Meksika Vize Randevusu 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • V.D. 15 Oca 2021, 14:32
    Merhabalar, Meksika vize randevusu 2021 yılında Konsolosluktan nasıl alabilirim? Yeşil pasaportum var. Bu yıl bize elektronik vize verme ihtimalleri var mı? Konsolosluk bizden hangi evrakları talep ediyor? Meksika gümrüğünden geçerken hangi belgeler talep ediyorlar? Otel rezervasyonu ve dönüş uçak bileti soruyorlar mı?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Oca 2021, 14:32

    Merhabalar,

    Ülkemizde yaşanılan 15 Temmuz olayları sonrasında devlet memurları çalıştıkları resmi makamdan özel yazı alarak yurtdışına çıkabildiklerinden dolayı Meksika Konsolosluğu yeşil pasaport sahiplerinin Konsolosluktan Meksika vizesine randevu alarak başvuru yapma zorunluluğu getirdi. Devlet memurlarından istenilen yurtdışına çıkma izni alma zorunluluğu kaldırılmasına rağmen Meksika’ya vize almak isteyen yeşil pasaportlu başvuru sahipleri için koydukları kural değişmemiştir. Peki, bu yıl bu durum değişir mi? Bu konu ile ilgili Meksika Konsolosluk sitesinde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. 

    Meksika vizesine randevu almak isteyen yeşil pasaport sahipleri ya da Rusya ve Ukranya dışında vize almak isteyen yabancı uyruklu kişiler Konsolosluğa mail atarak randevu talebinde bulunabilirler. Konsolosluk yetkilileri gelen mailleri en geç ertesi mutlaka cevap veriyorlar. Aynı zamanda hazırlamanız gereken evrak listesini de mailde belirtiyorlar.

    Peki, Meksika vizesi randevu aldınız, hangi evrakları hazırlamanız gerekiyor?

    Meksika vize randevusu 2021 Yılında Nereden Alabilirim?

    Güncel pasaport, pasaportunuzun ilk sayfası ve son sayfasının fotokopisi, Meksika vize başvuru formu, 1 adet 3,5cm x 4,5cm boyutlarında, arka fonu beyaz, gözlüksüz fotoğraf, İspanyolca ya da İngilizce vize talep mektubu Konsolosluğa sunmanız gerekir. 44 USD vize harcını Konsoloslukta ödeme yapabilirsiniz. Başvurunuzun sonucu olumsuz olursa vize ücreti geri iade alamazsınız. Meksika vizesine randevu almak için sitemizdeki Meksika Başkonsolosluğu İstanbul sayfasından iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

    Vizeniz başvuru sonucu tarihinde başlar 30 gün geçerlidir. Ülkeye giriş yaptıktan sonra 180 güne kadar kalabilirsiniz. Meksika vizesi onayını yazdırıp, saklayın. Çünkü havayolları görevlisine ve Meksika’ya vardığınızda Federal Göçmen Polisi’ne göstermeniz gerekmektedir. Elektronik vizenizi sorunsuzca kullanabilmeniz için Meksika’ya gideceğiniz havayolu şirketinin SAE sistemine sahip olup olmadığını öğrenin. Meksika’ya vardığınızda gümrükten geçerken bir FMM formu doldurmanız gerekir. Gümrük kapısından geçerken mutlaka otel rezervasyonu ve uçak dönüş biletinizi görmek isteyeceklerdir. Aynı zamanda ekonomik durumunuzu gösteren belgelerinizi de talep edebilirler.

    Meksika vize randevusu 2021 yılı hakkında öğrenmek istediklerinizi sormak için +90 (850) 460 15 84 numaralı Meksika özel hattımızı arayarak vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Meksika vize randevusu 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp