Norveç Turistik Vize

Norveç Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Norveç Turistik Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Norveç turistik vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.

 

Norveç Turistik Schengen Vizesi başvuruları sırasında hazırlanması gereken belgeler:


1.Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2.İki adet Biometrik fotoğraf (35x45 mm ölçülerinde, güncel ve arka fonu beyaz olmalıdır)
3.Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık hesap hareketlerini içeren, en az 3000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
4. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Güncel tarihli, orjinal belge, kişinin aile ve adres bilgilerini içermelidir)
5.Vize Talep Dilekçesi ( Kişinin bağlı bulunduğu kurumun Antetli Kağıdına Konsolosluk'a hitaben yazılmış,şirket yetkilisi tarafından kaşe ve ıslak imza atılarak hazırlanmalıdır)
 
Norveç turistik vize başvuru sahibi bulunduğu duruma göre hazırlaması gereken ek belge listesi;

Kişi Şirket Sahibi ise;

1.Güncel şirket evrakları ( Orjinal faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopileri)
2.SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
 
Kişi Şirket Çalışanı ise;

1.SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü
2.Maaş Bordrosu
3.Güncel şirket evrakları ( Orjinal faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopileri)

Kişi Emekli İse

1. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, emeklilik maaşının yattığını gösterecek şekilde, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)

2. Emekli kart fotokopisi veya E devletten alınmış Emekli olduğunuzu gösterir belge 

Kişi Devlet Memuru İse

1. Çalışma ve resmi izin belgesi (Meslek ve görev bilgilerinizi içeren, kaşe ve ıslak imzalı)

2. Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz) 

 

Kişi Ev Hanımı ise;

 

Ev hanımına sponsor olacak 1. dereceden akrabasına ait (anne, baba, kardeş, eş, çocuk) evraklar

İşveren ise;

1- Sponsor yazısı (Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağını ve akrabalık bağını belirten kaşe ve imzalı)

2- 4 B Hizmet dökümü veya BAĞ-KUR Hizmet dökümü (e-devletten barkodlu olarak alınmalı)

3- Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

4- Banka hesap dökümü (En az 7000 TL bakiyesi olan, son 3 ayın bilgilerini içeren, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalıdır)

 

Çalışan ise;

1- Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağını ve akrabalık bağını belirten kaşe ve imzalı)

3- Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

4- SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü (e-devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz / barkodlu olmalı)

5- Maaş bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı)

6- Banka hesap dökümü (En az 7000 TL bakiyesi olan, son 3 ay bilgilerini içeren, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı) 

 

Devlet Memuru ise;

1- Çalışma belgesi (meslek ve çalışma bilgilerini içeren)

2- Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)

3- Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve mühür olan)

4- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağını ve akrabalık bağını belirten, ıslak imzalı)

5- Banka hesap dökümü (En az 7000 TL bakiyesi olan, son 3 ay bilgilerini içeren, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı) 

 

Emekli ise: 

1- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağını ve akrabalık bağını belirten, ıslak imzalı)

2- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, emeklilik maaşının yattığını gösterecek şekilde, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)

3- Emekli kart fotokopisi veya E devletten alınmış Emekli olduğunuzu gösterir belge 

4- Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile bilgilerini içerir, kaşe ve imzalı) 

 

Kişi Öğrenci ise Hazırlaması Gereken Evraklar

1- Pasaport -eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)

2- Öğrenci belgesi (Güncel, ıslak imzalı ve kaşeli)

3- 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35x45 ölçülerinde, beyaz fon üzeri, güncel)

4- Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

5- Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçük olması halinde, anne, baba imzalı, noter onaylı orjinal belge)

6- Uçak ve Otel rezervasyonlarınız (Satın alınmış var ise)


Öğrenciye sponsor olacak 1. dereceden akrabasına ait (anne, baba, kardeş, eş, çocuk) aşağıda belirtilen evraklardan uygun olanları sunmalıdır: 

İşveren ise:

1- Sponsor yazısı (Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağını ve akrabalık bağını belirten kaşe ve imzalı)

2- 4 B Hizmet dökümü veya BAĞ-KUR Hizmet dökümü (e-devletten barkodlu olarak alınmalı)

3- Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

4- Banka hesap dökümü (En az 4000 TL bakiyesi olan, son 3 ayın bilgilerini içeren, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalıdır)

 

Çalışan ise;

1- Şirket yazısı (İşveren tarafından, şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, kişinin şirketteki görevi hakkında bilgileri içeren kaşe ve imzalı)

2- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağını ve akrabalık bağını belirten kaşe ve imzalı)

3- Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

4- SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu 4 A hizmet dökümü (e-devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz)

5- Maaş bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı)

6- Banka hesap dökümü (En az 4000 TL bakiyesi olan, son 3 ay bilgilerini içeren, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı) 

 

Devlet Memuru ise;

1- Çalışma belgesi (meslek ve çalışma bilgilerini içeren)

2- Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)

3- Maaş bordrosu (son 3 aylık, imza ve mühür olan)

4- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağını ve akrabalık bağını belirten, ıslak imzalı)

5- Banka hesap dökümü (En az 4000 TL bakiyesi olan, son 3 ay bilgilerini içeren, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı) 

 

Emekli ise: 

1- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağını ve akrabalık bağını belirten, ıslak imzalı)

2- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, emeklilik maaşının yattığını gösterecek şekilde, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)

3- Emekli kart fotokopisi veya E devletten alınmış Emekli olduğunuzu gösterir belge 

4- Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile bilgilerini içerir, kaşe ve imzalı) 

 

Vize Merkezi Aracılığıyla Norveç Turistik Vizenizi Nasıl Alabilirsiniz?
 

1.Adım – Çağrı Merkezimizi arayınız.
Vize Merkezi- Norveç Vize Departmanı Çağrı Merkezimizi arayarak temsilcilerimizden  durumunuza uygun olarak hazırlayacakları evrakların içeren bilgi mailini talep ediniz. Çağrı Merkezi yetkililerimize vereceğiniz doğru bilgiler doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.


2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi – Norveç Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönlendirmiş olduğu bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak vize başvuruları işlem sürenizin uzamasına hatta başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk vize bölümünce yeni ek evrak talep edilebilir. Bu evrakları tamamlanması zorunludur.


3. Adım – Evraklarınızı Kargo yapın.
Vize Merkezi – Norveç Vize Departmanı tarafından durumunuza yönelik yönlendirilmiş bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek size en yakın şubemize kargo yapın. Kargo takip numaranızı temin ediniz. Kargonuzun Merkezimize ulaşımı sonrası yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve kurye hizmeti masrafları başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.

4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi – Norveç Vize Departmanı, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili yönlendirecektir. Yönlendirilecek olan e-mailde varsa eksik veya hatalı evraklarınız bildirilecek, eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda onayları alınacaktır.


5. Adım – Biyometrik bilgi beyanı
Vize Merkezi – Norveç Vize Departmanı 2015 / 2016 yılında herhangi bir Schengen Üye Ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini biyometrik bilgilerini parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Yetkililerimiz biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık ederek sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.

Lütfen Dikkat! Pasaportunda bulunan Schengen vizesine ‘VİS’ notu düşülmüş yolcularımızın istisnai durumlar dışında şahsen gelmesine gerek yoktur. 


6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi –  Norveç Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan yolcularının işlem sürecini tamamen kontrolü altında tutmaktadır. Norveç turistik vize işlemleri 5 ile 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin işlemlerini, Norveç Konsolosluğu resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek süresini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri yetkililerimiz tarafından kontrol edilecek olup, işlemlerinizin tamamlanması sonrası pasaportların teslimatı başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya merkezimizde şahsi teslim alınarak sağlanacaktır.

 

Norveç Turistik Vizesi nasıl alınır?


Norveç turistik vizesi kişinin kendi konaklama ve ulaşım rezervasyonlarını yaparak turistik amaçlarla Norveç’i ziyaret etmek ve kültürünü tanımak isteyen kişiler için geçerli kısa süreli vize tipidir. Norveç turistik vizesi olan kişiler ülkede en fazla 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar. Norveç Schengen bölgesindeki ülkelerden biri olduğu için Norveç turistik vizesine sahip olan kişiler,  Schengen’e üye olan diğer ülke veya ülkelere de Norveç Schengen vizeleriyle giriş yapabilirler. Norveç vizesi ile başka bir Schengen ülkesinden seyahat başlamak veya Norveç’e hiç gitmeden diğer Schengen üye ülkelerine giriş yapmak daha sonraki Schengen vize başvurularınız olumsuz yönde etkileyebilir. Norveç Schengen vizesinin doğru kullanımı ve güncel evrakları talep etmek için lütfen Vize Merkezi temsilcilerimizi arayın. İkamet ettiğinizi şehre en yakın şubemizi iletişim bölümünden görebilirsiniz.

Norveç turistik vize başvuru dosyanıza ekleyeceğiniz banka hesap dökümünüz ve Schengen bölgesinden vizenin bitiş tarihinden önce ayrılacağınızı destekleyen belgeler seyahat niyetinizi açığa çıkarıcı nitelikleri taşıdığından Norveç Konsolosluğu için büyük önem arz etmektedir. Vize talep dilekçenizi Norveç Konsolosluğu’na hitaben, ıslak imzalı olarak hazırlamanızı; pasaportunuzun Norveç’ten dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay geçerliliğe sahip olmalıdır.  Norveç turistik vizesi için başvuru dosyanıza 2 adet biyometrik fotoğrafınızı da eklemeyi unutmayınız. Norveç Schengen vizesi için sunduğunuz fotoğrafların daha önceki Schengen vizelerinde kullanılmamış olması gerekmektedir.

Norveç turistik vize başvuru dosyanıza çalışansanız maaş bordrolarınız; ev sahibiyseniz tapunuzu; araç sahibiyseniz aracınızın ruhsatını; eğitiminiz devam ediyorsa öğrenci belgenizi eklemeniz gerekebilir. Bu evrakları dikkatle ve birbirleriyle tutarlı şekilde hazırlamanızı öneririz. Norveç’e turistik vize başvuru dosyasına eklenecek belgeler kişinin mesleki durumuna ve statüsüne göre değişiklik göstermektedir. Norveç turistik vize başvuru dosyanıza; şirket sahibi veya çalışanı iseniz güncel şirket evraklarınızı; hizmet döküm belgenizi ve son 3 aylık banka hesap özetinizi dahil etmelisiniz. Şirketinize ait faaliyet belgeleri güncel ve ıslak imzalı olmalıdır veya e-devletten alınmış faaliyet belgenizi kullanmanız gerekir.

Norveç turistik vize başvurularınızda otel ve uçak rezervasyonu yaptırdığınız tarihlerin dilekçenizdeki tarihlerle uyumlu olmasına özen gösteriniz. Bu evraklardaki tarihle ilgili tutarsızlıklar vize sonucunuzu olumsuz etkileyebilir. Otel ve uçak rezervasyonları hakkında Vize Merkezi temsilcilerimizden destek alabilirsiniz.

Norveç vize başvuruları sırasında birden daha fazla kişi ile seyahat edilecek ve seyahat edilecek diğer aile fertlerinin seyahat masraflarını tek bir kişi karşılayacak olması halinde; Banka bilgilerinizde bulunan kullanılabilir bakiye limitinin yukarıda belirtilen limitten fazla olmasına dikkat edilmelidir. Norveç vize başvuruları için kullanacak olduğunuz banka bilginizde seyahat edecek tüm başvuru sahiplerini finanse edecek limitte bakiye olmasına özen gösterilmelidir. Gösterilecek hesabın uzun süreli hareketliliğe sahip olması yararınıza olur.

Norveç Turistik vizesine başvuru yapan kişi reşit değilse başvuru formunda hem kendisinin hem de yasal velisinin imzası bulunmalıdır. 

Başvuru belgelerinin tamamlanmış olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir. Norveç vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Norveç Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Vize başvurularınızın sonucu ve vize çıkış süresiyle ilgili nihai karar Konsolosluk tarafından verilecektir.

Norveç Turistik Vizesi başvurusu


Norveç turistik vizesi Norveç’e seyahat edecek olan kişiye maksimum 90 gün kalma hakkı tanır. Norveç vizesi talebinde bulunan kişinin ilk Schengen vize başvurusuysa 90 gün konaklama hakkı tanınması istisnai durumlar dışında karşılaşılan bir durum değildir. Norveç vizesi başvuru sahibinin daha önce herhangi bir Schengen ülkesini ziyaret etmiş ve vizesinde belirtilen tarihlerdeki giriş çıkışlara dikkat ederek seyahatini tamamlamış olması bir sonraki Schengen ülkesi seyahatindeki konaklama süresini uzatmasına katkı sağlayabilir. 

Norveç Konsolosluğu vize bölümünce durumunuza bağlı olarak yeni evraklar talep edilebilir. Bazı evraklarınızın orijinal hali veya daha önceden talep ettiğiniz evrakların yeniden beyan edilmesi talep edilebilir. Bu ve benzeri durumlarda söz konusu evrakların talep edildiği şekilde yeninden beyan edilmesi zorunludur. 

Norveç Vizesinin sonucuyla ilgili karar vermeye tek yetkili kurum Norveç Konsolosluğu’dur. Norveç Konsolosluğu gerek duyması halinde vize başvuru sahibinden ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Bu ve benzeri durumlarda tarafınıza gerekli bilgilendirmeler Norveç Vize Merkezi temsilcimiz tarafından yapılacaktır.

Norveç seyahatinizi ispat eden diğer belgeler (hotel ve uçak rezervasyonu, seyahat sigortası vb.) kurumumuz tarafından tamamlanacaktır. Hazırlamış olduğunuz belgeleri lütfen adresimize ulaştırınız. Evrak teslim alındı bilgisini sizlerle paylaşacağız. Kargo ve kurye hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Hizmet ödemeleri başvuru sahibi tarafından karşılanacaktır.

Norveç Vizesi Randevu Prosedürü

Başvuru belgelerini eksiksiz olarak tamamlamış yolcularımızın randevuları uygun olan ilk iş gününe alınacaktır. Randevu saati ve tarihi sizlerin onayına sunulacaktır. Norveç turistik vize başvurularınız için beyan edeceğiniz evrakların güncel tarihli olması gerektiğini ve vize uyum koşullarını bulundurmayan evraklarla yapılan başvurularınızın kabul edilmeyeceğini hatırlatırız.

Norveç vize randevusunda evraklarınız asistanlarımız eşliğinde Konsolosluk yetkililerine teslim edilir ve Schengen vize usulleri gereğinde parmak iziniz alınır. Son 5 yıl içinde Norveç veya başka bir Schengen ülkesi vize başvurusunda parmak izi ibraz eden yolcuların parmak izi vermesine gerek kalmamaktadır. Ancak biyometri sisteminde güncellemeler söz konusu olduğunda daha önceden biyometri bilginizi sunmuş olsanız dahi parmak izi işlemi için çağrılabilirsiniz.

Pasaport işlemleri sırasında vermiş olduğunuz parmak izi Norveç Konsolosluğu tarafından tanınmamaktadır. Temsilcilerimiz, başvuru işlemlerinizin sorunsuz gerçekleşmesi için parmak izi alımı sırasında sizlere eşlik edecektir.

 

Norveç Vize Ücreti

Norveç vize başvurusu ret ile sonuçlanmış kişiler için ücret iadesi bulunmamaktadır. Konsolosluk harçları peşin olarak ödenirken vize reddi halinde başvuru sahiplerine ücret iadesi yapılmamaktadır. Norveç vize başvuru işlemleriniz için lütfen konaklama ve ulaşım için ödeme yapmayınız. Konsolosluk vize bölümünce konaklama ve ulaşımın ön rezervasyonları da kabul edilmektedir. Ücret iadesi olmayan biletler ile yapılan vize kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu bulunmaz. Norveç vize ücret bilgisi ve vize prosedürü hakkında ayrıntılı bilgi için temsilcilerimizden bilgi e-postası talep edin.

 

Norveç Turistik vize başvurusu ne zaman yapılmalı?

Norveç turistik vize başvurunuzu en az 4 hafta önceden yapılması gerektiğini unutmayınız. Norveç turistik vize başvurusu için maksimum süre 90 gündür.  Seyahat tarihine 2 haftadan az süre kalmış kişilerin Norveç vizelerinin seyahat tarihlerine yetişemeyebileceğini hatırlatırız. Geç kalınmış veya acil durumlarda gerçekleştirilecek başvurular için lütfen Norveç Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçiniz.  

Norveç turistik vize başvuru işleminizi seyahat tarihinizden 1 ay önce başlamanızı tavsiye ederiz. Seyahat tarihine 2 haftadan daha kısa bir süre kalmış kişilerin vizelerinin seyahat tarihine yetişememe riski vardır

Acil durumlarda yapılacak olan vize başvurularınız için lütfen Vize Merkezi temsilcilerimizi bilgilendiriniz.

 

 

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : 0212 970 05 79
avrupa@vizemerkezi.com
Diğer BilgilerAcil: 0532 476 25 16
Ankara
+90 (312) 970 05 99
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 99
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2352
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5297
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com