Rusya öğrenci vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • C. Türkmen 06 Oca 2021, 13:05
    İyi çalışmalar Vize Merkezi, ben yarım dönemlik yaklaşık olarak 3 ay kadar sürecek olan bir eğitim için Rusya’da bulunacağım. Şuan üniversitesi öğrenciyim orada da kendi okuluma denk bir okulda eğitim almaya devam edeceğim. Rusya öğrenci vizesi 2021 başvuru işlemleri ve gerekli evraklarına dair bilgi almak istiyorum. Başvuru sonuçlanma süresi, sizin bu konuda sağladığınız danışmanlık gibi konulara dair de kısaca bilgi verebilir misiniz lütfen? Teşekkür ederim yanıt için şimdiden. İyi çalışmalar diliyorum.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Oca 2021, 13:05

    İyi günler, Öğrenci vizesi Rusya için yapılan başvurularda ortalama 4 ila 7 iş günü içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Eğitim vizesi başvuru işlemleri Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi tarafından hazırlanan resmi davetiye ile veya Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı kararı gerçekleştirilmektedir.

    Rusya Öğrenci Oturum İzni ilk başvurularda 90 gün ikamet izni ve tek veya iki giriş hakkı ile verilebilmektedir. Söz konusu izin eğitimin süresine bağlı olarak 1 yıla kadar uzatılabilmektedir. Ayrıca çoklu giriş ve çıkış hakkı tanınabilmektedir.  

    Rusya Konsolosluğu tarafından değerlendirilen Öğrenci Vizesi Rusya vize prosedürüne göre ek evrak talep edilebilmektedir. Konsolosluk gerek görmesi halinde başvuru sahibini değerlendirme aşamasında mülakata çağırabilmektedir. Başvuru işlemlerinin hatasız ve eksiksiz biçimde tamamlanması olumsuz karara neden olabilecek etkenlerin ortadan kaldırılması açısından oldukça önem arz etmektedir.

    Rusya Öğrenci Oturum İzni başvuru işlemleri için Pasaport, Biyometrik Fotoğraf, Başvuru Formu, Davetiye veya Rusya Dışişleri Bakanlığına Ait Vize Kararı, Uçak Bileti, Sağlık Raporu, Sağlık Sigortası, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi gibi belgeler talep edilmektedir. Rusya’da alınacak olan eğitimin süresi ve niteliğine bağlı olarak Rusya Konsolosluğu tarafından talep edilen bilgi ve evraklar farklılık gösterebilmektedir.

    Rusya öğrenci vizesi 2021 başvuru işlemleri, gerekli evrakları, vize ücreti gibi konularla ilgili olarak ayrıca merak ettikleriniz için yeni bir soru oluşturabilir veya vize temsilcilerimizden doğrudan bilgi alabilirsiniz. Rusya vizesi konusunda uzman temsilcilerimiz ile iletişim bilgilerimizi kullanarak veya yaşadığınız bölgeye en yakın ofisimizi ziyaret ederek görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Bizi tercih etmenizden dolayı teşekkürlerimizi sunar ve iyi günler dileriz.

    Saygılarımızla
    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S.M. 14 Eyl 2021, 11:39

    Merhaba, Rusya öğrenci vizesi 2021 nasıl alınır? Gerekli evrakların listesi ve vize sonuçlanma süresi hakkında beni bilgilendirir misiniz? Rusya vize başvurum için sizden destek almak istiyorum. Konu ile ilgili dönüşlerinizi bekliyorum. İyi günler dilerim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 14 Eyl 2021, 11:44

    Merhaba, öğrenci vizesi Rusya işlemleri için dosyanızın başvuru koşullarına uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Vize süresi 90 gün olarak verilmekte olup eğitim süresine göre süre uzatılabilmektedir. Rusya'da öğrenci oturum izni aldığınızda vizenizi veriliş amacına uygun olarak kullanmalısınız.

    Başvuru sırasında ibraz edilen belgelerin seyahat amacını kanıtlar nitelikte olması gerekmektedir. Rusya'da öğrenci oturum izni başvurusunda bulunabilmeniz için pasaportunuzun 1,5 sene daha geçerliliği olmalıdır. Ayrıca vize basımı için 2 adet boş sayfa gerekmektedir. Biyometrik fotoğraf 3,5 x 4,5 cm ölçülerinde olmalıdır. Başvuru için davetiye veya Rusya Dışişleri Bakanlığına ait vize kararı gerekmektedir. Gidiş dönüş uçak biletleriniz ve sağlık raporunuzun başvuru dosyasında olması gerekmektedir. Rus makamları bilgilerin doğruluğuna önem vermektedir. Başvuru formu doldurulurken yanlış bilgi beyanında bulunulması durumunda vize reddedilmektedir. Ülke uzmanlarımız başvuru koşullarını yerine getirerek sizlere en doğru şekilde size hizmet sunmaktadır. Vize formunuzun doğru şekilde doldurulması ve vize davetiyesini hızlı şekilde almak için Vize Merkezi’nden hizmet alabilirsiniz. Evrakları temin etmeden önce temsilcilerimizle görüşmenizi tavsiye ederiz.

    Öğrenci vizesi Rusya için 4 ila 7 iş günü arasında sonuçlanmakta olup konsolosluğun resmi tatillerinden bu süre uzayıp kısalabilmektedir. Gerekli durumlarda Rusya Konsolosluğu tarafından ek belge istenmektedir. Bunun gibi durumlar sürenin uzamasına sebep olmaktadır. Başvuruların son ana bırakılmadan yapılması mağduriyet yaşanmaması adına önemlidir. Acil olarak vizeye ihtiyacınız olması durumunda ekspres vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Rusya ekspres vizesinin sonuçlanma süresi 1 ila 3 iş günüdür. Vize fiyatları başvurulan vizeye göre değişmektedir.

    Rusya öğrenci vizesi 2021 hakkında güncel olan gerekli evrakların listesine müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Başvurunuz için uygun olan evrakların listesini mail adresinize ileteceklerdir. Vize Merkezi İstanbul ofisimizi +90 (212) 970 05 72 numaralı hattan arayabilirsiniz.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp