt ışı başvuruları yurtiçi başvurularına nazaran biraz daha ayrıntılı sürece ve işleme sahiptir. Kişi için bağlı bulunduğu ülkedeki konsolosluk ya da elçilik üzerinden işlem yapılacak; orada katılım gösterilen randevuyu da takiben onay durumuna bağlı olarak işlemler buradan yürütülecektir. Türkiye Çalışma Bakanlığı sistemi üzerinden şirket kaydı açılacak ve bu kayıt üzerinden kişi için çalışma izin başvurusu yapılacaktır.

Türkiye çalışma izni reddi yaşamamak için bu izin başvurusu süreçleri ayrıntılı olarak takip edilecek ve başvuru içeriğine ilişkin olarak ek evrak talebi durumlarında tanınan sürede temin edilmiş olması gerekecektir. Burada bahsi geçen ek evraklar başvurunuzun içeriğini anlamak amaçlı; kişinin iş konumunu anlamak amaçlı ya da şirketin durumunu netleştirmek amaçlı olarak birçok durum üzerinden olabilir. Burada önemli olan istenen evrakların belirlenen sürede en doğru ve açıklayıcı şekilde temin edilerek sisteme kaydedilmesi olacaktır. Başvuru işlemi için işverenin elektronik imza sahibi olması gerekmektedir. Elektronik imza üzerinden işlemler yürütülmektedir.

Tüm süreçler tamamlandığında eğer süreç olumlu sonuçlanır ise kişinin pasaportuna basılan çalışma vizesi ile ülkeye girecek akabinde de sigorta girişi yapılarak bunu çalışma izin kartına çevirip Türkiye’de yasal olarak çalışarak kalabilecektir. Yurt içi başvurularında ise yine onay sürecini takiben SGK bildirimi akabinde yabancı Türkiye’de çalışarak ikamet edebilecektir. Kişiye verilen çalışma izni süresince yasal olarak ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Başvuru için kararlar yetkili makamlarca verilmekte olup bazı durumlarda ret cevabı da verilebilmektedir. Verilen bu yanıtlar kişilere tercih ettikleri iletişim kanalları üzerinden bildirilmektedir. Bunu da takiben 30 gün içerisinde çalışma izni reddine itiraz hakkı tanınmaktadır.  

Türkiye çalışma izni reddi itiraz

Türkiye çalışma izni reddi için itiraz da aynı başvuru süreci gibi online sistem üzerinden yapılmaktadır. Redde itiraz ederken önemli olan ret sebebinin ortadan kaldırılabiliyor olmasıdır. Aksi taktirde çalışma izni redde itiraz yapmanın da bir anlamı olmayacaktır. Ret sebebi kişilere iletişim bilgisi olarak sunulmuş e-posta adresine mail olarak belirtilmektedir. Bu mailde kişinin ret olma tarihi ve yasal olarak maddeler üzerinden ret sebepleri belirtilmektedir. Ret sebebi olarak sunulan durumlarda ise maddeler çok genel hatları ile sunulmaktadır. Yasal mevzuatta geçen haller ile belirlenen maddeler belirtilerek hangi maddeler üzerinden başvurunuzun ret olduğu belirtilmektedir. Bu maddeler genel iş gücü kuralları üzerinden yönlendirme yaparak sunulduğu için asıl ret sebebi ancak sizin incelemeleriniz doğrultusunda ortaya çıkabilmektedir. Bunun sonrasında ise 30 gün içerisinde redde itiraz dilekçesi yazılarak verilen bu çalışma izni reddi kararına itiraz edilebilmektedir.

İtiraz ederken ret sebebinin doğru şekilde anlaşılmış olması ve bu durumun ortadan kalkması için destekleyici belgeler ile sebeplerin çürütülmesi gerekmektedir. Aksi taktirde itiraz edilse dahi ret kararı baki olarak kalacaktır.

Redde itiraz dilekçesi açıklayıcı, ret sebebini çürütücü ve personele olan ihtiyacın net şekilde ifade edildiği bir dilekçe olmalıdır. Yazılan redde itiraz dilekçesi bunu destekleyici diğer evraklar ile birlikte yine aynı şekilde başvuru yapılan online sisteme yüklenecektir. Buradan sonra başvurunuz tekrar incelenecek ve ret durumunun ortadan kalkıp kalkmaması durumuna karar verilecektir.

Biz Vize Merkezi olarak ret almış başvurular için ayrı bir danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Dilerseniz başvurunun buradan sonrasını tamamen devir alır dilerseniz de sadece evraklarınızı alarak redde itiraz dilekçenizi hazırlarız. Dilekçe hazırlayabilmemiz için öncelikle başvuru formunuzu, yüklenen evrakları ve ret mailini bizlere iletmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra bizler sizin personel alım durumunuzu ve şirket evraklarınızı da inceleyerek ret dilekçenizi yazabilmekteyiz. Sadece çalışma izni redde itiraz dilekçesi danışmanlığı almak isterseniz o halde dilekçenizi hazırladıktan sonra size iletmekteyiz. Sürecin tamamını devir almamızı isterseniz de o halde başvurunun sonraki adımlarını sizin adınıza biz yürütebilmekteyiz. ,

Türkiye çalışma izni reddi ya da farklı konular hakkında daha detaylı bilgi ve danışmanlık almak isterseniz web sitemizde yer alan iletişim bilgilerimizden çalışma izni danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.  Bunun için Ankarada 0312 963 10 49Bursada 0224 322 06 46İzmirde 0232 335 15 78Antalya 0242 255 07 24İstanbulda 0212 706 79 67 numaralarımızı kullanabilirsiniz.

Türkiye çalışma izni reddi itiraz

Türkiye ile ilgili sizden gelen sorular

1 sorudan en popüler 1 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Türkiye Çalışma İzni Reddi
    T. Rant, 15 Mar 2021, 11:30

    Merhabalar; ismim Tara. Aslen İran kökenliyim. 5 yıldır Türkiye’de çalışma izni ile bulunmaktayım. Pandemi sürecinin başında çalışma iznim sonlanacağı için uzatma başvurusunda bulunduk. Daha doğrusu benim yerime şirketim bu süreçleri yürüttü. Fakat maalesef ki başvurum ilk defa olumsuz olarak değerlendirilerek Türkiye çalışma izni reddi ile sonuçlandı. Bu aşamada ülkeme de dönemeyeceğim için kısa dönem ikamet izni başvurusu yaptım. Bu başvurum çok gariptir ki ne olumlu ne de olumsuz olarak bir sonuca ulaşmadı. O süre zarfında da yine pandemi sebebi ile ülkeden ayrılmam mümkün olmadığından burada kalmaya devam ettim. Başvurumun da akıbetini öğrenemediğim ve henüz sonuçlandıramadığım için bu bekleme süresi de oldukça uzadı. Bunun sonrasında ise sonuç gelemeyişinden ötürü tedirgin olarak çalışma izni kategorisi olarak değil yeni bir kısa dönem ikamet izni başvurusunda bulundum. Bu süreçte başvurumun giriş çıkış yapmadan yapılmış olmasından ötürü tedirgin olmama rağmen o süreçte başka şansımın da olmadığı aşikardı. Bu nedenle yaptığım yeni başvurumun sonuçlanmasını bekledim. Bu bekleyişin sonunda ise yaptığım Türkiye kısa dönem ikamet izni başvurusunun olumsuz olarak değerlendirildiğini öğrendim. Bununla beraber bu etapta artık yeni bir başvurunun söz konusu olmaması ile birlikte bir de ülkeden çıkış yapmam gerektiğini öğrendim. Şu andaki işim nedeni ile birlikte bunu yapmam pek de mümkün durmuyor. Sizin bu süreçte bana tavsiyeniz ne doğrultuda olur? Beni ayrıntılı olarak yönlendirebilir iseniz şirketim ile de görüşme sağlayıp doğru şekilde bir yolda ilerlemek istemekteyim. Sizin bu konuda bana en başından süreç olarak tavsiyeniz ne doğrultuda olur? Başvuru işlemleri için bana bir yol haritası çıkarabilir iseniz bu süreçte sizle ilerlemek istemekteyim. İlginiz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım. İyi çalışmalar

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Türkiye için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp