Mısır turist vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • E. Kırlı 22 Nis 2020, 15:45
    Mısır’a turistik seyahat yapmayı planlamaktayım. Mısır turist vizesi 2020 yılı için nasıl alınır? Kapıda vize Mısır turistik vizesi alabilir miyiz? Otel ödemesini yapmamız ve uçak biletimizi satın almamız gerekli mi? Mısır Konsolosluğuna gitmemiz gerekli mi? Mısır turistik vize ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 22 Nis 2020, 15:45

    Merhaba, 
    Mısır turistik vizesi, Mısır’a seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının Bordo (umuma mahsus) pasaport sahiplerinin mutlaka alması gereken vizedir. Gri (hizmet), Yeşil (hususi), Kırmızı (diplomatik) pasaport sahibi Türk vatandaşları Mısır’a vizesiz seyahat edebilirler. Bu pasaport sahipleri Mısır’da vizesi olarak 90 gün kalabilirler. 

    Mısır hükümeti eski tarihlerde uyguladığı 18 yaşından küçük olan ve 45 yaşından büyük olan Türk vatandaşları için kapıda Mısır vizesi uygulamasını kaldırmıştır. Tüm Türk vatandaşları, Mısır Büyükelçilinden veya Mısır Konsolosluğundan vize almak zorundalar. 

    Turistik vize başvurularında, otel ödemesini yapmanız ve Uçak biletinizi satın almanız zorunlu değildir. Sadece rezervasyon belgelerini sunmanız yeterli olacaktır. Turist vizesi Mısır başvurunda, vize onayınız geldikten sonra Mısır Konsolosluğu otel ödemesi yapmanızı ve uçak biletini satın almanızı isteyebilir. Mısır Konsolosluğu talep etmeden satın almamanız gereklidir.

    Vize başvurusu yaparken, sizin şahsen Mısır Konsolosluğuna gelmenize gerek bulunmamaktadır. Acentemiz sizin adınıza Mısır Konsolosluğuna vize başvurunda bulunabilir ve işlemlerinizi takip edebilir. Diğer ülke konsoloslukları gibi, Mısır Konsolosluğunda istisnai durumlar dışında kişileri konsolosluğa davet edip görüşmek isteyebilir. 

    Turistik vize işlemlerinde, başvuru yapan 18 – 45 yaş aralığında ki başvur sahiplerinin vizesinin onaylaması ortalama olarak minimum 45 – 60 iş günüdür. 18 yaşından küçük olan ve 45 yaşından büyük olan başvuru sahiplerinin turistik vizesi Mısır Konsolosluğunda minimum 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Mısır Büyükelçiliği ve Mısır Konsolosluğunun resmi tatilleri ve iş yoğunluğuna göre Mısır turistik vize başvuruları işlem süresi uzayabilir. Seyahatinizin aksamaması nedeniyle Mısır turistik vize başvurularının, seyahatinizden yaklaşık olarak 90 gün önce başvuru yapmalısınız. 

    Mısır turist vizesi 2020 işlemleri için gerekli bilgi ve detayları internet sitemizden veya 0212 970 05 87 numaralı telefonumuzdan müşteri temsilcimizden bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımla
    Dilek Gürkan

    mısır turist vizesi 2020

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp