Meksika Vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • M.V. 13 Oca 2021, 14:02
    Merhabalar, Meksika vize 2021 yılı başvuruları yapılabiliyor mu? Bu yaz eşimle beraber turistik yerlerini görmek için gitmek istiyoruz. Emekliyim, yeşil pasaport sahibiyim e-vize alabilir miyim? Meksika vizesi için başvurumu nasıl yapabilirim? Başvurumu yapma aşamasında siz yardımcı olabilir misiniz? Hangi evrakları hazırlamam gerekir?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 13 Oca 2021, 14:02

    Merhabalar,

    Meksika’ya vize almak isteyen başvuru sahiplerinin öncelikle dikkat etmeleri gereken konu hangi ülkenin pasaportuna sahip olduğudur. Sadece Türk, Rus ve Ukranya vatandaşlarına Meksika elektronik vize ile ülkeye giriş yapabilme olanağını tanımaktadır. Meksika Devleti, Türk vatandaşları için 15 Temmuz olayları sonrasında yeşil pasaport sahibi olanların özel yazı alarak yurtdışına çıkabildiklerinden dolayı Meksika Konsolosluğu’ndan başvuru yapma zorunluluğu getirdi. Bu yazılı izin alma olayı daha sonra kaldırılmasına rağmen Meksika’ya vize almak isteyen yeşil pasaportlular için koydukları kural değişmemiştir.

    Meksika Vize 2021 Yılı Başvuru Detayları

    Bordo pasaport sahibi olan Türk Vatandaşları Meksika Konsolosluğu üzerinden elektronik vize işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Sizin gibi yeşil pasaport sahipleri ise Meksika Konsolosluğu’ndan randevu almaları ve evraklarını randevu günü teslim etmeleri gerekir. Emekli olan ve yeşil pasaportu olan başvuru sahiplerinin hazırlaması gereken evraklar;

    • Güncel en az 6 ay geçerliliği olan Pasaport 
    • Meksika için vize başvuru formu; bizzat başvuru sahibi tarafından, el yazısıyla doldurulmalıdır. Başvuru formunu arkalı önlü tek sayfa halinde çıkartılması gerekir. Forma yazacağınız tarih almış olduğunuz randevu günü tarihi olması gerekir. 
    • 1 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf; 3,5cm x 4,5cm boyutlarında, arka fonu beyaz, gözlüksüz olmalıdır. Türbanlı çekilmiş olan fotoğraflar sadece pasaportta bulunan fotoğrafında türbanlı olması durumunda kabul edilmektedir.
    • Vize talep mektubu; gidiş amacınızı, ülkeye giriş çıkış tarihlerinizi ve seyahatiniz boyunca tüm masrafları kendiniz karşılayacağınızı belirtmelisiniz. Vize talep mektubu İspanyolca ya da İngilizce yazılması gerekir. 
    • Şahsi banka hesap dökümlerinin aslı; banka döküm sayfaları, banka yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş ve son 3 aya ait olmalıdır.
    • Pasaport fotokopisi;  Kişisel bilgilerinizin ve fotoğrafınızın bulunduğu sayfa ve son sayfanın fotokopisini de evraklarınızla birlikte sunmanız gerekir.
    • 44 USD Vize ücreti; Banka detayları, randevu onayı ile birlikte paylaşılır. Ödeme, vize görüşmesine gelmeden önce yapılması gerekir. Meksika için vize başvurunuzun sonucu olumsuz olması durumunda vize ücreti iade edilmemektedir.

    Başvuru sahibinin, Meksika Konsolosluğu’na biyometrik prosedür ve mülakat için bizzat gitmesi zorunludur. Meksika vizenizin sonucu genelde 20 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Meksika Konsolosluğu’nun yoğun olduğu döneme denk gelirseniz bu süre uzayabilir. Bu yüzden en az seyahatinize 1 ay kala randevunuzu almış olmanızda fayda var.

    Meksika vize 2021 yılı başvuruları hakkında daha detaylı bilgi almak ve güncel bilgileri öğrenmek için +90 (850) 460 15 84 numaralı Meksika özel vize hattımızdan vize uzmanlarımızı arayabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Meksika vize 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp