Meksika Öğrenci Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ö.V. 15 Oca 2021, 11:30
    Merhabalar, Meksika öğrenci vizesi 2021 yılı başvuruları için Meksika Konsolosluğu’na mı başvuru yapmamız gerekiyor. Bu sene Meksika’da eğitim almak için gideceğim. Okulum 3 yıl sürecek. Bu süre içinde aynı zamanda Meksika’da çalışma izni hakkım olacak mı? Birçok ülke bu olanağı sunuyor. Araştırma yaptım herkes farklı bir şey söylüyor. Kafam çok karıştı yardımcı olursanız sevinirim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Oca 2021, 11:30

    Merhabalar,

    Öğrenci vizesi Meksika başvurusu yapmak isteyenler önce okul kabul yazılarını alması gerekir. Meksika'da seçebilecekleri, 517 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerden 135 tanesi en az bir enstitü özel derecelendirme listesinde sıraya girmeyi başarmıştır. Dünyanın en kapsamlı üniversiteleri Meksika’da bulunduğundan Türk öğrencilerinin eğitim alma talepleri her geçen gün daha fazla olmaktadır. 6 aydan daha fazla eğitim almak isteyen kişiler Meksika öğrenci oturum izni başvurusu yapabilirler.

    Meksika Öğrenci Vizesi 2021 Yılı Gerekli Evrak Listesi

    • Geçerli pasaport; uzun süre eğitim için Meksika’ya gideceğinizden dolayı pasaport sürenizin, eğitim sürenizin uzunluğunda olması gerekir. Pasaportunuzun ilk ve son sayfasının fotokopisini de eklemeniz gerekir.
    • Eksiksiz doldurulmuş Meksika öğrenci vize başvuru formu; arkalı önlü tek sayfa halinde basılmış olması gerekir.
    • 1 adet Gözlüksüz, 4.5 x 3.5 cm boyutlarında, arka fonu beyaz biyometrik vize fotoğrafı sunmanız gerekir. Türban kullanan kadınların fotoğrafları, pasaportundaki fotoğrafta da türbanlı ise kabul edilir. Fotoğrafı doldurmuş olduğunuz Meksika vize başvuru formuna yapıştırmanız gerekir.
    • Meksika öğrenci oturum izni başvurunuzun yapılabilmesi için, Meksika’daki okul veya üniversiteden alınan kabul mektubunun (akseptans) orijinalini Konsolosluğa sunmanız gerekir.
    • Öğrenci, öğrenimini tamamlaması için burs alıyorsa bu durumun okul mektubunda mutlaka belirtilmesi gerekir.
    • Meksika’ya eğitim için gelecek öğrencinin, tüm masraflarını ve yolculuk masraflarını karşılayacağını belirten, ebeveynleri, sponsoru veya yasal vasisi tarafından imzalanmış yazı. Bu belge noter tarafından onaylanmış olmalıdır.
    • Öğrenciye sponsor olan ebeveyne ya da yasal vasisine ait banka hesap dökümü sunulması zorunludur. Bu belge sponsorun maddi olanaklarını yansıttığı için en önemli belgelerden biridir. Banka dökümünüzü son 3 aya ait günlük hesap hareketini ve gelir durumunuzu yansıtması gerekir. Banka hesabınızın sonunda tüm masrafları karşılayacak para miktarının bakiye olur görünmesi gerekir.
    • 44 USD öğrenci vizesi ücreti tam ve nakit olarak Konsolosluktan aldığınız randevu gününde ödenmesi gerekir.

    Tüm belgelerinizde, başvuru sahibinin adı ve soyadının pasaportunuzdakiyle aynı olmalıdır. Öğrenci vizesi Meksika Konsolosluğu’ndaki randevu günü biyometrik verilerinin alınacağından ve mülakat yapılacağından dolayı başvuran öğrencinin bizzat kendisi müracaat etmelidir. 

    Meksika Konsolosluk Bölümü, bazı özel durumlarda daha fazla bilgi ve belge talep edebilir. Meksika vizesi, ülkeye seyahat edebilme imkânı vermektedir ama Meksika’ya giriş yapmak, tamamıyla Göçmenlik ve Sağlık yetkililerinin kararına bağlıdır.

    Meksika öğrenci vizesi 2021 yılı başvurularınız için daha fazla bilgi almak istiyorsanız +90 (850) 460 15 84 numaralı Meksika özel vize hattımızdan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Meksika öğrenci vizesi 2021

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp