Norveç Eğitim ve Araştırma Vizesi

Norveç Eğitim ve Araştırma Vizesi Yabancı uyrukluların Norveç Krallığı’nda 90 günden fazla kalabilmelerini sağlayan uzun dönem (D tipi) vizedir. Bu vize tipine Norveç Krallığı’nda devlet koleji veya devlet üniversitene gidecek olan kişilerin başvurması gerekir. Parasız staj yapmaya gidiyorsanız bununla ilgili bilgileri içeren evrakları ibraz etmelisiniz. Bütün evraklarınıızn 2 adet fotokopisini yanınızda bulundurmanızda fayda vardır. Aşağıda Norveç Eğitim ve Araştırma vize evrak listesini bulabilir, ayrıntılar ve Norveç Eğitim ve Araştırma vizesi hakkındaki sorularınız için vize merkezimizi arayabilirsiniz.

Norveç Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Norveç Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Norveç vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.

Yüksek öğrenim eğitimi, yüksek akademik standartları, yenilikçi öğretim uygulamaları ve öğrenciler ile öğrenim üyeleri arasındaki yakın ilişki Norveç’te öğrenim görmeyi cazip hale getiren etkenlerdir. Norveç üniversitelerinde ve kolejlerde ders içeriklerini değişik kombinasyonlarını incelemek, araştırmak mümkün olmaktadır ve uluslararası öğrenciler için farklı kurslar ve programlar İngilizce  olarak verilmektedir. Aynı zamanda yüksek öğrenim kurumlarındaki öğrenci hayatı oldukça dinamiktir ve sosyal aktiveler yoğundur.

Norveç Eğitim ve Araştırma Vizesi

Uluslararası öğrenciler, Norveç’te neden eğitim görmek istedikleri konusunda farklı nedenler gösteriyor; huzurlu, güvenli ve teknolojik olarak gelişmiş bir toplum, açık hava sporları ce aktivitelere katılma imkanı, yaz kış Norveç’te eğitim görmenin hem Norveç’te hem de çevresindeki diğer ülkelerde kariyer fırsatlarının artacağı gerçeği. Norveç, eğitim ve araştırma vizesi için umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize başvuru işlemlerini tamamlamaları gereklidir. T.C. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahibi Türk vatandaşları 90 günü geçmemek şartıyla vize almalarına gerek yoktur.

Norveç eğitim ve araştırma vizesi için vize başvurusu için pasaportun güncel, 2 adet boş sayfasının olması ve seyahat sonrası için en az 3 ay geçerli olması gereklidir. Konaklamaya istinaden belgeler, uçak biletinin tarihleri açık bir şekilde başvuru evrakları arasına eklenmelidir. Norveç Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından belirlenen bir doktordan alınmış sağlık Raporu, 6 aydan daha eski olmamalı aslı ve 2 fotokopisi bulundurulmalıdır.

Aşağıda Norveç Eğitim ve Araştırma vizesi evrak listesini bulabilirsiniz. Norveç Schengen vizesi evrakları güncek şartlara istinaden değişiklik gösterebilmektedir.

Norveç Eğitim ve Araştırma Vizesi için Gerekli Evraklar

1. İngilizce vize talep dilekçesi. Şirket sahipleri için konsolosluğa hitaben yazılmış kaşe ve imzalı.

2. Pasaport. Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli.

3. 1 adet biometrik fotoğraf, 35x45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel.

4. T.C kimlik fotokopisi

5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. Aile ve adres bilgilerini içeren.

6. Banka hesap özeti. Son 3 aya ait, en az 4000 tl bakiye, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile.

Norveç Eğitim ve Araştırma Vizesi için Ek Evraklar

  • Norveç'da devlet üniversitesi veya yüksekokuldan orijinal kabul veya kayıt belgesi.
  • Ücretsiz staj ise Norveç lisansüstü eğitim kurumundan orijinal ücretsiz staj kabul belgesi Norveç lisansüstü eğitim kurumundan orijinal ücretsiz staj kabul belgesi
  • Bir yıl hazırlık ise hazırlık döneminden sonra üniversite eğitimine devam edileceği belirtilmelidir (ayrıntılı çalışma planı, referans mektubu ve ilgili yükseköğretim kuruluşu tarafından onaylanmış hazırlık dönemi sonunda devam eden eğitim yılı için kayıt yapılacağına dair belge).
  • Yükseköğretime geçiş için gerekli koşulları sağladığınıza dair kanıtlar (diploma, akademik kayıt, denklik belgesi).
  • Burs alanlar için burs belgesi
  • Burslu değilseniz veya bursunuz/burslarınızın miktarı 617€’dan az ise sponsor tarafından imzalanmış garantörlük belgesi
  • Garantörlük belgesine ilave edilecek evraklar:
  • Sponsor olan kişinin oturum kartı, kimlik kartı veya yabancılar için süresiz oturum izninin fotokopisi.
  • Sponsor Norveç’de ise; Norveç’daki kayıtlı olduğu Belediyeden onaylanmış öğrenci davetiyesi ve Norveç belediyesinden alınmış aile toplum kağıdı.
  • Sponsor Norveç’de değilse yaşadığı ülkenin Norveç Büyükelçiliği’nden alınmış sponsorluk belgesi
  • Sponsor olan kişinin gelir evrakları:
  • Çalışan ise çalışma süresini gösteren belge ve iş kontratı ve 3 aylık maaş bordrosu. Sosyal yardım ödeme belgeleri.
  • Serbest meslek sahibi ise son yıla ait vergi beyannamesi, vergi kayıt numarası ve ticaret odası kaydı. Varsa sosyal yardım ödeme belgeleri.
  • 21 yaş üstü öğrenciler için Ankara/İstanbul Adli Sicil Müdürlüğü tarafından Norveç resmi dillerinden biriyle yazılmış 6 ayı geçmemiş Dışişleri Bakanlığı veya adli mahkeme tarafından onaylanmış (apostilli) adli sicil kaydı aslı ve 2 adet fotokopisi
  • Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) yasal velisini gösterir belgeler
  • Öğrenci Yazılı Mülakat Formu: Bu form eğitiminiz hangi yabancı dilde olacak ise o dilde doldurulmalıdır.

Norveç Eğitim ve Araştırma Vizesine Başvururken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

  • Pasaportunuzun güncel, 2 sayfasının boş ve dönüş tarihinizden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmasına dikkat edin.
  • Konaklama belgeleri, uçuş biletleri tarihleri net olmak suretiyle başvuru evraklarına eklenmelidir.
  • Biometrik fotoğraflarınızın Schengen standartlarına uygun olduğundan emin olun. Web sitemizin form&dilekçe menüsünden görebilirsiniz.
  • Norveç Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından belirlenen bir doktordan alınmış Sağlık Raporu, 6 aydan daha eski olmamalı aslı ve 2 fotokopisi bulundurulmalıdır.

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon