Meksika Oturum izni


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, turizm, eğitim, iş, aile ziyaret, eğitim ve diğer amaçlarla çıkacakları Meksika seyahatleri için vize almalıdırlar. Meksika’da oturma izni almak isteyenler Meksika İçişleri Bakanlɪğɪ Ulusal Göçmenlik Enstitüsü Sekreterliği’nden) izin almalıdırlar.

Meksika oturma izni 1 yıl süreli olarak verilmektedir. Bu sürenin dolması durumunda, iznin bitiş tarihinden itibaren en az 10 gün öncesinde iznin yenilenmesi için başvuruda bulunulmalıdır.

FM2- Göçmen Oturma İzni

Bu oturma iznini alanlar 1 yıl süreyle Meksika’da ikamet edebilirler. FM2 belgesi aile yakınları (eşleri) Meksika vatandaşı olan kişilere verilir

FM3- Göçmen Olmayan Ziyaretçi (Meksika Çalışma İzni)

FM3 vizesi ile göçmen olmayan ziyaretçiler Meksika’da çalışma fırsatına sahip olurlar. Bununla birlikte bu vizeyi alanlar göçmen statüsünde değerlendirilmezler. Bu durum çifte vatandaşlık hakkı ortaya çıkarak bir durum da değildir. FM3 vizesine Meksika’da iş yeri açmak isteyenler veya işçi çalıştırmak isteyenler başvurabilir. Bu çalışma iznine sahip olmanın sonucu oturma iznine sahip olmayı da beraberinde getirir. 

 

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
+90 (212) 970 05 84
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 84
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 84
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 25
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com