Danimarka Oturum

Büyükelçilik başvuru sahiplerini, aşağıdaki oturma izinlerinin nasıl edinebileceği konusunda Danimarka Göçmenler Bürosunun websitesine yönlendirmektedir: 

  • Aile Birleşimi 
  • Eğitim
  • Çalışma İzni

Oturma izni için koşulları yerine getiren ve gerekli tüm bilgilere sahip başvuru sahipleri, dosyalarının Danimarka Göçmenler Bürosu tarafından değerlendirilmesini beklemelidir.  
Türk vatandaşları, başvuru formlarında belirtilen belgelere ek olarak,  İngilizce ya da Danca’ya noter yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş orijinal ve yeni tarihli  nüfus kayıt örneğini teslim etmelidir. 
Oturum Vizesi başvurusu için Vize başvuru merkezlerine ödenmesi gereken bir hizmet bedeli bulunduğunu lütfen unutmayınız.

Oturum kartı başvurusunda bulunan kişiler, vize başvuru merkezlerinde şahsen bulunmak zorundadır. 6 yaşından küçük olan çocuklar da vize başvuru merkezlerine gelmelidir. Fakat parmak izi ve dijital imzaları gerekli değildir. Başvuru sahipleri tüm orijinal evraklarının tekli olarak renkli fotokopilerini de getirmelidir. Bunlar; destekleyici belgeler ve pasaport sayfalarıdır. Tüm belgeler A4 formatında olmalıdır.

Danimarka Oturum Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Fotoğraf

Danimarka oturum vizesi başvurularında kullanılacak fotoğraflar Danimarka Konsolosluğu'nun belirlediği standartlarda olmalıdır, Danimarka vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.

  • Pasaport

Danimarka oturum vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Danimarka seyahati dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.

  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Danimarka Oturum Vizesi işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi.

  • Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği 

Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir.

  • Muvafakatname

Kişi 18 yaşından küçük ise, anne baba onaylı, orijinal belge

  • Danimarka doğum belgesi

Danimarka vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise 

  • Boşanma kararı ve Boşanma ilanı

Daha önce evlilik yapmış kişiler; yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanının tercümeleri.

  • Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı

Danimarka’daki eşe ait oturma izni, Kişinin Danimarka pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi

  • Dil bilindiğine dair belgeler

Basit ve yeterli seviye de dil bilindiğine dair belgeler (diploma, dil sınavı sertifikaları vb.)

  • Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği 

Danimarka`da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler aşağıdaki evrakları başvurularına ek olarak organize etmelidir:

Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Her iki eşe ait) veya Danimarka evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi.

Önemli Not:
Danimarka Konsolosluğu, gerek görmesi halinde ek evrak talep edebilirken yine bu belgelerin tercümesini de isteyebilir.
Danimarka Konsolosluğu, Danimarka aile birleşimi vize işlemlerinde yukarıda bulunan belgelerin orijinal ve fotokopi olarak ibraz edilmesini talep eder.
Danimarka Konsolosluğu, gerek görmesi halinde daha önceki eşlerin boşanma kararı ve ilanının evraklar arasında bulunmasını istediği gibi yine eski eşlerin olması halinde ölüm kayıtlarını da evraklar arasında görmek isteyebilir.

Danimarka oturum izni

Yükleniyor...
Telefon