Meksika Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • M.M. 14 Oca 2021, 15:33
    Merhabalar, Meksika vizesi için gerekli evraklar 2021 yılında değişti mi? Yeşil pasaport sahibiyim, Vergi dairesinde 9 yıldır uzman olarak çalışıyorum. Meksika’ya Cancun’da bulunan turistik yerleri görmeyi ve yıllık iznime denk getirip 15 gün kalmayı planlıyorum. Meksika Konsolosluğu’na başvuru yapılması gerekiyormuş. Elektronik vize alıp gitmem mümkün değil mi? Bu konuda herhangi bir değişiklik olacak mı?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 14 Oca 2021, 15:33

    Merhabalar,

    Meksika vizesi için gerekli evraklar pasaportunuzun türüne göre değişmektedir. Yeşil pasaport sahibi olan devlet memurlarının, 15 Temmuz olayları sonrasında yurtdışı seyahatleri öncesi çalıştıkları resmi dairelerinden “yurtdışına çıkmalarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır” yazısı zorunluluğu getirilmişti. Meksika Konsolosluğu’da bu dönemde yeşil pasaportlulara elektronik vize başvurusu yapamayacaklarını sadece Konsolosluğa Meksika vizesi için gerekenler sunulduğu takdirde başvuruları kabul olacağını açıklamıştı. Bu yazılı izin alma durumu daha sonra kaldırılmasına rağmen Meksika’ya vize talep eden yeşil pasaportlular için koydukları kuralı değiştirmediler. 2021 yılında aynı durum devam etmektedir.

    Meksika Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

    Sizin gibi yeşil pasaport sahipleri Meksika Konsolosluğu’ndan randevu alarak ve evraklarını teslim etmeleri gerekmektedir. Yeşil pasaport sahibi olan başvuru sahiplerinin Meksika vizesi için gerekli evraklar şunlardır;

    • Pasaport; 6 ay geçerliliği olan
    • Meksika vize başvuru formu; başvuru sahibi, el yazısıyla doldurmalıdır. Başvuru formununun arkalı önlü tek sayfa halinde çıktısı alınmalıdır. 
    • 1 adet 3,5cm x 4,5cm boyutlarında biyometrik fotoğraf; yeni çekilmiş, arka fonu beyaz, gözlüksüz olması gerekir. Türbanlı çekilmiş fotoğrafı olanlar sadece pasaportta bulunan fotoğrafında türbanlı olması koşulu ile kabul edilmektedir.
    • Vize talep dilekçesi; gidiş amacınızı, Meksika’ya gidiş-dönüş tarihlerinizi ve seyahatiniz boyunca tüm masrafları kendiniz karşılayacağım bilgisi yazılması gerekir. Dilekçe İspanyolca ya da İngilizce yazılmalıdır.
    • İş yerinde çalıştığınızı gösteren resmi belge; İş yerinin antetli kağıdına yazılmalı, çalıştığınız pozisyon belirtilmeli, aylık kazancının ve işe giriş tarihiniz yazılmalı, ıslak imza ve kaşe bulunmalıdır. 
    • Meksika vizesi için gerekenler başında; Son üç aya ait maaş bordrosu vardır. Islak imzalı, kaşeli olması zorunludur.
    • Kişisel vadesiz banka hesap dökümlerinin orijinali; sayfaların hepsi banka yetkilisi tarafından kaşelenip, imzalanmalı ve son 3 aya ait olmalıdır.
    • Pasaport fotokopisi; Şahsi bilgilerinizin ve fotoğrafınızın olduğu sayfa ve son sayfanın fotokopisi de sunulmalıdır.
    • 44 Dolar vize ücreti; vize görüşmesine gelmeden önce yapılması gerekir. Meksika için vize başvuru sonucu olumsuz olduğunda vize ücreti iade edilmemektedir.

    Başvuru sahibinin, Meksika Konsolosluğu’na bizzat gitmesi zorunludur. Meksika vizenizin onaylanma süreci genelde 20 gündür. Meksika Konsolosluğu’nun yoğun dönemine denk gelirseniz bu süreç uzayabilir. En az seyahatinize 1 ay kala randevu alırsanız sorun yaşamadan vizenizi alabilirsiniz.

    Meksika vizesi için gerekli evraklar 2021 yılı hakkında daha detaylı bilgi almak ve güncel bilgileri öğrenmek için 0212 970 0584 numaralı Meksika özel vize hattımızdan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Meksika vizesi gerekli evraklar 2021

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp