Rusya Vatandaşlık

Rusya Vatandaşlık


Rusya'da yaşayan yabancı uyruklu göçmenlerin Rusya vatandaşlığına geçişlerini düzenleyen birden fazla yasa bulunmaktadır. Rusya’ya geliş nedeni, oturma süresi veya oturma izni statüsü gibi kıstaslar, bir yabancının Rusya vatandaşlığına geçişinde hangi yasadan yararlanabileceğinin belirlenmesi bakımından önemlidir.

Rusya Vatandaşlığı için aşağıdaki üç adımın takip edilmesi gerekmektedir:


1.    Geçici Oturma İzni (VIREMENNİY PROJIVANİYE)
2.    İkamet Tezkeresi (VİD NA JİTELSTVO)
3.    Rusya Vatandaşlığı


Rusya vatandaşlığını kazanmanın en hızlı yolu bir Rusya vatandaşıyla evli olmaktır.  Rusya vatandaşlığına sahip olmak için yukarıdaki belirtilen adımların izlenmesi gerekmektedir. Rusya vatandaşı olmak isteyen başvuru sahibi ilk olarak Rusya Geçici Oturum izni için gerekli koşulları yerine getirmelidir.

Rusya Geçici Oturum İzni İçin Gerekli Evraklar

Gelir Beyannamesi (2 nüsha)

Maaş Bordrosu,

Başvuru sahibinin sponsorunun gelir dökümleri (varsa)

 

Yükleniyor...