Rusya Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • G. C. 30 Eyl 2020, 14:05
    Merhaba, Rusya’ya turist olarak gezmeye gitmek istiyorum. Daha önce vize almadan Rusya’ya seyahatlerim oldu. Rusya vizesi 2021 yılı için hazırlanması gereken evraklar nelerdir? Süreç için bilgi verir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Eyl 2020, 14:05

    Rusya’ya yapılan seyahatlerde, Umuma Mahsus Pasaport sahibi olan Türk vatandaşları vize almaları gereklidir. Hususi Pasaport veya Hizmet pasaport sahibi olan Türk vatandaşları Rusya’ya vize almadan seyahat edebilirler fakat 30 günden fazla kalamazlar. 30 günden fazla kalınacak ise Rusya vizesi alınması gereklidir. Diplomatik pasaport sahibi olan Türk vatandaşları Rusya’ya vize almadan seyahat edebilirler ve 90 gün ikamet edebilirler.

    Rusya vize 2021 yılı vize işlemlerinde önemli olan konu, seyahatinizin amacı (ticari, turistik, ziyaret, çalışma vizesi) ile başvuru yaptığınız vize türüne göre Rusya Konsolosluğunun belirlediği evrakları hazırlamanız gereklidir. Seyahatinizin amacından farklı evraklar sunarak başvuru yaparsanız başvurunuz kabul edilmez veya vizeniz olumsuz sonuçlanır. Vize başvurularınızda problem yaşamamak ve vizenizin olumsuz sonuçlanmaması için acentemizden hizmet almanızı tavsiye ederiz.

    Turistik olarak Rusya vize başvurusunda bulunacaksanız. Otel randevunuzun mutlaka otelden ıslak imzalı ve kaşeli belge olması gereklidir. Otel rezervasyonu yapılan internet sitelerinden yapılan rezervasyon belgeleri kabul edilmemektedir. Acentemiz aracılığı ile yapılan Rusya vize başvurularında orijinal otel voucherinizi düzenliyoruz ve ülkeye giriş yaparken sorun yaşamamanız için otel voucherinin bir nüshası vizeniz onaylandığında tarafınıza verilecektir. 
    2021 Rusya vize işlemleri için başvuru sırasında şahsen gelmenize gerek yok. Evraklarınızı ofisimize şahsen bırakabilirsiniz veya kargo ile acentemize gönderebilirsiniz. Rusya Konsolosluğu istisnai durumlarda kişileri şahsen görmek isteyebilir. Sizi görmek isterlerse şahsen Rusya Konsolosluğuna gitmeniz gerekiyor. 

    Rusya vize işlemleri normal başvuru yapıldıktan sonra 5 iş gününde sonuçlanmaktadır. Rusya vize 2021 yılında ekspres vize başvurusu da yapılabilir. Ekspres olarak yapılan başvurular, başvurular sonrasında 1 iş gününde sonuçlanmaktadır. Fakat bu durum resmi tatil günleri ve Rusya Konsolosluğunun yoğunluğuna göre değişebilir. Seyahatinizin aksamaması için seyahatinizden 15-20 gün önce başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

    Rusya vizesi 2021 işlemleri için 0212 970 05 72 numaralı telefonumuzdan müşteri temsilcimize ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımla

    Dilek Gürkan

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • C.Erdağ 05 Oca 2021, 14:12

    İyi günler, benim 2021 Şubat ayı başında yani bir ay kadar sonra Rusya’ya seyahatim olacak. Türkiye ile Rusya’nın vize prosedüründe yaşanan güncellemeye göre sanırım artık vize alınması gerekiyormuş. Ben bordo pasaport sahibiyim seyahat tarihime de az kaldı Rusya vizesi 2021 almam gerekir mi? Bu süreçte ne yapmam gerektiğine dair bilgilendirme yapabilmeniz mümkün mü? Vize almam gerekiyorsa bu durumda siz nasıl bir danışmanlık sağlıyorsunuz bu konudan da bahsedebilir misin lütfen? Teşekkür ediyorum. İyi günler diliyorum.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • 05 Oca 2021, 14:15

    İyi günler, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasındaki vize muafiyeti 1 Ocak 2016 yılı itibariyle Rusya Federasyonu tarafından sona erdirilmiştir. Söz konusu güncelleme ile birlikte ülkemiz sınırları içerisinden seyahat gerçekleştirecek T.C. vatandaşları ve T.C. Oturum İzni olan yabancı ülke vatandaşlarının Rusya’ya gitmek için vize sahibi olmaları gerekmektedir.

    Rusya’ya vize sahibi olarak giriş yapma şartı Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Bordo Pasaport sahibi kişiler için geçerli kabul edilmektedir. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport sahipleri 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanmış olan yeni karara göre Rusya sınırları içerisine girişleri sırasında vize sahibi olma şartından muaf tutulmaktadır. İlgili karar 30 günü geçmeyen seyahatler için geçerli kabul edilmektedir.

    Bordo Umuma Mahsus Pasaport sahiplerinin Rusya’ya gitmek için vize sahibi olmaları zorunluluğu bulunmaktadır. Vize Merkezi olarak başvuru sahiplerinin vize taleplerini en doğru şekilde oluşturarak sürecin hatasız olarak tamamlanmasını sağlamaktayız. Başvuru işlemleri sırasında şahsen bulunma şartı aranmaması nedeniyle tüm işlemler şahsınız adına tamamlanmaktadır.

    Rusya’ya vize başvuru işlemlerini başlatmak için vize uzmanlarımız ile görüşerek seyahat detaylarını bildirmeniz yeterli olmaktadır. Bir sonraki adımda vize temsilcilerimiz seyahat planına uygun olan başvuru detaylarını tarafınız ile paylaşarak hazırlamanız gereken evrakları bildirmektedir. Sürecin geri kalanı temsilcilerimiz tarafından yönetilerek kolaylıkla takibini yapabilmeniz sağlanmaktadır.

    Rusya vizesi 2021 ile ilgili olarak diğer merak ettiğiniz soruları sormak alanında uzman olan kadromuz ile görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Rusya vizesine başvuru işlemleri konusunda profesyonel danışmanlık desteği sağlayan vize uzmanlarımız ile iletişim adreslerimiz üzerinden kolaylıkla görüşme yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E.İ. 14 Eyl 2021, 12:13

    İyi günler, Türkiye vatandaşları Rusya vizesi 2021 işlemine tabi mi? Özel bir şirkette müdür yardımcısı olarak çalışıyorum. Bordo pasaport sahibiyim. Rusya’ya turistik amaçlı seyahat edeceğim. Başvuru işlemleri için ne yapmam gerekiyor? Konu hakkında bilgilendirmenizi rica ederim. Şimdiden teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 14 Eyl 2021, 12:16

    Merhabalar, Rusya vize işlemleri şüphesiz her seyahat planı yapan vatandaşın aklında merak uyandırmaktadır. 1 Eylül 2019 yılında yapılan güncellemelerle birlikte gri, yeşil ve siyah pasaport sahibi vatandaşlar Rusya vizesinden muaf tutulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport hamili vatandaşların ise Rusya’ya gitmek için vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

    Rusya’ya vize başvurusunda bulunurken evrak hazırlığı yapmadan önce seyahat amacınızı belirlemelisiniz. Seyahat amacına uygun olan doğru vize kategorisinde işlem yapmak önemlidir. Rusya turistik vize kültürel etkinlikler, turistik geziler ve kısa dönem Rusya ziyareti için verilmektedir. Turistik amaçlı seyahat edeceğinizi belirtmişsiniz. Bu durumda sizin için doğru kategori Rusya turistik vizesi olacaktır. Bu vize tek ya da çift girişli verilen bir vize türüdür. Turistik seyahatler için Rusya’ya vize belgeleri Rusya Konsolosluğu tarafından güncellenebilmektedir. Sitemizi inceleyip Rusya vizesi için genel hatlarıyla bilgi sahibi olduktan sonra seyahat detaylarınızı bildirmek ve güncel evrak listesine ulaşmak için temsilcilerimizi aramanızı tavsiye ederiz.

    Rusya’ya gitmek için vize başvurusu yapmadan önce temsilcimizin size belirttiği belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Gerekli evrak listesi temsilcimizle yapacağınız telefon görüşmesinden sonra e-posta adresinize gönderilecektir. Size en yakın ofisimizi ziyaret ederek belgeleri tarafımıza ulaştırabilirsiniz. Dilerseniz evrakları kargo ile göndermeniz mümkündür. Başvuru süreci ve evraklarınızın durumu ile ilgili bilgilendirme tarafınıza yapıldıktan sonra Rusya vize başvurunuz yapılmaktadır. Vize işleminiz sonuçlanıp pasaportunuz çıktıktan sonra ofisimizden gelip teslim alabilir ya da tarafınıza kargo ile gönderimini talep edebilirsiniz.

    Rusya vizesi 2021 başvurunuz hakkında daha detaylı bilgi almak için Vize Merkezi İstanbul şubemiz ile mesai saatleri içinde irtibata geçebilirsiniz. Müşteri temsilcilerimize +90 (212) 970 05 72 numaralı irtibat hattından ulaşarak danışmanlık hizmeti alabilir, başvuru durumunuza uygun olan vize işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp