Rusya Ticari Vize

Rusya ticari vize için gerekli evraklar Rusya Konsolosluğu tarafından güncellenebilmektedir. Vize Merkezi Rusya departmanını arayarak Rusya Ticari vize evraklarının güncel listesini e-posta olarak talep ediniz. Evraklarınızı hazırlayıp şubelerimiz bölümünde yer alan adresimize gönderdikten sonra Rusya ticari vize işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştiriyoruz.

Rusya Ticari Vizesi için Gerekli Evraklar

Rusya Federasyonuna iş faaliyeti, iş ziyareti, sektörel fuar katılımı, konferans veya seminer katılımı, ticari faaliyet, ticari müzakere amacı ile giden şirket sahibi veya şirket çalışanları Rusya ticari vizesi alarak seyahat etmeleri gerekmektedir. Rusya ticari vizesi başvuruları için aşağıdaki evrakların hazırlanması gerekmektedir.

Pasaport

Rusya ticari vize işlemleri için kullanılmanız gereken pasaportunuz son 10 yıl içinde alınmış olmalı ve Rusya’ya yaptığınız ticari amaçlı seyahat sonrasında en az 6 ay geçerli olmalıdır. Rusya ticari vizeleri daha uzun süreleri kapsama olasılığı taşıdığı için pasaportunuzun seyahat sonrasında daha da uzun süreli olması size fayda sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarının yurt dışında hiçbir ülkede uzatılmasına dair bir prosedür yoktur.

Fotoğraflar

3.5x4.5 cm ölçülerindeki fotoğrafınız beyaz fon üstünde olmalıdır ve daha önceli vize etiketlerinde kullanılmamış olmalıdır. Eğer pasaportunuz 6 aydan yeni değilse pasaportun kimlik bölümündeki fotoğrafınızın da kullanılmaması gerekir. Rusya vizesi için gereken bütün evraklarda olduğu gibi fotoğrafınızın da güncel ve yeni olması gerekmektedir.

Kimlik Fotokopisi

Kimliğinizdeki bilgiler ile pasaportunuzdaki kimlik bilgilerinizin tutarlı olması gerekmektedir.

Davetiye

Rusya’da ticari faaliyette bulunulacak şirketten alınması gereken davetiye Rusya Federasyonu Federal Göç İdari Şubesi tarafından ve Rusya Dışişleri Bakanlığından onaylı olmalıdır. Davetiye örneğini aşağıda görebilirsiniz. Davetiyede Rusya’daki firma yetkililerin bilgileri ve seyahat içeriği ve amacı açıklanmalıdır.

Rusya Ticari Vize Başvurusu

Rusya ticari vize başvurularında, başvuru sahibinin konsoloslukta bizzat bulunma şartı yoktur. Vize Merkezi sizin adınıza başvuru sürecinin her aşamasını yönetecektir.

Tek veya çift girişli verilen Rusya ticari vizesi 90 gün geçerliliği olan bir vizedir. Bununla birlikte çok girişli olarak 1 yıl süreyi kapsayacak şekilde de talep edilip alınabilmektedir. Rusya’daki ticari faaliyetinizin kapsam alanına göre Rusya ticari vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Örneği fuar veya etkinlik katılımı süreklilik içermiyorsa tek veya çift girişli 90 gün geçerli vize için, eğer ticari faaliyetiniz Rusya’da şube açmak ortaklık kurmak ve benzeri daha uzun soluklu bir faaliyeti içeriyorsa 1 yıllık çok girişli vize talebinde bulunmak doğru olacaktır.

Lütfen dikkat!: Çok girişli vizelerle Rusya sınırları içinde kalış süresi her 180 günlük süre zarfında 90 günü geçmemelidir.

 

Rusya ticari vizesi belli bir süreyi kapsamaktadır ve vize süresinin uzatılma işlemi Rusya’daki makamlardan yapılamamaktadır. Rusya ticari vizesi çalışma vizesinden farklılık içerir. Çalışma her ne kadar ticari bir faaliyet olsa da ticari vize kapsamına girmez. Ticari vizeyi içeren amaçlar iş görüşmeleri, fuar, konferans ve benzeri etkinlik katılımı, iş ortaklığı içinde olan uluslararası şirket görüşmeleri veya faaliyet alanı birbirine yakın firmaların çalışan ve yöneticilerinin yurtdışındaki ticari faaliyetleriyle ilgili etkinlik ve görüşmeleri kapsar.

Rusya Dışişleri Bakanlığının onayını taşıması gereken Rusya Ticari Vize davetiyesi orijinal veya elektronik davetiye formatında olabilir. Rusya ticari vizesini çok girişli olarak alabilmek için Rusya Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak vize prosedür detaylarını öğrenebilirsiniz.

Rusya ticari vize davetiyesinin çıkış süresi 40 ila 45 günlük bir süre içinde gerçekleşir. Bu nedenle ticari seyahatlerde seyahat planınızın bu süreler göz önünde bulundurularak yapılması doğru olur. Bununla birlikte Rusya ticari vize işlemlerinde, tıpkı turistik vize işlemlerinde olduğu gibi ekspres vize başvurusu yapılabilmektedir. Ancak Rusya turistik vize ile ülkeye giriş yaparak ticari faaliyette bulunulması Rusya ticari vizesinin doğru bir kullanımı değildir. Seyahat amacınıza uygun vize türü ile Rusya Federasyonuna giriş yapmanız ve vizenin size tanıdığı haklar doğrultusunda vizenizi kullanmanız gerekmektedir. Seyahat amacının belirlenmesi, vize talebinin nasıl iletileceğine dair ayrıntılı bilgiyi Rusya Vize Merkezi departmanımızı arayarak öğrenebileceğinizi gibi ortadogu@vizemerkezi.com adresimiz üzerinden de irtibat kurabilirsiniz.

Rusya Ticari vizesi kaç günde çıkar?

Rusya ticari vize işlemleri 4-7 iş gününde sonuçlanmaktadır. Rusya Konsolosluğunun tatil sebebiyle kapalı olduğu günler bu süreye dahil değildir. Ayrıca davetiyeniz olmadan başvuru yapamayacağınız için Rusya vize süresinin çıkış süresi olan 40-45 günlük süreni vize çıkış süresi ile bir ilgisi yoktur.

Rusya vizesinin sonucunu belirleyen tek yetkili kurum olan Rusya Konsolosluğu vizenin çıkış süresine de karar vermektedir. İstisnai durumlarda Rusya Konsolosluğu tarafından mülakata çağrılabilirsiniz, bu tarz görüşme talepleri dosyanızın daha da detaylı incelendiğini gösterdiğinden vize çıkış süresi de bu kontrollerden dolayı uzayabilmektedir. Dosyanız Rusya Konsolosluğuna ulaştırıldıktan sonra çıkış süresi vize biriminin yetki alanına girer ve çıkış süresinin uzaması gibi beklenmedik durumlar Vize Merkezinden bağımsız olarak gelişmektedir. Ancak bu tarz durumlar ortaya çıktığında lütfen Vize Merkezi temsilcilerimizi konu hakkında bilgilendiriniz.

Rusya Ticari vize ücreti 2017

Rusya ticari vize ücreti 2017 ücreti seyahat amacı ve Rusya’da kalış sürelerine göre değişebilmektedir. Rusya ticari vizesi yukarıda belirtildiği üzere tek, çift veya çok girişli olarak alınabilmektedir. Rusya’ya talep edile giriş sayısı da vize ücretinde farklılık yaratabilmektedir. Güncel Rusya vize ücreti 2017 bedellerini öğrenmek için lütfen Vize Merkezi Rusya departmanımızı arayınız.

Rusya vize ücreti konsolosluk harç bedeli ve Rusya Vize Merkezi koordinasyon bedellerini kapsamaktadır. Vize reddi durumunda bu bedellerin geri iadesi yapılmaktadır. Vize sonucuna karar veren tek yetkili kurum olan Rus Konsolosluğu vizenin niteliğine (giriş sayısı, kalış süresi gibi) karar verme yetkisine de sahiptir. Vize Merkezi sizin doğru evraklarla Rusya Federasyonunun belirlediği kriterler ölçüsünde başvuru yaparak ihtiyacınız olan Rusya ticari vizesini almanızda destek olmaktadır.

Yabancı uyrukluların Rusya Ticari vize başvurusu

Türkiye’de yaşayan ve daimi veya süreli oturum izni olan vatandaşların yukarıda adı geçen Rusya vizesi için gerekli olan evraklara ikamet belgelerini eklemeleri şartı vardır. İkamet süresinin Rusya seyahati sonrasında en az 6 ay olması gerekmektedir.

Türkiye’de yaşayan Japonya, Arnavutluk, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda ve İngiltere, Sierra Leone, Meksika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Ekvator Ginesi, Haiti, Suudi Arabistan, Bahreyn, Libya, Kore Cumhuriyeti, Umman, Makedonya, Venezuela, Mali, Lesotho, Mısır vatandaşlarının en az 90 gün Türkiye sınırları içinde kesintisiz süreyle kalmış olmaları (ikamet iznine sahip olmaları) gerekmektedir. Ayrıca Etiyopya, Somali, Hindistan, İran, Çin, ırak, Kuzey Kore, Vietnam Bangladeş, Afganistan, Cezayir, Gürcistan, Angola Pakistan, Nepal, Suriye, Ruanda, Nijerya vatandaşlarının daimi ikamet izni ve benzeri evraklarla Rusya Ticari vize işlemlerini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerdir.

Rusya Ticari Vize Davetiye Örneği

 

 

 

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 72
avrupa2@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 72
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 72
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2384
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5327
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com