Meksika Vizesi Nasıl Alınır 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • M.N. 15 Oca 2021, 15:44
    Merhabalar, Meksika vizesi nasıl alınır 2021 yılı için değişiklikler var mı? Ben İstanbul’da yaşıyorum ve Meksika’ya gitmek istiyorum. Bordo pasaport sahibiyim. Meksika kapıda vize var mı? Yoksa Konsolosluğa gitmemiz gerekir mi? Kovid 19 sebebiyle başvurularda değişiklikler oldu mu? Bu konuda bilgi vermenizi rica ediyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Oca 2021, 15:44

    Merhabalar,

    Dünyada en çok yabancı turist çeken ülkeler arasında 10. Sırada yer alan Meksika, yılda 30 milyondan fazla turist ülkeyi ziyaret etmektedir. Peki, Meksika vizesi alma yolları nelerdir? 2013 yılında yapılan antlaşmalar sonucunda iki ülke birbirileri arasında giriş çıkışları kolaylaştırmışlardır. Bu antlaşmanın sayesinde uğraştırıcı vize işlemleri yerine sadece elektronik vize alarak Meksika’yı ziyaret mümkün olmuştur. Aynı durum Rus ve Ukranya vatandaşları içinde geçerlidir. 

    Ülkemizde yaşanılan 15 Temmuz kalkışması sonrasında yeşil pasaport sahibi devlet memurları vize alabilmeleri için çalıştıkları resmi makamdan yurtdışına çıkmasında herhangi bir sakınca olmadığına dair yazı istenmeye başlandı. Bu durumdan dolayı Meksika Konsolosluğu sadece yeşil pasaportlular için Konsolosluktan başvuru yapma zorunluluğu getirdi. Daha sonra yeşil pasaportlulardan istenilen yurtdışına çıkma izni alma zorunluluğu kaldırılmasına rağmen konulan kural değişmemiştir. Yeşil pasaportlular için Meksika vizesi alma yolları değişikliği 2021 yılında devam edecek mi? Bu konuda Meksika Konsolosluğu sitelerinde herhangi bir bilgi yayınlanmamıştır. 

    Meksika vizesi nasıl alınır 2021 Yılı Detayları

    Peki, bordo pasaportlular için Meksika’ya vize nasıl alınır? Bordo pasaport sahibi olan Türk Vatandaşları Konsolosluk sitesi üzerinden elektronik vizelerini online başvuru yapabiliyorlar. Öncelikle size en yakın ofisimizi arayarak vize uzmanlarımızdan, hazırlamanız gereken evrak listesini size mail atmasını isteyebilirsiniz. Meksika vize uzmanlarımız gerekli evrak listesi ile birlikte taslak bir formu da size göndereceklerdir. Taslak formu çıktı alıp, şahsi bilgilerinizi doldurduktan sonra yine vize uzmanlarımıza mail atmanız yeterli olacaktır. Taslak formun dışında güncel pasaportlarınızın ilk sayfasının fotokopisi ve Nüfus Cüzdanı fotokopisini de mail olarak gönderin. Meksika vizesi başvurunuz en kısa sürede sonuçlanacaktır. 

    Peki, yeşil pasaportlular için Meksika’ya vize nasıl alınır? Meksika vizesine başvuru yapabilmeniz ve evrakları Konsolosluğa teslim edebilmeniz için randevu almanız gerekir. Konsolosluğun iletişim bilgilerine sitemizdeki Meksika Başkonsolosluğu İstanbul sayfasından ulaşabilirsiniz. Konsolosluğa sunmanız gereken evraklar; güncel pasaport, pasaportunuzun ilk sayfasının ve son sayfasının fotokopileri ile birlikte Meksika vize başvuru formu, 1 adet 3,5cm x 4,5cm boyutlarında fotoğraf, İspanyolca ya da İngilizce vize talep mektubudur. Vize bedeli olan 44 USD Konsoloslukta ödenebilmektedir. Eğer başvurunuzun sonucu olumsuz olursa vize ücreti iade edilmemektedir.

    Meksika vizesi nasıl alınır 2021 yılında yapılan değişiklikler hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız hemen +90 (850) 460 15 84 numaralı Meksika özel hattımızı arayabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel Erdin

    Meksika vizesi nasıl alınır 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp