Polonya transit vize 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ö.M 28 Şub 2022, 14:44
    Merhabalar, Polonya aktarmalı bir uçuşum var lakin bilet aldığım havayolu firması schengen vizesi ya da Polonya transit vize almam gerektiğini söyledi. Polonya transit vize 2022 yılında nasıl başvuru yapılıyor? Vize işlem süresi ne kadar sürüyor? Başvurumu en erken tarih ne zaman yapabilirim? Ayrıca transit vize için normal schengen belgelerine ek olarak neler sunmam gerekir? Bilgi alabilir miyim? Teşekkür ederim şimdiden, güzel çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 Şub 2022, 14:44

    Merhabalar, Transit vize Polonya için Polonya üzerinden aktarma yapacak olan yolcular Polonya’ya transit vize almak zorundadır. Alınan transit vize Polonya aktarmalarında alandan dışarı çıkılmasına ya da herhangi bir schengen bölgesine giriş izni vermemektedir. Sadece transit geçişlerde Havaalanı polisinin transit geçiş için talep ettiği bir vize türüdür.

    Polonya’ya transit vize başvurusu yapacak olan yolcuların Polonya başvuru merkezlerinden tarafımızdan danışmanlık sağlayarak başvuru yapabilmektedir. Polonya başvuruları için randevu sistemi pandemi sebebi ile oldukça fazla yoğun olma sebebi ile uygun randevu ara ara açılmaktadır. Vize Merkezi şubelerimize evraklarınızı teslim etme durumunuzda dosyanız hazırlanarak uygun randevu bulunduğunda randevunuz alınarak dosyanız işleme verilmektedir. Ek olarak sunmanız gereken belgeler transit vizede ek olarak aşağıdakileri belgeleri sunmanız gerekmektedir.

    • Gidilecek ülke ve aktarma ara geçiş uçak biletleri
    • Gidilecek Ülke’ye ait konaklama belgeleri veya otel rezervasyonları
    • Asıl gidilecek ülkeye ait vize veya oturum kart fotokopisi

    Gerekli belgeler diğer belgeler ile beraber eksiksiz olarak Konsolosluğa sunulmalıdır. Eksik veya hatalı sunulan belgeler Polonya için vizenizin reddine sebebiyet vermektedir. Bu zorlu süreçte Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret edebilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

    Gerekli evraklar hazırlanarak online randevu alma durumunuzda randevudan sonra ortalama 10-15 iş günü sürmektedir. Bu işlem süresi Konsolosluğun yoğunluğuna ve işlem süresine göre değişkenlik göstermektedir. Bu süre Konsolosluğa bağlı olmakla beraber uzayabilir veya kısalabilmektedir. Bu süre tamamen konsolosluğa bağlıdır.

    Polonya transit vize 2022 bilgi için Vize Merkezi çağrı merkezi 0212 970 02 76 numaralı telefonlarımızdan ulaşabilir veya Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilir ve işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

    Saygılarımla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp